Retkeily

Hennessy Hammock riippumatto ympärivuotiseen käyttöön!

Riippumatto on varteenotettava vaihtoehto metsässä yöpymiseen läpi vuoden. Hennessy Hammock 4 Season Expedition Zip- riippumatto on suunniteltu juuri ympärivuotiseen käyttöön.

Vuodenaikojen vaihtelut asettavat erilaisia vaatimuksia metsässä yöpyjälle. Talvella kylmyys on luonnossa yöpyjän pahin vihollinen, mutta myös muinakin vuodenaikoina voi olla kylmää. Kylmissä olosuhteissa riippumaton alapuolelle tarvitaan eristys, koska makuupussin materiaali painuu nukkujan alapuolella kasaan heikentäen eristävyyden. Hennessy Hammock 4 Season Expedition Zip- riippumatossa eristys kuuluu pakettiin.  

Eristävyyttä on vielä mahdollista parantaa avaruuspeitteen avulla. Pakettiin kuuluva eriste sekä avaruuspeite riittävät hyvin muutaman asteen pakkasille, mutta kylmemmissä olosuhteissa tarvitaan enemmän eristystä, kuten esimerkiksi ilma/untuvatäytteinen makuualusta. 

Loppuvuodesta 2018 markkinoille tullut Hennessy Hammock 4 Season Expedition Zip- riippumatto on valmistajan uusin malli ympärivuotiseen käyttöön. Artikkeli on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä ja riippumatto on saatu käyttöön testaamista varten. Mielipiteet tuotteista ovat henkilökohtaisia.

Testasimme riippumattoa vaihtelevissa olosuhteissa alkutalven kovista pakkasista kevään lämpimiin päiviin. Pieneen tilaan pakkautuva Hennessy Hammock on varteenotettava vaihtoehto metsässä yöpymiseen ympärivuotiseen käyttöön.

Riippumatossa olet luonnossa aidoimmillaan! Kokemukset voivat vaihdella hetkittäin ja päivittäin. Voit nähdä ympärille nauttien kauniista maisemista, ihastella revontulien räiskettä tai katsella kuuta nousevaa. Kuulet ympäröivät luonnonäänet, aistit tuoksut sekä lämpötilanvaihtelut.

Kevättä kohden valon lisääntyessä muuttolinnut palaavat. Pian luonto vihertää ja myöhemmin vaalea vihreys vaihtuu kesän tummempiin sävyihin. Kesällä valo ja lämpö hellivät yöpyjää. Sen jälkeen taas syksy tuo tullessaan viilenevät yöt sekä ruskan. Jokainen vuodenaika on kokemuksen arvoinen! 

Helppo ja nopea asentaa!

Hennessyn pystytys on nopeaa ja vaivatonta! Asennukseen kuluu aikaa noin 3-5 minuuttia. Riippumatto asennetaan kahden puun väliin, joiden etäisyys on 4-8 metriä. Ihanteellinen etäisyys on noin kuusi askelta (5-6 metriä). Ennen asentamista kannattaa kuitenkin varmistaa paikan turvallisuus, kuten kiinnityspuiden yläpuolella olevat mahdolliset vaurioituneet oksat, jotka saattaisivat tipahtaa nukkujan päälle aiheuttaen vahinkoa. 

Riippumatto kiinnitetään puihin ”puunhalaajien” (nailonremmien) avulla noin 170- 210 sentin korkeudelle. Remmien tarkoituksena on suojata kiinnityspuun kuorta mahdollisilta vaurioilta. Itse riippumaton narut kiinnitetään ”puunhalaajiin” ja kiristetään sopivalle kireydelle. Sopiva asennuskulma on noin 30 astetta kiinnityspisteiden linjasta.

Lisävarusteena saatavat patentoidut päihin kapenevat kankaiset putkilot (”SnakeSkins”) nopeuttavat asennusta ja purkua. Ne myös suojaavat riippumattoa likaantumiselta kasaus- ja purkuvaiheessa. Riippumattoa purettaessa Snake Skini -putkilot vedetään riippumaton molemmista päistä riippumaton keskelle. Näin riippumatto saadaan pakattua noin 5-7 sentin paksuiseksi putkeksi, joka on helppo pakata kompressiopussiin. 

Snake Skini -putkilot

Riippumatto ankkuroidaan puiden lisäksi myös maahan. Oikeanpuoleinen ankkurointi sijoittuu makuuasennossa polven kohdalle ja vasemmanpuoleinen olkapään kohdalle. Ankkurointi vakauttaa riippumattoa, joten käyttäminen on miellyttävämpää. 

Riippumaton väliin asennettava lisäeriste (patja) asennetaan kankaiden kahdesta sivuilla olevasta aukosta. Patja voi olla paikallaan jatkuvasti, eikä sitä tarvitse irrottaa riippumatosta joka kerta yöpymisten jälkeen. Patjassa olevilla neljällä hakasilla patja kiinnitetään riippumaton päissä oleviin O-renkaisiin sekä molemmille sivuille. 

Majoitteen sisäpuolella harjalinjan narussa roikkuvaan verkkotaskuun mahtuu tärkeimpiä pientarvikkeita. Lisäksi harjalinjassa roikkuviin koukkuihin on myös mahdollista ripustaa tarpeellisia varusteita. Painavampia varusteita, kuten esimerkiksi päivärepun voi ripustaa karabiinihakasten avulla harhalinjan päissä oleviin lenkkeihin.

Pakettiin vakiovarusteena kuuluva ”No-See-Um” hyönteisverkko suojaa hyttysiltä ja muilta pistäviltä sekä purevilta hyönteisiltä. Hyttysverkko myös pehmentää tuulen vaikutusta huomattavasti. Esimerkiksi viime talven -20° C pakkasella verkon sisäpuolen lämpötila oli kaksi astetta korkeampi (-18° C). Hyttysverkko suojaa myöskin tuulen mukana lentäviltä roskilta. Testissämme ollut Zip-mallinen riippumatto avautuu täysin avonaiseksi, kun haluat 100% näköalan. Ennen varsinaista metsässä yöpymistä kannattaa riippumatolle tehdä testiripustuksia. Näin varmistat kaiken olevan kunnossa metsässä yöpymistä varten. 

Nerokas vedenohjaus kerää vedet talteen!

Hennessy Hammockin mukana tulee sadekatos, eli tarppi, joka suojaa riippumattoa ja nukkujaa sateelta. Kuivalla kelillä sadekatosta ei tarvitse välttämättä asentaa. Tarpeen vaatiessa tarpin saa paikoilleen muutamassa minuutissa. 

Tarppi on muodoltaan epäsymmetrinen ja kiinnitetään neljästä kiinnityspisteestä. Kaksi kiinnistyspisteistä ovat harjalinjan suuntaisesti ja loput kaksi riippumaton kummallekin sivulle maahan kiilojen avulla.

Hennessyn riippumattoon on saatavilla myös veden kerääjät. HH 2 O suppiloiden avulla sadeveden saa kätevästi kerättyä talteen esimerkiksi tyhjiin juomapulloihin. Suppilon kierteisiin käy suoraan normaalit tyhjät virvoitusjuomapullot.

Kun sadevesi valuu tarpin kulmista pulloon, veden paino painaa sadesuojaa automaattisesti alaspäin ja edistää sadesuojan pysymistä kireällä. Aamulla sateisen yön jälkeen pulloissa on sitten vesi valmiina. Ennen veden käyttämistä juomiseen tai ruoanlaittoon on suositeltavaa suodattaa vesi. Vedenkerääjät ovat valmistettu BPA-vapaasta muovista.

Unta palloon!

Nukkuminen riippumatossa on miellyttävä kokemus. Hennessy Hammock- riippumatossa nukut luonnollisessa asennossa. Joustava riippumatto tuntuu pehmeältä ja nukkuminen onnistuu paitsi selällään, myös kyljellään. Näin Hennessy Hammock soveltuu myös selkävaivojen kanssa kamppaileville. 

Sveitsiläisten tutkijoiden mukaan nukkuminen riippumatossa on yksi miellyttävimmistä kokemuksista. Hellävaraisesti keinuvan liikkeen avulla ihmiset nukahtivat nopeammin sekä nukkuivat syvemmin, kertoi tutkimusta johtanut neurologian professori Sophie Schwartz. 

Geneven yliopiston tutkijat olivat jo aikaisemmin osoittaneet, että jatkuva heiluva liike nukkumisen aikana auttoi ihmisiä nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan paremmin. Keinunta vaikutti unen lisäksi myös muistiin.

Oikein asennetussa riippumatossa kokemus on aina samanlainen. Hennessy Hammock 4 Season Expedition Zip -riippumatto soveltuu majoitteiksi kaikille luontoharrastajille, jotka haluavat majoittua metsässä. Mielestäni Hennessy Hammock- riippumaton yksi suurimmista eduista on, että voi nukkua myös kylkiasennossa. 

Kesällä ei myöskään haittaa, vaikka maastossa kuhisee käärmeitä, punkkeja tai muita pistäviä, vertaimeviä, purevia hyönteisiä, matelijoita tai eläimiä. Riippumatossa ei tule ongelmaksi myöskään rankkasateiden aiheuttama tulva tai liika kosteus, joka voi joskus olla ongelma teltassa majoittuvalla.

Suomessa Hennessy Hammock- riippumattoja on saatavilla ainakin Varuste.net myymälän sekä verkkokaupan kautta. Toki riippumaton voi myös tilata valmistajalta suoraan TÄSTÄ* Hinta valmistajan sivuilla 329,95 euroa.

Hennessy Hammock historia!

Kanadalainen Hennessy Hammock riippumattojen perustaja Tom Hennessy on nukkunut riippumatoissa yli 60 vuotta. Tom alkoi nukkua riippumatossa kaksitoistavuotiaana, eli 62 vuotta sitten. 

Omien riippumattojensa suunnittelun hän aloitti vuonna 1970. Hän testasi yli 50 prototyyppiä ennen kuin hän toimitti ensimmäiset riippumattonsa myyntiin REI ja MEC kauppoihin vuonna 1999.

Perheyrityksessä ovat mukana Tom ja hänen vaimonsa Ann sekä heidän poikansa James Hennessy. Yrityksen arvoihin kuuluu parantaa jatkuvasti riippumaton muotoilua ja kehitystä. Hennessy Hammock riippumatoille on myönnetty tähän mennessä viisi kansainvälistä patenttia. 

Ominaisuudet pääpiirteittäin!

 • Käyttäjän pituus enintään 213 cm.
 • Käyttäjän maksimipaino 136 kg.
 • Paino pakattuna 2066 g (puunhalaajat 112 g).
 • Pystytysaika noin kolme minuuttia.
 • Riippumaton koko 150 x 305 cm.
 • Materiaalit: Riippumatto 210D Oxford nylon.
 • Sadekatos 70D PU coated Rip-Stop polyester.
 • Sadekatoksen paino 403 g.
 • Sadekatoksen koko 280 x 355 cm.
 • Koko pakattuna 18 x 30,7 cm
 • Puunhalaajat 3,8 x 107 cm.
 • Englanninkieliset pystytysohjeet painettu säilytyspussin kylkeen.
 • Huomio!”SnakeSkins” ostettava erikseen

*linkki valmistajan sivuille.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *