Yleinen

Corvettella apajille!

Vanhat, nopeat ja kurvikkaat autot nostavat ihokarvat pystyyn ja kääntävät päät. Ja mitä enemmän moottori murisee, sen parempi. Samalla tavalla lohen väsytys nostaa ihokarvat pystyyn ja kääntää rannalla olevien päät. Ja mitä enemmän kelan räikkä huutaa, sen parempi.

Harva käy Corvettella kalassa. Olen ollut yksi onnekkaista ja päässyt pari kertaa apajalle Corvetten kyydissä. Ihan mukava kokemus kieltämättä. Sain ainakin kuunnella voimanpesän murinaa.

Ensimmäisellä kerralla oli tarkoitus kuvata lehteen kansikuva, joka huomiota herättäen kääntäisi ihmisten päät markettien lehtihyllyillä, ja lehdet myisivät paremmin. Ihan hyvä idea, mutta otokset näyttivät peremmin autolehden kansikuvilta kuin perhokalastus- julkaisuun soveltuvilta, joten lopulta ”Corvette-kansikuva” jätettiin laittamatta.

Corvetten omistaja palveli ilmavoimissa muun muassa Hornet lentäjänä, joten hänellä oli jo työnkin puolesta kokemusta nopeista ajoneuvoista. Corvette toki häviää Hornetille niin kiihtyvyydessä kuin nopeudessakin, mutta saa kuitenkin lapset osoittamaan sormella.

Kaverin Corvette on väriltään oranssi. Sanotaan, että oranssi on tunteiden ja älyn tasapainottaja. Jos rakastat oranssia, rakastat elämää! Se nostaa sinut masennuksesta, yksinäisyydestä ja väsymyksestä. Kaiken hyvän lisäksi vanhat palvelijat, ”Loop Yellow Line perhovavat” sopivat auton värin kanssa lähes yksiin.

Corvette, lähtee kuin hauki rannasta!

Vaikka on kysymys lohimiehen autosta, en malta olla ottamatta vertauskuvaksi haukea. Onhan hauki ripeäliikkeinen kala. Ei ehkä niin haluttu, mutta kuitenkin.

Hauen saalistus perustuu salamannopeaan iskuun. Hauki syöksyy saaliin kimppuun sekunnin murto-osassa. Akvaariokokeissa puolikiloisen hauen kiihtyvyydeksi on mitattu jopa 160 m/s2, jolloin loppunopeus sekunnin kuluttua olisi noin 580 km/h.

Todellisuudessa hauen uintinopeus ennättää kohota vain noin 17 kilometriin tunnissa.

Hauki saattaa kuitenkin päästä lyhyissä syöksyissä parhaimmillaan jopa 25-40 kilometrin tuntinopeuteen. Tämän perusteella hauen huippunopeus voisi olla 7-11 m/s.

Corveten kiihtyvyys 0-100 km/h on renkaista riippuen 3,8 – 4,2 sekuntia.

Niin kuin voimme todeta, molemmat ovat nopeita. Akvaariokokeiden perusteella hauki odottaa yleensä niin kauan, kunnes saalis on noin puolen ruumiinmitan päässä. Hauki on siis nopea vain lyhyillä matkoilla. Sen sijaan Corvetten nopeus on omimmillaan pitemmillä matkoilla tietysti nopeusrajoitukset huomioiden.

Mistä autosta on kysymys?

Chevrolet Corvette on yhdysvaltalaisen General Motorsin vuodesta 1953 valmistama urheiluauto. Nykyinen tuotantosukupolvi on järjestyksessään kuudes.

Tämä kaverin silmäterä on mallia Chevrolet Corvette C3 edustaen kolmatta sukupolvea. Se on urheiluauto, joka rakennettiin Mako Shark II -prototyypin pohjalta, autoa pidetään kurvikkaiden linjojensa ansiosta kauneimpana Corvettena. C3 autoa valmistettiin coupemallina vuosina 1968- 1982 ja roadster-avomallina vuoteen 1975.

Corvette ei jätä ketään kylmäksi, mutta tämän auton omistaja rakastaa ehkä kuitenkin enemmän lohestusta. Kaverin Corvette on C3 vuosimallia 1977. Konepellin alla murisee V8 5,7 litrainen mylly.

Mutkan takaa kuuluu veekasin murinaa. Pian murina voimistuu Corvetten lipuessa hiljalleen ohitsemme. Päät kääntyvät ja naapurin lapset osoittavat sormella. Ratin takana istuu ikuisesti nuori poika ”naatiskellen” pilke silmäkulmassa. Mielessään on jo seuraava lohireissu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *