Retkeily

Arvioitavana pikkunäppärä LEATHERMAN STYLE PS!

Leatherman Style PS monitoimityökalu kulkee mukana kaikkialle. Jousitettujen pihtien, sivuleikkurien, saksien, pinsettien, pullonavaajan, viilan ja miniruuvimeisselin ansiosta sinulla on välttämättömimmät työkalut aina saatavilla. 

Style PS edustaa Leathermanille tyypillistä korkealaatuista työkalua, jonka vaikutelma vahvistuu tuotetta käytettäessä. Vaikka Style PS on pienikokoinen, monipuolisten ominaisuuksien myötä apuna on aina kahdeksan työkalua käsien ulottuvilla. Leikkuupään kokoonpanoa lukuun ottamatta kaikkien työkalujen käyttäminen onnistuu erittäin hyvin avaamatta monitoimilaitetta.

Sekä kokonsa että ominaisuuksiensa puolesta Style PS monitoimityökalu on matkustusystävällinen kokonaisuus (TSA-hyväksytty), jonka voi kuljettaa lentokoneessa käsimatkatavarana. (TSA-hyväksytty tarkoittaa USA:n lentokenttien turvatarkastusta, Transportation Security Administration)

Style PS on valmistettu pääosin ruostumattomasta teräksestä, jossa toisella puolella on kuituvahvisteinen nailon paneeli. Työkalun pituus on 7,5 senttiä ja paino vain 45 grammaa. Integroidun karabiinihakasen avulla Style PS on helppo kiinnittää esimerkiksi reppuun, vyölenkkiin tai avaimenperään.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Nordic Trail Oy:n kanssa. Mielipiteet tuotteesta ovat allekirjoittaneen henkilökohtaisia. Leatherman Style PS monitoimityökalun olen saanut käyttööni arvioimista varten.

Kahdeksan erilaista työkalua!

Style PS työkalun parasta antia ovat ehdottomasti hyvälaatuiset kärkipihdit. Kuten useimmissa Leatherman- monitoimityökaluissa, jousitetuilla pihdeillä saadaan parempi avautumisvoima ja käyttömukavuus. Hyvin muotoilluilla pihdeillä on mahdollista työskennellä ahtaissa paikoissa ja niillä saa myös tarkan ja pitävän otteen. Ergonomisesti muotoiltujen kahvojen avulla pihteihin saa kokoonsa nähden yllättävän hyvin puristusvoimaa.

Kärkipihdit sopivat hyvin pienten kappaleiden käsittelyyn. Kapea kärki auttaa kohdistamaan puristuksen oikeaan kohtaan. Pihdeillä saa myös paremman otteen pienestä kappaleesta ja se soveltuu myös ohuiden metallien ja muidenkin materiaalien taivuttamiseen.

Pihtien juuriosassa on hieman raskaampaan käyttöön soveltuva karkeampi puristusosa. Kärkipihtien ohella karkeampi puristusosa ja sivuleikkurit auttavat käsittelemään erilaisia kaapeleita ja myös pienten metallilankojen, teräsvaijereiden sekä perukkeiden katkominen onnistui työkalulla näppärästi ilman ongelmia.

Style PS työkalun sakset toimivat kohtalaisesti lankojen katkaisussa, kynsien leikkaamisessa sekä pienissä muissa askareissa, kuten pakkauksien muovikalvojen leikkaamisessa sekä ohuiden pahvien tai papereiden leikkaamisessa.

Vaikka työkalussa on monta hyvää välinettä, monia veitsen puuttuminen saattaa ihmetyttää. Koska työkalusta on tehty TSA- yhteensopiva, siinä ei saa olla veistä. Veitsen puuttuminen on korvattu saksilla. Sakset eivät kuitenkaan täysin veistä korvaa, mutta ne ovat tyhjää parempi kompromissi.

Style PS työkalun viila on erittäin laadukas ja kätevä monenlaisiin teroituksiin. Viilalla voi tarvittaessa teroittaa tylsynyttä puukon terää tai vieheiden ja perhojen koukkuja. Viilaa voi tietenkin käyttää myös muihinkin teroitustöihin.

Työkalun varusteisiin kuuluu myös tasapäinen ruuvimeisseli, joka sijaitsee viilaosan päässä. Ruuvimeisselillä onnistuu hyvin esimerkiksi silmälasien sankojen ruuvien kiristäminen. Meisseli soveltuu myös kohtalaisen hyvin muidenkin pienempien ruuvien aukaisuun tai kiristämiseen, jossa ei tarvitse suurempaa voimankäyttöä.

Pinsetit ovat hyvin piilossa alumiinikuoren alla ja niiden ulos saaminen vaatii sormivoimaa. Pinsettien kärjet ovat viistetyt ja niillä saa tarkan ja pitävän otteen. Pinseteillä voi irrottaa hätätapauksessa esimerkiksi punkin, jos ei ole punkin poistoon varta vasten tehtyä välinettä saatavilla. Varsinkin pienten nymfivaiheen punkkien irrottamisessa työkalun pinsetit toimivat kohtalaisesti.

Leatherman Style PS monitoimityökalun kruunaa karabiinihaka, jolla on toinenkin tehtävä. Karabiinihakaan on integroitu pullonavaaja. Pullonavaaja on tukeva ja erittäin toimiva.

 

Leatherman Style PS ei pettänyt odotuksia!

Leatherman Style PS ei pettänyt odotuksiani. Se on erittäin korkealaatuinen monitoimityökalu esimerkiksi paljon matkaavalle, pieniin arkiaskareisiin, harrastuksiin tai mihin vaan, jossa etua on pienestä koosta.

Leatherman Style PS työkalu on tehty erityisesti lentomatkustamista ajatellen, mutta myös jokapäiväisiin pieniin käyttötarkoituksiin.

Kokeilin kaikkia Style PS työkaluja, mutta eniten käyttöä on varmasti pihdeille sekä sivuleikkurille muutamia mainitakseni.

Kaikki työkalut toimivat moitteettomasti. Ne aukesivat ja lukittuivat täsmällisesti. Pientä pelkoa toki aiheutuu voimankäytöstä, mutta kaikki Leatherman työkalut kestävät varmasti asiallisen käytön.

Style PS on loistava monitoimityökalu, joka kulkee aina kaikkialle esimerkiksi avaimenperässä. Se on erinomainen apuväline monissa ongelmissa, mutta ei ole tarkoitettu korvaamaan järeimpiä työkaluja.

Työkalun mukana paketissa tulee noin luottokorttikokoon taittuva käyttöopas, jossa esitellään useimpien Leatherman-malliston työkalujen toiminnot ja käyttö. Käyttöoppaasta saa nopeasti selvitettyä työkalujen keskeisten toimintojen sijainnit ja niiden käyttötarkoitukset.

Leatherman Style PS sopii hyvin käteville naisille ja miehille nuorempaa polvea unohtamatta. Se on erinomainen lahjaidea myös lapsille ja nuorille.  Style PS: n avulla he voivat oppia jopa selviytymään pienistä teknisistä arjen ongelmatilanteista itsenäisesti.

Leatherman Style PS ominaisuudet pähkinänkuoressa!

 • Kärkipihdit
 • Sivuleikkurit
 • Sakset
 • Viila
 • Pinsetit
 • Pullonavaaja
 • Karabiinihaka
 • Ruuvimeisseli (tavallinen/philips)
 • Pituus 7,5 cm
 • Paino 45 g

25 vuoden takuu tekee Leathermanista pitkäikäisen kumppanin. Leathermanin laadusta kertoo sekin, että sen osat voi tarvittaessa vaihtaa.

Suositushinta: 44.90 euroa

Maahantuonti ja markkinointi:

Nordic Trail Oy, Nordic Trail Oy, PL 2227, 96201 Rovaniemi

Puhelin:020-731 0431

Sähköposti:myynti(at)nordictrail.fi

Nordic Trail kotisivuille TÄSTÄ

Kurkistus Leatherman monitoimityökalujen historiaan!

Oregonilainen Timothy S. Leatherman valmistui insinööriksi Oregonissa vuonna 1970. Vuonna 1975 Tim ja hänen vaimonsa Chau matkustivat Eurooppaan. He joutuivat edullisimmissa majapaikoissa kärsimään jatkuvasti vuotavista vesiputkista. He matkustivat vanhalla Fiat 600 henkilöautolla, johon tuli aina korjattavaa. Silloin Tim totesi tarvitsevansa kunnollisen työkalun, jossa olisi linkkuveitsen lisäksi vähintään pihdit sekä viila. Niin kehitystyö käynnistyi.

30-vuotispäivänsä iltana vuonna 1978 hän mietti sängyssä saavutuksiaan. Hän oli käyttänyt jo kolme vuotta työkalun kehittämiseen, mutta tuloksia ei juuri ollut. Hän ei kuitenkaan antanut periksi.

Kun Tim palasi Yhdysvaltioihin, hän jalosti ideaa luonnoksista Euroopan matkalla tehdyistä luonnoksista. Tim valmisti uuden työkalun prototyypin, teki patenttihakemuksen ja lähti myymään ideaansa. Valitettavasti yritykset, joita hän lähestyi, eivät innostuneet. Hän meinasi jo luovuttaa, mutta hänen kollegansa Steve Berliner kanssa hän suostui jatkamaan ja keväällä 1983 he saivat ensimmäisen tilauksen.

He markkinoivat tuotetta Yhdysvaltojen veitsenkeräilijöille sekä ihmisille, jotka rakensivat maaseudulle pommisuojia Neuvostoliiton ydiniskun varalle. Ensimmäisen työkalun nimellä, ”Pocket Survival Tool”, vedottiin näihin ihmisiin, ja niin myynti alkoi vetää.

Vuonna 1984 he möivät työkaluja noin 30 000 kappaletta, mutta asiakkaita olisi ollut enemmänkin. Vuoteen 1993 mennessä alkuperäistä Pocket Survival Toolia oli myyty jo yli miljoona kappaletta.

Timin vaatimukset laadun, kestävyyden ja tarkkuuden suhteen sekä hänen paneutumisensa yksityiskohtiin tekevät Leatherman- monitoimityökaluista ainutlaatuisia. Niiden valmistuksessa on keskitytty vain yhteen asiaan. Tekemään maailman laadukkaimpia monitoimityökaluja.

Huikea osaaminen, innovaatiot ja yli 30 vuoden kokemus kiteytyvät laadukkaisiin monitoimityökaluihin. Kaikki Leatherman- työkalut valmistetaan edelleenkin Portlandissa, Oregonissa.

Suomessa Leatherman-monitoimityökalut ovat saavuttaneet vahvan jalansijan – ja markkinajohtajana Leathermanit ovat pelastaneet suomalaisia käyttäjiään pinteestä jo vuodesta 1991.

 

Lähteet: https://www.leatherman.com/leatherman-difference.html

3 thoughts on “Arvioitavana pikkunäppärä LEATHERMAN STYLE PS!

 1. Pertti Lehtonen sanoo:

  Näppärä vekotin moneen tarpeeseen.

  1. Juha Tissari sanoo:

   Positiivisen kokemuksen myötä uskallan suositella!

 2. Sakari sanoo:

  Tuo täytyy ehdottomasti hankkia varsinkin kun on TSA-hyväksytty. Pitkään miettinyt ja etsinyt monitoimityökalua joka on tarpeeksi pieni mutta jossa on tarvittavat työkalut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *