Retkeily

Esittelyssä Asseri Thermo lämpösaappaat -50°C

Erittäin kevyet Asseri Thermo lämpösaappaat pitävät jalkasi kuivana ja lämpimänä pakkasista huolimatta. Saappaat soveltuvat niin kalastajille, metsästäjille kuin muillekin talviulkoilijoille.

Asseri Thermo lämpösaappaat on valmistettu kestävästä, kevyestä ja eristävästä EVA-materiaalista. Saappaiden kosteudenhallinnan ja lämpimyyden varmistaa irrotettava lampaanvillavuori. 

EVA-materiaalin ilmataskujen ansiosta eristävyys on erinomainen. Saappaille on luvattu -50°C eristävyys. Materiaali on myös erittäin kestävää ja iskuja vaimentavaa. Saappaissa on myös vahvat eristävät pohjat. Eristävyyden hyöty korostuu, kun joudutaan olemaan pitkiä aikoja paikoillaan, kuten esimerkiksi riistapassissa tai pilkillä. 

Eristävyyden lisäksi paksummat pohjat suojaavat jalkoja teräviltä oksilta ja risuilta. Saappaat ovat myös kevyet EVA-kevytsolukumin ansiosta. Materiaali ei myöskään haurastu, lohkeile tai kovetu kovillakaan pakkasilla.

Irrotettava lampaanvillavuori mahdollistaa paremman kosteuden hallinnan. Koska EVA- materiaali ei hengitä lainkaan, jalan tuottaman lämmön johdosta saappaan ulkokuoren ja irrotettavan villavuoren väliin tiivistyy kosteutta. 

Villalla on erittäin hyvä imukyky, joten villakuitu imee kosteutta jaloista. Villa lämmittää myös märkänä, koska villan lämmöntuotanto tehostuu kosteana. Saappaiden kanssa kannattaa käyttää merinovillaista alussukkaa ja päällimmäisenä vielä hyvin kosteutta siirtävää sekoitesukkaa.

Asseri Thermo lämpösaappaiden varret on tehty sopivan väljiksi, jolloin saappaat saa helpommin jalkoihin. Saappaan lumilukon ansiosta varren suuaukon saa kiristettyä sopivan kireäksi. 

Kookkaasta ulkonäöstään huolimatta saappailla on yllättävän kevyt kävellä. Askeltaminen on todella kevyttä ja rullaavaa. Karkeakuvioinen pohja pitää yllättävän hyvin. 

EVA- materiaalista valmistetut saappaat ovat yleistyneet viime vuosina. Eri valmistajien saappaissa on eroja istuvuuden, kestävyyden, kosteudenhallinnan ja lämpimyyden osilta. 

Asseri Thermo saappaat eroavat monista markkinoilla olevista tuotteista juuri tavallista paksumpien pohjien sekä irrotettavan lampaanvillaa sisältävän vuoren ansiosta.

Mielestämme saappaat soveltuvat erinomaisesti kaikkeen talviulkoiluun, kun jalkineilta vaaditaan erinomaista lämpimyyttä sekä hyvää kosteuden hallintaa. Hinta-laatu -suhteiltaan saappaat ovat erinomaiset.

Valitse normaalia suurempi koko!

Tärkeä on valita oikean kokoiset saappaat. Koska lämpösaappaat ovat materiaaleiltaan huomattavasti paksummat tavallisiin kumisaappaisiin verrattuina, vaikuttaa se saappaiden ulkomittoihin. Myös sisävuori kasvattaa saappaiden ulkomittaa entisestään. 

Kylmiin olosuhteisiin saappaiden tulisi olla mieluummin väljät, koska liian tiukoissa saappaissa eristävyys kärsii ja varpaiden liikuttelu on hankalampaa. Väljemmän saappaan kokoa voi tarvittaessa säätää lisäpohjallisella tai sukilla. Saappaat kannattaakin valita normaalia kokoa kaksi numeroa suurempina.

Saappaita jalkaan laittaessa kannattaa villavuoret laittaa jalkoihin erikseen, jolloin vuoret asettuvat paremmin.

 

Ominaisuudet pähkinänkuoressa:

  • Hypoallergeeninen EVA-materiaali (vähemmän allergisia reaktioita aiheuttava)
  • Liukumaton TPE-pohja 
  • Anatomisesti muotoiltu pohja (leveämpi lesti sopii paremmin suomalaiseen jalkaan)
  • Säädettävä lumilukko
  • 100% vedenpitävä
  • Kylmänkestävyys -50°C
  • Irrotettava lampaanvillavuori (40% lampaanvillaa)
  • Paino irrotettavan vuoren kanssa 1510 g, (saappaat 1100 g, lämpövuoret 410 g, (koko 46)
  • Saatavilla koot 38-47

Suositushinta 49,90€

Lisätietoja: Maahantuojan edustaja Jouni Lukkari, puhelin +358 447771201, sähköposti jouni(at)arctixsport.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *