Retkeily

Craghoppers NosiLife- hyönteissuojaa vaatteilla!

Paras keino suojautua hyttysten ja puutiaisten pistoilta on käyttää hyönteisiä karkottavia vaatteita. Yksi varteenotettava vaihtoehto on Craghoppers NosiLife vaatteet.

Kesällä monet luonnossa liikkuvista ihmisistä tuskailevat hyttysten, paarmojen, polttiaisten ja monien muidenkin pistävien hyönteisten sekä puutiaisten torjumisen kanssa.

Yleensä hyttysen pistoksesta seuraa vain ikävä kutina tai allergisia oireita, mutta ne voivat levittää myös vaarallisia tauteja.

Suomessa hyttyset voivat levittää lähinnä jänisruttoa ja pogostantautia. Sen sijaan eteläisille mantereille tai tropiikkiin matkustavan kannattaa huomioida suojautumisessa ainakin malaria, keltakuume, denguekuume, Japanin aivotulehdus,chikungunya, Länsi-Niilin virus sekä zikavirus.

Puutiaisen puremasta voi saada niin kotimaassa kuin ulkomaillakin borrelioosin tai puutiaisaivotulehduksen sekä monia muita oheissairauksia.

NosiLife on huomaamaton ja kestävä hyönteissuojateknologia

Graghoppersille yksinoikeudella kuuluva NosiLife -kangasmallisto antaa vaatteelle elinikäisen suojan hyönteisiä vastaan. Käytännössä suojaus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi hyttyset ja puutiaiset eivät viihdy vaatteella, vaan jouduttuaan kosketukseen kankaan kanssa loittonevat. Tutkimusten mukaan esimerkiksi hyttysten pistojen määrä vähenee Craghoppers NosiLife -vaatteilla jopa 90%.

NosiLife- vaatteiden hyönteisiltä suojaava ominaisuus tehdään materiaaliin ennen sen kutomista kankaaksi. Karkottava aine on nimeltään permetriini, joka on synteettinen pyretroid. Käsittelyn jälkeen kankaaseen on saatu myös antimikrobinen ominaisuus, joka muodostaa aktiivisen, bakteerien leviämisen estävän pinnan ja lisää entisestään materiaalin käyttömukavuutta poistamalla ei-toivottuja hajuja.

Karkoteaine luokitellaan ei-ärsyttäväksi. Saman kemikaaliryhmän hyönteiskarkotteita käytetään tuholaistorjuntaan muun muassa keittiössä, ruokatavaroissa, lemmikeissä ja puutarhakasveissa. Menetelmää on myös käytetty suojaamaan sairaaloiden vuodevaatteita pölypunkkeja vastaan.

NosiLife vaatteiden etuna on myös se, ettei tarvitse käyttää muita vaatteisiin laitettavia hyönteiskarkotteita. Kaikki ihmiset eivät voi allergiansa takia käyttää tavallisia hyönteiskarkotteita, joten siinäkin mielessä NosiLife -vaatteet ovat heille ainoa vaihtoehto ennalta ehkäistä hyönteisten sekä punkkien pistot tai puremat.

Craghoppers NosLife Adventure pitkähihainen paita

Tuotenumero CMS524, suositushinta noin 80.00€

Tässä paidassa on perinteisen retkeilypaidan ulkonäkö ja modernit vaellukseen ja matkailuun sopivat ominaisuudet. Hengittävä ja nopeasti kuivuva materiaali, joka ei rypisty helposti.

Paidassa on SPF 40+ -tason aurinkosuoja ja paidan käyttöiän kestävä hyönteisten karkotusominaisuus. Suojaa erityisen hyvin hyttysiltä ja punkeilta.

Paidassa on monia hyödyllisiä yksityiskohtia ja ominaisuuksia. Käärittävät hihat, kiinnitys tampilla ja napilla. Selkäpuolella ja kauluksen sisäpuolella lenkit esimerkiksi kuivumaan ripustamista varten.

Kaksi napillista rintataskua, jossa toisessa vetoketjullinen sisätasku. Vasemmassa hihassa pieni tasku, rinnassa tilava vetoketjullinen tasku, johon mahtuu hyvin esimerkiksi kartta. Yhteensä siis viisi taskua.

Paidan nappeja ei ole ommeltu langalla, vaan ne on kiinnitetty tukevasti jatkuvaan nailon nauhaan, joten ongelmia ei synny ainakaan nappien irtoamisen kanssa. Mukana myös rintataskuun ja hihaan sopivat varanapit.

Tuuletusaukot takana ja verkkokangas hartioiden ja ylävartalon ympärillä. Kaulus nostettavissa korkeaksi paremmin niskaa suojaavaksi kaulukseksi.

Ominaisuudet pähkinänkuoressa:

 • Materiaali helppohoitoinen 100% polyamidi
 • Yläselässä on kaksi tuuletusaukkoa
 • 5 taskua, kaksi läpällistä rintataskua, vetoketjullinen rintatasku sekä hihatasku
 • Hihat voidaan taitella ja varmistaa ylös
 • Yläselässä tuuletusaukot
 • SolorShield-kaulus suojaa hyvin auringolta
 • SolarShield UPF 40+ (ultraviolettisuojakerroin)
 • NosLife hyönteiskarkoteominaisuus
 • Paino 250g

Voitte tilata halutessanne tuotteen* TÄSTÄ (miesten malli). Naisten malli löytyy *TÄÄLTÄ ,tai *TÄÄLTÄ.

* Tähdellä merkatut linkit ovat mainoslinkkejä, joiden kautta tilatuista tuotteista saan pienen komission. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia.

Craghoppers NosiLife Elgin huppari

Tuotenumero CMN191, suositushinta noin 100.00€

Ihanteellinen huppari vetoketjulla mihin tahansa ulkoiluun tai seikkailuun. Huppari antaa suojan hyönteisiä vastaan. Suunniteltu erityisesti trooppisiin olosuhteisiin. Kolme vetoketjullista taskua, sivutaskut sekä rintatasku. Sisäpuolella lenkki ripustamista varten. Joustavat hupun sekä hihojen suut.

Hupparin ominaisuudet pähkinänkuoressa:

 • NosLife Stretch hyönteiskarkoteominaisuus
 • Huppu joustavalla reunalla
 • Joustavat hihojensuut
 • Kosteuden säätö
 • 3 taskua
 • 275g
 • Pintamateriaali: 100% polyester, sisämateriaali 86% polyester, 14% elastaani

Craghoppers Nosilife Pro Trousers

Suositushinta noin 90.00€

Laadukkaat housut ulkoilukäyttöön pistävien hyönteisten ja punkkivaaran alueella. Sopii hyvin niin matkailu- kuin muuhunkin kesäkäyttöön. Joustava kangas, aurinkosuoja UPF 50+ SolarShield, antibakteerinen suoja, helppohoitoiset.

Vetoketjullinen reisitasku, jonka sisällä RFID-suojalla oleva turvatasku. (luottokorttikoko) Vetoketjullinen takatasku, kaksi sivutaskua, jossa toisessa kiinnityslenkki esimerkiksi avaimia varten ja toisessa pyyheliina esimerkiksi aurinkolasien pyyhkimistä varten. Todella huomionarvoisia yksityiskohtia.

Lahkeiden suilla kiristysnyörit, jolla saa lahkeet tiiviiksi liikuttaessa esimerkiksi punkkivaaran alueilla.

Housujen ominaisuudet pähkinänkuoressa:

 • Nopeasti kuivuva helppohoitoinen kangas
 • Päälikankaan materiaali: 94% polyamidi, 6% elastaani
 • Muotoillut polvet
 • Paino 365g
 • Sivutaskut, toisessa kiinnityslenkki esimerkiksi avaimille ja toisessa puhdistuskangas esimerkiksi aurinkolasien puhdistamista varten.
 • Vetoketjullinen takatasku
 • lahjetasku, jossa RFID-suoja
 • Lahkeissa kiristysnyörit
 • UPF 50+

Housuja voitte tilata halutessanne * TÄSTÄ  tai *TÄSTÄ. Naisten malli löytyy *TÄÄLTÄ . * Tähdellä merkatut linkit ovatmainoslinkkejä, joiden kautta tilatuista tuotteista saan pienen komission. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia.

Vaatteet osoittautuivat toimiviksi!

Saimme maahantuojalta testiin edellä esitellyt paidan, hupparin ja housut. Housut on väriltään vaaleat (mebble) ja paita sekä huppari tummanharmaat (black pepper). Monien tutkimusten ja kokemusten mukaan hyttyset ovat hanakammin hakeutuneet tummiin vaatteisiin.

Testireissujen perusteella tummistakin NosiLife-vaatteista hyttysen pakenivat jouduttuaan kosketukseen kankaan kanssa. Verenimijät kyllä löysivät paikalle näköaistinsa ja hengityksestä huokuvan hiilidioksidin perässä, mutta yksikään ei pistänyt. Kaverilla sen sijaan tavallisessa paidassa hyttysiä oli kymmenittäin.

Suosittelen hankkimaan NosiLife- vaatteita, mikäli hyttyset häiritsevät tai liikut alueella, jossa on punkkeja. Huomioi myös samasta materiaalista valmistettu hattu tai lippis. Paljaat ihoalueet kannattaa suojata mahdollisuuksien mukaan hyönteiskarkotteella, koska vaatteen karkottava vaikutus ei vaikuta paljaalle iholle.

Craghoppers NosiLife- vaatevalikoimasta löytyy käytännöllisiä ja laadukkaita vaatteita kalastajille, metsästäjille, golfaajille, retkeilijöille, marjastajille, sienestäjille, matkailijoille ja kaikille muillekin ulkoiluharrastajille. Monet vaatteista soveltuvat vallan mainiosti kaikenlaiseen vapaa-ajan viettoon.

Craghoppers yrityksenä

Yli 50 vuoden ajan vaatteita ulkoiluun valmistanut englantilainen Craghoppers on kehittänyt jatkuvasti uusia materiaaleja ja yksityiskohtia tuotteisiinsa.

Yrityksen tarina sai alkunsa kahden kaverin ideasta valmistaa omaan käyttöön laadukkaita ja kestäviä vaatteita, jotka suojaavat heidät kaikissa olosuhteissa ja missä tahansa.

Todistaakseen asian he päättivät valloittaa Mount Everestin pukeutuen itse valmistamiin vaatteisiin onnistuen myös siinä.

Tällä hetkellä Craghoppersin valikoimiin kuuluu laajat valikoimat vaatteita moneen eri käyttötarkoitukseen. 

Muita Craghoppersin hyönteisiltä suojaavia vaatteita ja asusteita löytyy *TÄSTÄ. Tähdellä merkattu linkki on mainoslinkki , jonka kautta tilatuista tuotteista saan pienen komission. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia.

Maahantuonti ja markkinointi:

Active Marin&Outdoor

Kirvesmiehenkatu 10 A, tila 1234, 00880 Helsinki

sales@marinoutdoor.com

Puh.+358 20 54 14700

Käytettyjä lähteitä:

http://www.fsih.fi/matkailijan-ohjeet/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *