Perhokalastus

Esittelyssä legendaarinen Richardson Chest Fly Box- perhokalastajan rintaperholaatikko

Esittelyssä legendaarinen Richardson Chest Fly Box- perhokalastajan rintaperholaatikko

Richardson Chest Fly Box on perhokalastajan työkalu, johon on mahdollista saada mahtumaan jopa tuhansia perhoja kaikkine oheistarvikkeineen. Nerokkaan järjestelmän ansiosta niitä on helppo ja kätevä käyttää.

Rintaperholaatikolla on paljon hyviä ominaisuuksia ja etuja perholiiviin tai rinta- ja vyölaukkuihin tai vastaaviin välineisiin verrattuna. Se mahdollistaa nopean perhojen ja tarvikkeiden käytön molemmat kädet vapaana.

Järjestelmän avulla vähennät myös painoa useita kiloja saman sisältöiseen määrään perhoja ja tarvikkeita perholiivin ja rasioiden kanssa käytettynä. Tätä järjestelmää käytettäessä ei ole myöskään samanlaista riskiä pudottaa satojen eurojen arvoista rasiaa perhoineen veteen kuin perinteistä perholiiviä tai rintareppua käytettäessä.

Kaikille tarpeelliselle tarvikkeille ja eri perhoille on omat paikkansa. Et tarvitse erikseen perhorasioita, valoja, suurennuslasia tai muitakaan tarvikkeita. Järjestelmä valmistetaan tarpeittesi ja toiveittesi pohjalta.

Jopa presidenttien rinnoilla

Ensimmäinen rintaperholaatikko näki päivän valon vuonna 1951, kun herra nimeltä Rodald Fye kehitti tuotteen George Harveyn innoittamana ja patentoi sen nimelle Fye Box.

Herra Rodald Fye kehitti tuotteen George Harveyn innoittamana ja patentoi sen nimelle Fye Box.

Vuonna 1960 Rex ”Chirp” Richardson osti yrityksen yhdessä patentin kanssa ja vaihtoi yrityksen nimeksi Richardson Chest Fly Box Company. Hän kehitti ja paranteli tuotetta edelleen asiakkaiden toiveiden pohjalta vuosien mittaan.

Rex ”Chirp” Richardsonin asiakkaita olivat muun muassa Yhdysvaltojen presidentit Ike Eisenhower ja Jimmy Carter sekä monet kuuluisat sen ajan perhokalastusvaikuttajat kuten George Harvey, Joe Humphreys, Joan Wulff ja Charlie Meck.

Rex valmisti rintaperholaatikkoa käsityönä, kunnes hän kuoli 80-vuotiaana syyskuussa 1995. Rex Richardson oli yksi sen ajan suurimmista perhokalastustuotteiden käsityöläisistä ja pidetty ystävä kaikille hänet tunteneille.

Nykyisin yrityksen omistaa herra nimeltä Bob Hegedus. Kuten edeltäjänsä, hän valmistaa edelleen laatikkoa tilauksesta yksi kerrallaan käsityönä. Arvostus ja kysyntä tuotetta kohtaan on säilynyt tähän päivään asti, sillä toimitusaika on varsin pitkä, tätä kirjoittaessa noin 10-12 kuukautta.

Suomessa näitä kävelee harvoin vastaan

Suomeen näitä rintaperholaatikoita on tilattu uutena alle kymmenen kappaletta ja lisäksi ostettu käytettynä ainakin muutamia. Tiettävästi Suomen ensimmäiset Richardson Chest Fly Boxit tilasivat muutamat Itikkaperän Perhokalastajat ry:n jäsenet.

Oman laatikkoni tilasin vuonna 2003. Siihen aikaan tilaaminen tapahtui puhelimen ja faxin välityksellä. Boxi maksoi mausteiden kera noin 1700 markkaa, joten sen eteen piti tehdä töitä toista viikkoa. Joku voi pitää tuotetta kalliina, mutta hinta on suhteellinen käsite. Tavara on sen arvoinen, jonka asiakas on valmis siitä maksamaan.

Richardson Chest Fly Box tilataan neljästä runkovaihtoehdosta omien toiveiden mukaisella sisällöllä ja varustuksella. Valmiiden vaihtoehtojen lisäksi valmistajalta voi kysyä myös räätälöityjä ominaisuuksia.

Kuva: Pekka Rötkönen

Ikuinen takuu alkuperäiselle omistajalle

Tähän päivään asti 67 vuotta markkinoilla ollut tuote jatkaa edelleen hyvämaineisena. Nykyinen omistaja kertoi minulle, että hän on tehnyt joitakin muutoksia yli 60 vuotta vanhoihin laatikoihin. Kun kerroin hänelle omasta 15 vuotta palvelleesta boxistani, totesi Bob, että laatikkosi on vasta teini-iässä ja kestää vielä monta sukupolvea.

Valmistaja aina myöntänyt ja myöntää edelleen tuotteelleen ikuisen takuun alkuperäiselle omistajalle. Kuulin myös tarinan, jossa Chest Fly Box olisi pelastanut kalastajan hengen hänen kaaduttua koskessa rinta edellä terävään kiveen. Kyseinen boxi on kuuleman mukaan edelleen käytössä, mutta laatikon peltejä piti korjailla.

Richardson Chest Fly Box vaihtoehdot

Original Styleon neljästä runkovaihtoehdosta suosituin malli. Siihen on käytettävissä kaikki viimeistelyvaihtoehdot.

Ultra-Lite on otettu valmistukseen vuonna 1996 vastauksena asiakkaiden toiveisiin pienemmästä, kevyemmästä ja edullisemmasta perholaatikosta. Se on valmistettu kevyemmästä alumiinista, joka rajoittaa lokeroiden, viimeistelyn ja lisävarusteiden määrää.

Joe Humphreys –malli tuli tuotantoon alkuvuonna 1997 ja siinä on yhdistetty Original Styleja Ultra-Lite mallien ominaisuuksia. Siinä on samat ulkomitat kuin Ultra-Lite mallissa, mutta ominaisuudet ovat lähempänä Original Stylea.

Uusin malli on George Harvey Signature Edition kunnioituksesta George Harveyn panostukselle laatikon kehitykseen 1940-luvun lopulla. Tämän erikoisversion suunnitteluun on lainattu Georgen vanhaa rintaperholaatikkoa. George tarkasti itse ja hyväksyi kaikki laatikon yksityiskohdat. Se on hieman suurempi kuin muut mallit, mutta vaihtoehtoja on tarjolla rajallisemmin verrattuna esimerkiksiOriginal Style -malliin.

Viimeistely ja työnjälki huippuluokkaa

Valmistajan ensimmäinen prioriteetti on Richardson Chest Fly Boxin käsityön laatu. Bob viimeistelee huolellisesti jokaisen osan ja testaa lopullisen laatikon varmistuakseen, että tuotteen hyvä maine markkinoilla jatkuu. Tuotteen viimeistelyjälki onkin huippuluokkaa. Osien toiminta on viimeistelty kahden tuhannesosatuuman tarkkuuteen. Esteettisyys on myös Bobille erittäin tärkeää.

Yhden ”laatikon” valmistaminen voi kestää kolmekin päivää, mutta lopputulos on varmasti vaivan ja odotuksen arvoinen.

Henkilökohtaista arvostavalle

Suosittelen Richardson Chest Fly Boxia perhokalastajille, jotka arvostavat toiminnallisuutta ja kestävyyttä ja haluavat valikoimiinsa ainutlaatuisen ja henkilökohtaisen tarvikkeen.

Richardson Chest Fly Box on myös erinomainen vaihtoehto perhokalastajan merkkipäivälahjaksi. Kannattaa kuitenkin huomioida vuoden pituinen toimitusaika.

Tuotteeseen voi tutustua tarkemmin valmistajan sivuilla http://www.chestflybox.com

The Richardson Chest Fly Company

123 Watson Lane

Bellefonte, PA 16823

814-353-3188

Tilaamani Richardson Chest Fly Box valmistui vuonna 2003. Tuote tuli maksamaan noin 1700 markkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *