Retkeily

Termareiden sekalainen seurakunta- vertailimme puolen litran termokset

Termospulloja, termosjuomapulloja, termosmukeja ja näiden yhdistelmiä on markkinoilla kymmeniä erilaisia. Otimme selvää, miten tuotteet eroavat toisistaan.

Perinteinen termospullo on säilyttänyt suosionsa vuosikymmeniä, mutta sen rinnalle on saatavilla eri käyttötarkoituksiin soveltuvia vaihtoehtoja. Termospullojen lisäksi tarjolla on erilaisia termosmukeja ja termosjuomapulloja. Joitakin malleja voidaan käyttää monipuolisesti vaihtamalla pelkästään korkki käyttötarkoitukseen sopivaksi. Olipa tuote suunniteltu mihin käyttöön tahansa, termoksen tärkein ominaisuus on pitää sisältö kuumana tai kylmänä riittävän pitkään.  

Perinteisen termospullon eristävyys on yleensä huomattavasti parempi termosmukeihin ja termosjuomapulloihin verrattuna. Termospullot soveltuvatkin parhaiten pidemmille retkille ja vaelluksille, mutta myös työhön varsinkin kahvi- tai lounaspaikkojen puuttuessa.

Termosmuki on näppärämpi monessa tilanteessa, kuten esimerkiksi aamukahvin tai teen juomisessa matkalla töihin tai kouluun. Termosjuomapullot ovat parhaimmillaan suoraan pullosta juotaessa. 

Miten testasimme?

Testin päällimmäisenä tarkoituksena oli tehdä vertailu, joka helpottaisi kuluttajaa valitsemaan omaan käyttötarkoitukseensa soveltuvat termokset. Vertailu tehtiin ilman sidoksia mihinkään tuotemerkkiin.

Olimme yhteydessä termoksien valmistajiin, maahantuojiin tai myyjiin. Pyysimme testiin Suomessa myytävät termokset kokoluokassa noin 0,5 litraa.

Saimme testattavaksi yhteensä 30 termosta, joista 21 oli perinteisiä kupillisia termospulloja ja neljä kupitonta termospulloa. Korkin kautta käytettäviä termosjuomapulloja sekä termosmukeja saimme testiin viisi tuotetta. Testistä jätettiin pois mallit, joiden valmistus oli lopetettu, tai jotka poistuvat markkinoilta lähiaikoina. Joidenkin valmistajien tuotteita jäi pois testistä heikosta saatavuudesta johtuen. 

Termospulloista mitattiin sekä kuuman että kylmän eristävyys. Lämpöarvot mitattiin erittäin luotettavalla Fluke 289 True-RMS-tiedonkeruumittarilla. Termokset testattiin kahteen kertaan ja osa vielä kolmannen kerran. Eristävyydet mitattiin kolmen, kuuden, yhdeksän ja kahdentoista tunnin sekä yhden vuorokauden kuluttua. Termokset esilämmitettiin ennen varsinaista testaamista 95° C vedellä kahdenkymmenen minuutin ajaksi. Sen jälkeen termos täytettiin kiehuvalla vedellä ja mittausanturin lukeman ollessa 98° C suljettiin korkki. Kylmän eristävyys tehtiin samalla tavalla, mutta 2° C vedellä. Termokset olivat testin ajan sisätiloissa 18,1° C lämpötilassa. Eristävyyden mittauksiin käytettiin aikaa yhteensä seitsemän vuorokautta. (Joka mittauksen jälkeen vaihdettiin 98 asteinen vesi)

Eristävyyden lisäksi termoksista mitattiin tekniset ominaisuudet, kuten koko, paino ja tilavuus. Käyttömukavuustestauksessa arvioitiin termosten avaamisen ja sulkemisen helppoutta, nesteen kaatamista, korkin pitävyyttä sekä pintojen liukkautta. 

Käyttömukavuutta testattiin sormikkaat kädessä sekä paljain käsin. Lisäksi arvioimme termoksien tukevuutta, puhdistettavuutta sekä huoltoa ja mahdollisten varaosien saatavuutta. Eristävyyden ja käyttöominaisuuksien lisäksi termoksen ulkonäkö voi olla joillekin tärkeä hankintakriteeri. Ulkonäkö on jokaisen henkilökohtainen mieltymys, joten siihen ei otettu kantaa.

Termoksien turvallisuus huomioitiin varmistamalla, ettei testatuissa tuotteissa ollut käytetty BPA:ta sisältäviä osia. Monet halvasti teetetyt “jäljitelmäpullot” saattavat vuotaa BPA:ta juoman sekaan. Bisfenoli A eli BPA on kemikaali, joka saattaa liueta nesteeseen.

Testaaminen ja testin läpivienti oli opettavainen ja mielenkiintoinen kokemus. Kun tuotteet testattiin samanlaisissa olosuhteissa ja yhtenäisesti, ovat mittaustulokset vertailukelpoisia. 

Termoksien eristävyys!

Termoksen tärkein ominaisuus on pitää juoma kuumana tai kylmänä riittävän pitkään. Pullo kuin pullo pitää sisältönsä lämpimänä muutaman tunnin, mutta mikä on riittävä aika, riippuu käyttötarkoituksesta.

Lämpöä siirtyy paikasta toiseen kulkeutumalla, johtumalla ja säteilemällä. Kulkeutumalla lämpö siirtyy nesteessä virtauksen mukana, mutta termoksen tyhjiö eli vakuumitila estää kulkeutumisen. Lämmön siirtyminen johtumalla saadaan mahdollisimman pieneksi käyttämällä mahdollisimman ohutta hyvälaatuista terästä. Lämmön säteileminen estetään heijastavalla pinnalla joko pinnoittamalla tai hiomalla teräs peilimäisen kirkkaaksi. Näin pullosta säteilevä lämpö heijastuu seinästä takaisin kohti keskustaa.Tätä samaa ideaa ja ominaisuutta on haettu esimerkiksi ikkunoiden eristyslaseissa pinnoittamalla lasi heijastavalla pinnoitteella (selektiivilasi) tai avaruuspeitteissä kiiltävillä pinnoilla.

Termoksen heikoin kohta eristävyyden kannalta on suuosa, jossa sisä- ja ulkokuori ovat väistämättä kosketuksessa toisiinsa. Suuosan kautta lämpöä pääsee johtumaan pullon ulkokuoren kautta ”harakoille”. Myös korkin kautta lämpöä pääsee johtumaan ulos ja mitä suurempi korkin suuaukko, sitä nopeammin lämpö karkaa. Eristävyyteen vaikuttaa tietysti myös korkin rakenne ja materiaali. Muovikorkit eristävät metallikorkkia paremmin, mutta myös korkin tiiveydellä on merkitystä.

Airam Punainen termospullo 0,45 l

Perinteinen Airamin punainen termospullo on kuulunut suomalaiskotien vakiovarustukseen jo yli 80 vuoden ajan. Kylmä kylmänä ja kuuma kuumana – lupaus pitää vielä tänäkin päivänä. Niin myös testauksemme osoitti. Punaisen termoksen lämmönpitävyys perustuu edelleen samaan tekniikkaan kuin 80 vuotta sitten. Lämmöneristeenä toimii tyhjiö, joka muodostuu kahden lasipullon väliin.

Pullo voitti eristävyydellään suurimman osan teräspulloista. Vesi oli kolmen tunnin jälkeen 83,9° C, kuuden tunnin jälkeen 77,2° C, yhdeksän tunnin jälkeen 71,4° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 66,3° C. Kylmän pitävyydessä pullojen erot olivat pienet, mutta Airamin Punainen termos sijoittui siinäkin kärkikastiin.

Käytetyistä materiaaleista johtuen Airamin Punainen termos on testin kookkaimpia. Lasisen sisuspullon takia kestävyys on pullon heikoimpia ominaisuuksia. Punainen Airam ei kestä kolhuja samalla tavoin kuin teräksinen pullo.

Airamin korkki on muovia ja pullon suuaukon halkaisija 26 milliä. Pullon peseminen onnistuu hyvin pienestä suuaukosta huolimatta. Kuppi sekä kaverikuppi ovat muovia. Termospullon sulkeminen ja avaaminen onnistuu hyvin niin paljain käsin kuin sormikkaat kädessä.

Punainen termospullo soveltuu mainiosti perinteitä arvostavalle ihmiselle ja käyttöön, jossa ei tarvitse varoa termospullon särkymistä. 

Tekniset ominaisuudet: Paino 500 g, ulkomitat 86 x 269 mm, tilavuus 460 ml. Takuu: 10 vuotta eristävyydelle. Valmistaja: AIRAM ELECTRIC OY AB, Sementtitehtaankatu 6, 04260 Kerava. Sähköposti: info(at)airam.fi

Suositushinta: 13,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut ketjuliikkeet sekä alueelliset jälleenmyyjät kautta maan.

Airam Terästermos 0,5 l

Airam Terästermoksessa lämmöneristävyys perustuu kahden teräksisen seinämän väliin muodostettuun tyhjiöön. Teräksenä on käytetty laadukasta SUS 304 -terästä. 

Lämmöneristävyydeltään Airam Terästermos ei yllä aivan kärkiryhmään, mutta pitää nesteen kuumana riittävän pitkään normaalia käyttöä ajatellen. Kolmen tunnin jälkeen veden lämpötila oli 83,6° C, kuuden tunnin 74,9° C, yhdeksän tunnin 68,3° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 62,5° C. Myös kylmäneristävyys oli riittävän hyvä. Korkkina toimii pikakorkki, joka on helppokäyttöinen sekä vuotamaton.

Pikakorkista huolimatta pullon käyttäminen onnistuu hyvin myös sormikkaan kädessä. Airam Terästermos soveltuu hyvin niin retkelle, töihin kuin vapaa-ajallekin. Puhdistaminen onnistuu hyvin. Mukana käyttöohjeet.

Tekniset ominaisuudet: Paino 450 g, ulkomitat 73 x 242 mm, tilavuus 490 ml. Takuu: 10 vuotta eristävyydelle. Valmistaja: AIRAM ELECTRIC OY ABSementtitehtaankatu 6, 04260 Kerava. Sähköposti: info(at)airam.fi 

Suositushinta: 19,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut ketjuliikkeet sekä alueelliset jälleenmyyjät kautta maan.

Anar Pro terästermospullo 0,5 l

Vasta markkinoilla tullut terästermospullo Anar Pro on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Pullon tuotemerkki ”Anar” on saamen kieltä ja tarkoittaa Inaria.

Valmistajan mukaan pullo säilyttää 98° C nesteen kuuden tunnin jälkeen noin 80° C lämpöisenä ja kahdentoista tunnin jälkeen noin 65° C lämpöisenä. Mittauksemme antoi kolmen tunnin lukemaksi 83,6° C, kuuden tunnin 74,1, yhdeksän tunnin 64,6° C ja kahdentoistatunnin lukemaksi 57,3° C. Vaikka lämpöarvot eivät olleet luvatun mukaiset, on pullon eristävyys riittävän hyvä normaalikäytössä. 

Mattamusta Anar Pro on varustettu kierrekorkilla, jossa kaatoura. Korkki on tiivis ja käyttäminen onnistuu hyvin myös sormikkaat kädessä. Korkin suuaukko on 42 milliä ja puhdistaminen onnistuu myös helposti.

Tekniset ominaisuudet: Paino 350 g, ulkomitat 70 x 242 mm, tilavuus 470 ml. Takuu 1 vuosi. Maahantuonti ja markkinointi: Suomi Trading Oy. Suositushinta: 15,90 euroa.

Gsi Outdoors, Glacier Stainless 0,5l Vacuum Bottle

Testin toiseksi paras termospullo. Gsi Outdoors, Glacier Stainless 0,5l poikkeaa testatuista termospulloista eniten muihin pulloihin verrattuna. Pullo on matalampi ja leveämpi kuin puut pullot. Vakuumitila tehdään tyhjiöpumpulla ja jokainen termospullo testataan tehtaalla eristävyyden varmistamiseksi.

Materiaalina on korkealaatuinen ruostumaton teräs. Ulkopinta on pinnoitettu BPA-vapaalla muovilla ja pohja kumilla pidon parantamiseksi. Pullon ulkokuoressa suorakulmaiset reunat parantavat myös pitoa. Kierrekorkki kaatouralla, korkista saa hyvän ja pitävän otteen myös sormikkaat kädessä. Korkin suuaukko 38 milliä. Eristävä kuppi on ruostumatonta terästä ja muovia. 

Valmistaja lupaa nesteen kuumana pysymiselle 18 tuntia ja kylmänä pysymiselle 21 tuntia. Pullo oli eristävyydeltään testin toiseksi paras. Juoman lämpötila kolmen tunnin jälkeen 88,5° C, kuuden tunnin jälkeen 80,9° C, yhdeksän tunnin jälkeen 74,7° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 69,5° C. Myös kylmän eristävyys oli erittäin hyvä. Pullon erinomainen eristävyys voi johtua pullon muodosta ja pinnoitteesta muihin tuotteisiin verrattuna.

Pullon puhdistaminen onnistui ongelmitta. Saatavilla väreillä vihreä, sininen, oranssi, punainen ja teräs. BPA-vapaa. GSI Outdoors Glacier Stainless 0,5l termospullo on käyttömukavuus huomioiden yksi parhaimpia perinteisiä termospulloja markkinoilla.

Tekniset ominaisuudet: Paino 459 g, ulkomitat 85 x 211 mm, tilavuus 530 ml. Myynti ja markkinointi: Bios SE/ Vauden Finland Oy. Suositushinta: 39,95 euroa. Takuu 2+1 vuotta. Sähköposti: info(at)vaude.fi

Gyttorp Termospullo 0,5 l

Gyttorp on vuodesta 1908 varustanut metsästäjät korkealaatuisilla tuotteilla. 

Haulikonpatruunan mallinen termospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja ulkopinta maalattu Gyttorp-patruunan tyyliin. Kuppiosan (hylsyn kanta) ulkopuoli on messinkiä ja sisäpuoli muovia. Pikakorkin käyttäminen onnistui sormikkaat kädessä. Pullon suun halkaisija 40 milliä. Korkki oli myös tiivis eikä vuotanut.

Pullon eristävyys kolmen tunnin jälkeen 81,9° C, kuuden tunnin 71,1° C, yhdeksän tunnin 63,6° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 57,9° C. Lämmöneristävyydeltään pullo ei aivan kärkisijoille yllä, mutta pitää juoman kuumana riittävän pitkään normaalia käyttöä ajatellen. Kylmäneristävyys oli hyvä.

Erinomainen eräihmisen lahjaidea. Haulikon patruunan muotoinen termospullo sulattaa paatuneimmankin metsästäjän sydämen.

Tekniset tiedot:  Paino 540 g, ulkomitat 73 x 263 mm, tilavuus 490 ml. Takuu 1 vuosi.  Maahantuonti ja markkinointi: RUAG Ammotec Finland OY. Suositushinta: 29,00 euroa. Saatavuus: Saatavilla Gyttorp-myyjiltä kautta maan.

Hammarplast Sarek termospullo 0,5 l

Hammarplast Sarek on valmistettu laadukkaasta ruostumattomasta 18/8 -teräksestä. Pullon ympärillä olevat kaksi mustaa muovipantaa suojaavat pulloa kolhuilta ja naarmuilta.

Eristävyydeltään Hammarplast Sarek kuuluu testin parhaimmistoon sijoittumalla eristysominaisuuksiltaan neljänneksi. Kolmen tunnin jälkeen veden lämpötila oli 86,5° C, kuuden tunnin jälkeen 77,8° C, yhdeksän tunnin jälkeen 71,9° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 66,7° C. Myös kylmän eristävyydeltään pullo oli hyvä.

Sarek on varustettu kierrekorkilla, jossa on kaatoura. Suuaukon leveys on 37 milliä. Päällimmäinen kansi toimii myös mukina. Pullon käyttäminen onnistui sormikkaat kädessä.  Pullon ja korkin peseminen onnistui normaalisti.

Orthex Group on Pohjoismaiden johtava kodin käyttötavaroiden valmistaja, jonka tavoitteena on tehdä kuluttajien arjesta helpompaa. Orthex Group panostaa tuotteissaan laatuun, turvallisuuteen, designiin sekä kestäviin tuotantotapoihin. Kaikkia näitä alueita myös kehitetään jatkuvasti. Yritys on sertifioitu ISO 14001:2015 ja ISO 9001:2015 mukaan. Hammarplast Sarek -termospullon hinta/laatusuhde on erinomainen.

Tekniset ominaisuudet: Paino 358 g, ulkomitat 68 x 266 mm, tilavuus 490 ml. Takuu 10 vuotta. Maahantuonti ja markkinointi: Orthex Group, Suositushinta: 14,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut tavaratalot kautta maan.

Ibili termospullo 0,5 l

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu teräspintainen Ibili-termospullo pitää juoman kuumana riittävän pitkään. Vesi oli kolmen tunnin jälkeen 85,3° C, kuuden tunnin jälkeen 75,4° C, yhdeksän tunnin jälkeen 69,5° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 63,2° C. Myös kylmän eristävyys oli hyvä. 

Termospullossa on pikakorkki, jonka käyttäminen onnistuu myös sormikkaat kädessä. Korkki on myös tiivis, eikä vuoda. Kierteellä kiinnitettävä kuppi varmistaa tiiveyden. Pullon suuaukon halkaisija on 40 milliä. Pullon ja korkin peseminen onnistuu hyvin. Ibili- termospullolle suositellaan vain käsin pesua. 

Termospulloa tuo maahan Chez Marius, joka on Jonna Dammert-Saikun ja Marius Saikun vuonna 1997 perustama perheyritys. Sen ideana on tuoda ammattilaisten käyttämät keittiövälineet myös kotikokkien ulottuville. Yrityksellä on verkkokauppa sekä kaksi myymälää, Helsingissä osoitteessa Fredrikinkatu 26, 00120 Helsinki ja toinen Virroilla osoitteessa Palmroth Center, 34800 Virrat. Puhelin Helsingin myymälään 09-612 3638, Virroille 03-475 5430. Sähköposti: info(at)chezmarius.fi. Suositushinta: 14,90 euroa. Chezmarius kotisivuille TÄSTÄ.

Tekniset tiedot: Paino 325 g, ulkomitat 70 x 241 mm, tilavuus 500 ml. Takuu 1 vuosi.

Klean Kanteen TKPro 500 ml

Klean Kanteenin selkeä tavoite on muovijätteen vähentäminen. Niinpä Klean Kanteen -termospullossa ei ole käytetty lainkaan muovia. Myös pullon korkki on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. 360 asteen anniskelumekanismin avulla juoman kaataminen onnistui tipattomasti. Kuppi on myös kokonaan terästä.   

Pullossa on TK Closure™ -mekanismi, jonka sisäpuoliset kierteet takaavat uraauurtavan lämmöneristyksen kylmille ja kuumille juomille. Valmistajan mukaan TKPro pitää juoman kuumana 20 tuntia tai jäisenä 75 tuntia. Valmistajan lupaus piti kyllä paikkansa. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 86,5° C, kuuden tunnin jälkeen 78,4° C, yhdeksän tunnin jälkeen 71,8° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 66,5° C. Lämmönpitävyydeltään pullo oli testin viidenneksi paras. Kylmäneristävyydeltään TKPro sijoittui myös kärkijoukkoon.

Termospullon käyttäminen onnistui hyvin myös sormikkaat kädessä. Juoman kaataminen onnistui hyvin missä tahansa kulmassa. Pullo ei myöskään tiputellut ja korkin sai suljettua tiiviisti. Pullon suuaukko on noin 40 milliä. Peseminen onnistui pulloharjaa käyttäen normaalisti.

Nykyisin Klean Kanteenin tavoite on kaikessa toiminnassaan tähdätä kertakäyttöjätteen minimoimiseen ja yritys onkin tunnustettu sertifikaatilla ”Certified B Corporation”. Vuodesta 2008 lähtien Klean Kanteen on lahjoittanut 1 % osuuden liikevaihdostaan ympäristön puolesta toimiville hyväntekeväisyysjärjestöille. 

Tekniset ominaisuudet: Paino 520 g, ulkomitat 73 x 257 mm, tilavuus 580 ml. Suositushintaa pullolla on 58,90 euroa ja sitä on saatavilla teräksen värisenä sekä mustana.

Pullon toimitti testiin Helsinkiläinen Mukama Oy. Yritys on perustettu vuoden 2013 alussa. Mukama on erikoistunut pitkäikäisiin tuotteisiin, joita kannetaan mukana joka päivä. Tuotteet ovat hyvin suunniteltu ja huolella valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista ympäristö huomioiden. Tuote toimii ja täyttää tarkoituksensa yhä uudelleen ja uudelleen vielä vuosia, ehkä jopa paranee ajan saatossa. Yrityksen verkkosivuille TÄSTÄ.

LifeventureTiV Vacuum Flasks 0,5 l

Brittiläisen Lifeventuren tarina alkoi 25 vuotta sitten, kun yrityksen perustaja Mark Cobhan nuorena maailmanmatkustajana oli tyytymätön sen ajan varusteisiin. Kotiin palattuaan hän alkoi suunnitella parempia varusteita. Alkuun tuotevalikoima koostui kestävistä ja keveistä matkalaukuista, mutta vuosien saatossa tuotevalikoima on laajentunut muihinkin alan varusteisiin, kuten myös Lifeventure-termospulloihin.

Lifeventure TiV Vacuum Flasks on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja teräksen pinnoituksessa on käytetty myös kuparia. Pullo on väriltään musta. Päällisin puolin pullo vaikuttaa laadukkaalta ja se myös eristää keskivertoa paremmin. Valmistajan lupauksen mukaan pullo pitää juoman kuumana kahdeksan tuntia ja kylmänä vuorokauden. Valmistaja ei petä lupauksessaan. Pullo testattiin kolmeen kertaan ja veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 86,9° C, kuuden tunnin jälkeen 77,9° C, yhdeksän tunnin jälkeen 71,4° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 62,5° C. Kylmän eristävyydeltään pullo oli myös hyvä.

Pullossa on kierrettävä korkki, jossa kaatoura. Kaatourasta johtuen pulloa ei tarvitse avata kokonaan juomaa kaadettaessa. Korkki on myös tiivis. Pullon käyttäminen onnistui hyvin sekä paljain käsin että sormikkaat käsissä. Suuaukon halkaisija on 42 milliä. Puhdistaminen onnistui myös normaalisti.

Tekniset ominaisuudet: Paino 348 g. Ulkomitat 65 x 65 x 235 mm. Tilavuus 480 ml.

Myynti Suomessa: Conwe Oy/matkavaruste.fi. Hiekkamäentie 5 (Sulan Portti), 04300 TUUSULA. Puhelin: 045 121 3450, sähköposti: info(at)matkavaruste.fi. Yrityksen kotisivuille pääset TÄSTÄ

Neverlost Termospullo 0,5 l

Ruotsalainen Neverlost on luonut kokonaisen tuoteperheen oranssin värin ympärille. Neverlost termospullo on hyvä valinta kaikille luonnon parissa harrastavalle, joilla tahtoo unohtua tavarat metsään. Neverlost ei unohdu! Oranssi väri erottuu helposti paikasta kuin paikasta.

Neverlost-termospullot valmistetaan Thermoksen tehtaalla. Vakuumitila valmistetaan tyhjiöuunissa tuhannen asteen lämpötilassa. Termospullo pitää juoman kuumana pitkään normaalia käyttöä ajatellen. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 82,7° C, kuuden tunnin jälkeen 75,2° C, yhdeksän tunnin jälkeen 68,9° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 63,5° C. Pullo piti juoman myös kylmänä riittävän pitkään.

Pullo on varustettu kierrekorkilla, jossa on kaatoura. Pullon käyttäminen onnistuu myös sormikkaat kädessä. Pullo on tiivis ja vuotamaton. Pullon suuaukko on 40 milliä. Päällimmäistä korkkia voi käyttää kuppina ja kupin reunassa oleva muovikaulus tuntuu miellyttävältä huulilla.

Tekniset ominaisuudet: Paino 315 g, ulkomitat 69 x 249 mm ja tilavuus 500 ml. Termospullolla on viiden vuoden lämmönpitävyystakuu. Maahantuonti ja markkinointi: RUAG Ammotec Finland Oy. Puhelin: 06 – 347 1 800, sähköposti: info.fi.ammotec(at)ruag.com Suositushinta: 24,90 euroa. Myynti: Hyvin varustellut eräliikkeet kautta maan. Yrityksen kotisivuille TÄSTÄ

Primus Trailbreak Vacuum Bottle 0,5 l

Primus Trailbreak -termospullo on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Alaspäin kapenevan muodon ansiosta pullosta on helppo pitää kiinni. Pullo on varustettu kahdella erilaisella korkilla. Toinen on perinteinen korkki ja toinen ”juomakorkki”, joka mahdollistaa suoraan pullosta juomisen. Pullon käyttäminen onnistuu hyvin sormikkaan kädessä. Leveä suuaukko, 52 mm, helpottaa täyttöä ja puhdistusta.

Eristävyydeltään Primus Trailbreak on hyvä, mutta jäähdyttää juoman tavallista pulloa nopeammin johtuen kenties leveämmästä suuaukosta. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 85,8° C, kuuden tunnin jälkeen 75,8° C, yhdeksän tunnin jälkeen 66,2° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 58,9° C. Kylmäneristävyydeltään pullo on myös riittävän hyvä. 

Kahden erilaisen korkin ansiosta Primus Trailbreak on monikäyttöinen termospullo. Pulloa voi käyttää tavallisena termospullona sekä juomapullona. 

Tekniset ominaisuudet: Paino: 491 g, ulkomitat 86 x 241 mm, tilavuus 500 ml. Vuoden takuu. Maahantuonti ja markkinointi: Fenix Outdoor Finland OyPakkalankuja 6, 01510 Vantaa. Puhelin: 09 8771133, kotisivut: https://www.fjallraven.fi

Suositushinta:  44,95 euroa. Myynti: Hyvin varustellut retkeily ja urheiluliikkeet kauttamaan, tavarataloketjut. Primus Trailbreak- termospullon voitte halutessanne tilata *TÄSTÄ

Retki 0,5 l terästermospullo

Retki 0,5 l -terästermospullo sijoittuu eristävyydeltään ja toimivuudeltaan aivan kärjen tuntumaan. Pullo on valmistettu korkealaatuisesta japanilaisesta ruostumattomasta teräksestä. 

Valmistajan lupauksen mukaan pullo säilyttää 98° C juoman kuuden tunnin jälkeen noin 80° C ja kahdentoista tunnin jälkeen noin 65° C. Testimme mukaan vesi näytti kolmen tunnin jälkeen lämpötilaa 86,5° C, kuuden tunnin jälkeen 77,8° C, yhdeksän tunnin jälkeen 71,5° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 66,4° C. Myös kylmän eristävyydeltään pullo on hyvä.

Suuaukon halkaisija on 40 milliä ja pullon puhdistaminen onnistui hyvin. Retki-terästermos on varustettu Multisrong-pikakorkilla, joka on toimiva ja vuotamaton. Käyttäminen onnistuu myös sormikkaat kädessä. 

Tekniset ominaisuudet: Paino: 357 g, ulkomitat 66 x 243 mm. Tilavuus 520 ml. Markkinointi: Blue Import BIM Oy. Suositushinta: 15,90 euroa, takuu viisi vuotta.

Myynti: Tavarataloketjut ja erikoisliikkeet kautta maan.

Retki PRO termos 0,5 l

Mattamusta Retki PRO on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Valmistajan mukaan termoksen sisälle 98° C laitettu juoma on kuuden tunnin jälkeen noin 80° C lämpöistä ja 12 tunnin jälkeenkin noin 70° C lämpöistä. Testissämme veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 84,1° C, kuuden tunnin jälkeen 75,3° C, yhdeksän tunnin jälkeen 69,1° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 63,5° C. Termospullo piti myös juoman kylmänä riittävän pitkään ajatellen normaalia käyttötarkoitusta. Pullo on varustettu kaatourallisella kierrekorkilla. Pullon käyttäminen onnistui hyvin myös sormikkaat käsissä. Lisäksi korkki oli tiivis. Pullon suuaukon halkaisija 42 milliä.

Tekniset ominaisuudet: Paino 325 g, ulkomitat 70 x 250 mm, tilavuus 500 ml. Takuu viisi vuotta. Markkinointi: Blue Import BIM Oy. Suositushinta: 12,90 euroa.

Myynti: Tavarataloketjut ja erikoisliikkeet kautta maan.

Savotta Army termospullo 0,5 l

Armeijahenkinen Savotta Army on viimeistelyltään heijastelemattoman mattavihreä. Pullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Pullo eristää sisältönsä niin kuin pitääkin.  Kuumat juomat pysyvät kuumina ja kylmät kylminä riittävän pitkään ajatellen normaalia käyttöä. Veden lämpötila oli testissämme kolmen tunnin jälkeen 86,7° C, kuuden tunnin jälkeen 75,5, yhdeksän tunnin jälkeen 71,2° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 65,2° C. Myös kylmän eristävyys oli hyvä.

Termarissa on toimintavarma ja vuotamaton kierrekorkki, jonka avaaminen ja sulkeminen onnistui hyvin myös sormikkaat käsissä. Pullon suuaukon halkaisija on 40 milliä. Vedellä täytetylle pullolle teimme myös pudotustestin neljän metrin korkeudesta. Pullo säilyi toimintakuntoisena, vaikka pinta lommoontui.  

Tekniset ominaisuudet: Paino 302 g, ulkomitat 69 x 250 mm. Tilavuus 510 ml. Suositushinta: 12,90 euroa. Lisätietoja: FinnSavotta Oy

Myynti: Savotta jälleenmyyjät kautta maan.

Stabilotherm Termospullo 0,5 l

Stabilotherm Termospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Sekä sisä- että ulkoseinissä on lämmönpitävyyttä tehostava pinnoitus, joka parantaa eristävyyttä. Testissämme vesi jäähtyi kolmessa tunnissa lämpötilaan 85,9° C, kuudessa tunnissa 77,1° C, yhdeksässä tunnissa 70,8° C ja kahdessatoista tunnissa 65,1° C. Myös kylmäneristävyys on hyvä. 

Termospullo on varustettu kaatourallisella kierrekorkilla. Korkki oli tiivis ja sen pystyi avaamaan ja sulkemaan sormikkaat kädessä. Suuaukon halkaisija on 42 milliä. 

Pullon ulkonäkö sopii erityisesti eränkävijöille. Termaria on saatavilla neljällä camo-värityksellä, jotka ovat ruskea, oranssi, pinkki ja valkoinen. Viiden vuoden takuu valmistusvirheiden osalta. FDA:n (Food and Drug Administration) hyväksymä. Stabilotherm AB on vuodesta 1984 valmistanut ja toimittanut tarvikkeita metsästykseen ja ulkoiluun Pohjoismaiden vähittäismyyjille.

Tekniset ominaisuudet: Paino 313 g, pullon ulkomitat 69 x 251 mm, tilavuus 490 ml.

Suositushinta: 23,90 euroa. Myynti ja markkinointi: Korpimetso.com Oy, Peippolantie 24, 60550 Nurmo. Korpimetso.com on uuden ajan mukainen verkkokauppa erähenkisille ihmisille. Verkkokauppa tarjoaa juuri koiranomistajille, metsästäjille ja eräihmisille suunnattuja tekstiilejä ja muita mielenkiintoisia tuotteita. Verkkokauppaan TÄSTÄ.

Stanley Termospullo Classic 0.47 L

Legendaaristen Stanley-termostuotteiden historia ulottuu vuoteen 1913. Testissämme ollut Stanley Classic 0.47 L Green oli eristävyydeltään testin kolmanneksi paras termospullo. Tehtaan lupauksen mukaan juoma pysyy kuumana tai kylmänä 15 tunnin ajan. Testissämme pullo osoittautui luvattua paremmaksi. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 88,2° C, kuuden tunnin jälkeen 79,7° C, yhdeksän tunnin jälkeen 72,8° C, kahdentoista tunnin jälkeen 66,7° C ja vuorokauden jälkeen 52,9° C. Myös kylmän eristävyydeltään pullo oli erinomainen.

Stanley Classic -pullon korkki on rakenteeltaan kestävä ja tiivis. Korkin ruuvikierteen kyljessä olevan kaatouran ansiosta korkkia ei tarvitse välttämättä aukaista kokonaan juomaa kaadettaessa. Käyttäminen onnistui hyvin sormikkaat käsissä. Pullon suuaukon halkaisija on 47 milliä. Pullon käsin peseminen onnistui normaalisti. Stanley on myös mahdollista pestä astianpesukoneessa. 

Ohjeiden mukaisesti käytettynä Stanley-tuotteilla on 25 vuoden takuu. Lisätietoja asianmukaisesta käytöstä on saatavilla tuotteen mukana toimitetusta hoito- ja käyttöohjeista.

Tekniset ominaisuudet: Paino 449 g. ulkomitat 79 x 265 mm, tilavuus 500 ml.

Maahantuonti ja markkinointi: Nordic Trail Oy, PL 2227, 96201 Rovaniemi. Puhelin: 0207 310 431, Sähköposti: myynti(at)nordictrail.fi. Suositushinta: 39,90 euroa. Maahantuojan sivuille TÄSTÄ. Termospullon voitte halutessanne tilata *TÄSTÄ.

Summit Terästermos 0,5 l

Perinteinen tyylikäs teräspintainen termospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Helposti avattavaa korkkia ei tarvitse avata kokonaan juomaa kaadettaessa. Pitää juoman kuumana tai kylmänä riittävän pitkään. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 81,9° C, kuuden tunnin jälkeen 71,7° C, yhdeksän tunnin jälkeen 63,4° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 56,7° C. Korkin suuaukko 42 milliä. Pullon käsin puhdistaminen ei tuota vaikeuksia. Pullon avaaminen ja sulkeminen onnistuu hyvin myös sormikkaat kädessä.

Suomessa Summit terästermos tulee markkinoille tämän kevään aikana. Maahantuojana toimii Kalastuskolmio Oy, Mierolantie 4, 13721 Parola. Puhelin 03 644 120, sähköposti kalastuskolmio(at)kalastuskolmio.fi. Yrityksen kotisivuille TÄSTÄ. Suositushinta: 14,95 euroa, takuu yksi vuosi. Tekniset tiedot: Paino 291 g, ulkomitat 69 x 239 mm, tilavuus 460 ml.

Tefal Senator termospullo

Tefal Senator osoittautui laadukkaaksi termospulloksi. Testasimme puolen litran sekä vertailun vuoksi myös 0,7 litran pullon (tulokset taulukossa). Isommassa pullossa eristävyys on aina parempi. Puolen litran pullossa veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 86,4° C, kuuden tunnin jälkeen 77,5° C, yhdeksän tunnin jälkeen 71,4° C ja kahdentoistatunnin jälkeen 66,4° C. Eristävyydeltään Tefal Senator oli kokoluokassaan yksi parhaimmista.

Tefal Senator on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Testissämme olleet pullot olivat teräspintaisia, mutta pulloa on saatavilla myös väreillä pinnoitettuina. Termospullossa on helposti aukaistava/suljettava korkki, joka poikkesi huomattavasti muiden pullojen korkeista. Oikein käytettynä korkki on myös tiivis ja sen käyttäminen onnistui hyvin myös sormikkaat kädessä. 

Tekniset tiedot: Paino 365 g, ulkomitat 75 x 35 mm, tilavuus 500 ml. Tefal antaa termospullolle viiden vuoden takuun. Maahantuonti ja markkinointi: Groupe SEB Finland. Kotisivuille TÄSTÄ. Suositushinta: 34 euroa. Saatavuus: Tefal jälleenmyyjät kautta maan.

Tefalin missio on tarjota tuotteita ja palveluita, joiden myötä kuluttajat saavat mahdollisuuden valmistaa maukasta, monipuolista ja terveellistä ruokaa itselleen ja läheisilleen sekä tehdä kotitöitä helposti. Yritys on perustettu vuonna 1956.

Thermos FBB 500 Midnight

Thermos on vanhin termospullojen valmistaja. Sen tarina alkoi ensimmäisen termospullon tuomisesta markkinoille jo vuonna 1904. Thermoksen nimi on muodostunut yleisnimeksi kaikille termoksille. Thermoksella on maailmanlaajuisesti yli 250 omaa patenttia.

Testissämme ollut Thermos FBB 500 Midnight on valmistajan termospullojen lippulaiva. Termari oli myös testin paras eristävyydeltään sekä käyttöominaisuuksiltaan. Testissämme veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 89,1° C, kuuden tunnin jälkeen 81,1° C, yhdeksän tunnin jälkeen 75,5° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 70,2° C. Myös kylmäneristävyydeltään Thermos oli erinomainen.

Thermoksen omassa valmistusmenetelmässä tyhjiö muodostetaan tuhannen asteen lämpötilassa ja suojataan ensiluokkaisilla sekä kevyillä materiaaleilla. Päämateriaalina pulloissa käytetään ruostumatonta ja kestävää 304-terästä. Ulkokuori on lommoutumisen estävää jousiterästä. Pullon sisäpinta on elektrokiillotettu, mikä vähentää maku- tai hajujäämiä.

Thermoksen käsiteltävyys on hyvä. Pesua varten purettavissa oleva automaattikorkki toimii myös yhdellä kädellä ja sulkeutuu pullon kaaduttua tai juomakuppia kierrettäessä paikalleen. Pullon ja korkin osien peseminen onnistuu hyvin. Mukana tulevat kattavat käyttö- ja hoito-ohjeet.

Tekniset ominaisuudet: Paino 350 g, ulkomitat 68 x 244 mm, tilavuus 480 ml.

Suositushinta: 37,00 euroa. Maahantuonti ja markkinointi: Mastermark Brands Oy, Vajossuonkatu 16, 20360 TURKU. Puhelin: 02 – 2760 250, sähköposti: Asiakaspalvelu (at) mastermarkbrands.fi

Maahantuojan kotisivulle TÄSTÄ. Testivoittaja termospullon voitte halutessanne tilata *TÄSTÄ.

Vaeltaja Termospullo 0,5 l

Vaeltaja-termospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Ulkopuoli on myös teräspintainen. Valmistajan lupauksen mukaan 98° C pulloon laitettu juoma on kuuden tunnin jälkeen noin 80° C ja vielä kahdentoista tunnin jälkeen noin 65° C. Testimme mittaustulokset osoittivat, että lupauksen pitävät paikkansa. Vesi oli kolmen tunnin jälkeen 85,9° C, kuuden tunnin jälkeen 77,4° C, yhdeksän tunnin jälkeen 70,4° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 64,6° C. Kylmän eristävyys oli myös hyvä.

Vaeltaja-termospullo on varustettu pikakorkilla, jonka käyttäminen onnistui myös sormikkaat kädessä. Korkki oli myös tiivis. Pullon suuaukko on 42 milliä. 

Tekniset tiedot: Paino 313 g, ulkomitat 76 x 295 mm, tilavuus 470 ml. Valmistaja antaa kolmen vuoden takuun lämmönpitävyydelle. Suositushinta:13,95 euroa. Myynti ja markkinointi: Tokmanni Oy, Sähköposti: asiakaspalvelu(at)tokmanni.fi 

Kotisivuille TÄSTÄ.

Warhead Termite ternospullo 0,5 l

Laadukkaan oloinen Warhead Termite -ternospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Ulkopinta on harmaaksi maalattu. Pullon pohja ja päällimmäinen korkki ovat kirkasta terästä. Eristävyydellään pullo kolkutteli aivan kärjen tuntumassa. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 84,3° C, kuuden tunnin jälkeen 76,1° C, yhdeksän tunnin jälkeen 69,6° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 64,5° C. Kylmän eristävyydeltään pullo oli myös hyvä.

Termospullo on varustettu kaatourallisella kierrekorkilla, jonka avaaminen onnistui hyvin myös yhdellä kädellä ja sormikas kädessä. Pullo oli myös tiivis ja vuotamaton. Pullon peseminen onnistui hyvin.

Tekniset ominaisuudet: Paino 379 g, ulkomitat 72 x 242 mm, tilavuus 490 ml.

Maahantuonti ja markkinointi:Biwak Outdoor, Ryijykuja 7, 02750 ESPOO. Sähköposti: info(at)biwak.fi, puhelin 044-5741760

Suositushinta 38,90 euroa. Kotisivuille TÄSTÄ.

Viisi parasta termospulloa eristävyydeltään. Vasemmalta Thermos, GSI Outdoor, Staley Classic, Sarek ja Klean Kanteen.

Allaolevasta taulukosta näet perinteisten termospullojen eristävyyden mittaustulokset.

Testivoittaja termospulloja voitte halutessanne tilata esimerkiksi *TÄSTÄ.

Termospullot ilman mukia!

Eco Brotbox Yin termospullo 0,5 L

Eco Brotbox on pieni Berliinissä sijaitseva yritys, jonka pyrkimyksenä on löytää uusia ja innovatiivisia, ympäristöystävällisiä ratkaisuja ruoan säilytykseen. Yrityksen perustaja Mustafa etsi muutamia vuosia sitten ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja muovisille eväsrasioille ja löysi jo vuosisatojen ajan Intiassa käytetyt ja käsityönä valmistetut teräksiset Tiffin-ruoansäilytysastiat. Niin sai alkunsa Eco Brotbox. Eco Brotbox Yin termospulloon valmistettu vastuullisesti ruostumattomasta 18/8-teräksestä.

Valmistaja lupaa juoman kuumana tai kylmänä pysymiselle kahdeksan tuntia. Testimme osoitti lupauksen pitävän paikkansa. Veden lämpötila oli kolmentunnin jälkeen 78,1° C, kuudentunnin jälkeen 63,8° C ja yhdeksäntunnin jälkeen 54,6° C. 

Pullon suuaukko on 45 milliä leveä ja teräskorkin tiiveys varmistettu silikonitiivisteellä. Korkissa on myös teräksinen lenkki, josta sen voi ripustaa retkeillessä esimerkiksi repun tai rinkan kylkeen roikkumaan. Pullo sopii monenlaiseen käyttöön kotona, töissä tai retkellä. Esimerkiksi retkellä nuotiolla keitetyn ylimääräisen kahvin voi kaataa pulloon ja nauttia muutaman tunnin kuluttua. Näin ei tarvitse keittää joka tauon aikana aina uusia kahveja.  

Pullon käyttäminen onnistui hyvin myös hanskat tai sormikkaan käsissä. Pullon voi pestä astianpesukoneessa, mutta valmistaja suosittelee käsinpesua pulloharjalla.

Tekniset ominaisuudet: Paino 335 g, ulkomitat 74 x 215 mm, tilavuus 580 ml. 

Suositushinta 34,95 euroa. Pullon maahantuojana ja myyjänätoimii Ecosto, Vaasantie 9, 60100 Seinäjoki. Sähköposti info(at)ecosto.fi 

Ecosto on vastuullinen kodin-, vapaa-ajantuotteiden ja hyvinvoinnin verkkokauppa ja osa suomalaista vähittäiskauppayritystä Hakaradio Oy:tä. Verkkokauppaan TÄSTÄ.

Hydro Flack 18 oz Standart Mouth

Uudempaa sukupolvea edustava Hydro Flask on perustettu Amerikan Oregonissa vuonna 2009. Eurooppaan Hydro Flask rantautui vuonna 2015. Teräksiset eristetyt juomapullot valmistetaan 18/8 pro grade -teräksestä. Näin ollen pulloissa ei ole sivumakuja. Korkin muoviosat ovat BPA -vapaita. TempShield™ -kaksikerrosrakenne huolehtii eristävyydestä. Valmistaja lupaa juoman kylmänä pysymiselle 24 tuntia ja kuumana 6 tuntia. Testimme osoitti lupauksen pitävän paikkansa. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 81,6° C, kuuden tunnin jälkeen 69,7° C ja yhdeksän tunnin jälkeen 61,6° C. Kylmäneristävyydeltään pullo oli myös hyvä. 

Pullossa on kierrekorkki, jonka käyttäminen onnistui hyvin sormikkaat kädessä. Pullo oli myös vuotamaton. Korkissa olevasta ripustuslenkistä pullon sai ripustettua repun ulkopuolelle roikkumaan. Testin perusteella Hydro Flask kuuluu ehdottomasti eristettyjen juomapullojen parhaimmistoon.

Tekniset ominaisuudet: Paino 316 g, ulkomitat 70 x 225 mm, tilavuus 590 ml. Saatavilla useilla eri väreillä. Ikuinen takuu. Maahantuonti ja markkinointi: OAC Corporation, Lentolantie 15, 36220 Kangasala. Suositushinta 28,90 euroa. Myynti: Valikoidut kaupat ja erikoisliikkeet kautta maan. Maahantuojan kotisivuille TÄSTÄ.

Stanley GO Ceramivac ™ Termospullo 0.47 l

Stanley GO Ceramivac ™ Termospullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja pinnoitettu sisäpuolelta Ceramivac™-pinnoitteella. Keraamisen pinnoitteen ansiosta termokseen ei jää häiritseviä makuja tai hajuja, jolloin samaa termosta voi käyttää monille eri juomille. Myöskään metallin maku ei tule viimeistellyn pinnoitteen läpi, joten juoman voi nauttia missä tahansa yhtä miellyttävästi kuin posliinimukista. Silikonisen pohjalevyn ansiosta pullo ei kolise eikä aiheuta kolhuja pöytälevyyn.

Tiivis ja eristävä termospullo takaa, että juoma pysyy kuumana tai kylmänä riittävän pitkään. Valmistaja lupaa juoman pysymisen kuumana kuusi tuntia ja kylmänä kahdeksan tuntia. Lupaus pitää tässäkin pullossa paikkansa. Testissämme veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 75,7° C, kuuden tunnin jälkeen 61,2° C ja yhdeksän tunnin jälkeen 52,7° C. 

Termos oli myös vuotamaton ja korkin sai avattua hyvin myös sormikkaat kädessä. Teräksisen kantokahvan ansiosta termoksen voi ripustaa näppärästi rinkkaan tai reppuun.

Tekniset ominaisuudet: Paino 342 g. ulkomitat 76 x 201 mm, tilavuus 510ml. Maahantuonti ja markkinointi: Nordic Trail Oy, PL 2227, 96201 Rovaniemi. Sähköposti: myynti(at)nordictrail.fi

Suositushinta: 37,50 euroa. Stanleyn ikonisen vihreän lisäksi trendikkäitä Go Ceramivac™ -sarjan tuotteita saa myös sinisenä ja punaisena. Termos on myös BPA-vapaa ja koneessa pestävä. Takuu on 25 vuotta. Maahantuojan sivuille TÄSTÄ. Stanley GO Ceramivac ™ Termospullon voitte halutessanne tilata *TÄSTÄ.

Summit B&Co Hamelin 500 ml termospullo

Tyylikäs ja kevyt perinteistä pulloa muistuttava termari on valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä. Kaksoisseinäinen termospullo soveltuu kuumille ja kylmille juomille. Valmistajan lupauksen mukaan juomat pysyvät kylminä 18 tuntia ja kuumana 12 tuntia. Lupaus pitää paikkansa. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 81,8° C, kuuden tunnin jälkeen 71,4° C, yhdeksän tunnin jälkeen 64,1° C ja kahdentoista tunnin jälkeen 57,7° C. Pullo oli mukittomista termospulloista paras niin lämmön- kuin kylmäneristävyydeltään.
 
Pullo soveltuu parhaiten juomapulloksi, kun pullolta vaaditaan hyvää eristävyyttä. Pullon käyttäminen onnistuu hyvin myös sormikkaat kädessä. Pullon peseminen onnistuu parhaiten pulloharjalla. Saatavilla väreillä ruusukulta, lila ja sininen.
 
Tekniset ominaisuudet: Paino 295 g, ulkomitat 70 x 262 mm, tilavuus 490 ml. Takuu yksi vuosi. Maahantuojana toimii Kalastuskolmio Oy, Mierolantie 4, 13721 Parola. Puhelin 03 644 120, sähköposti kalastuskolmio(at)kalastuskolmio.fi. Yrityksen kotisivuille TÄSTÄ.
Suositushinta: 19,95 euroa.

Termosjuomapullot ja mukit!

Camelbag Forge Vacuum 0,5 L 

Camelbag Forge Vacuumon suunniteltu liikkuvalle käyttäjälle kahvin- ja teenjuontiin. Take Away -juomakupin ansiosta juominen on helppoa. Termos istuu hyvin käteen ja sopii hyvin vakioautokuppien pidikkeisiin. Valmistajan lupauksen mukaan pitää kahvin kuumana yli neljä tuntia. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 71,5° C ja kuuden tunnin jälkeen 56,2° C. Vastaavasti 2° C veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 6,2° C ja kuudentunnin jälkeen 8,3° C, eli muki pitää myös riittävän kauan kylmänä.

Camelbag Forge Vacuumsoveltuu työpaikalle, kouluun, kotiin ja reissaamiseen. Se istuu hyvin käteen ja on helppo pitää puhtaana. Yhdellä kädellä käytettävä täysin tiiviin ja itsestään sulkeutuvan korkin ansiosta käyttö on siistiä ja turvallista. Korkissa on myös auki-lukitusasento, kun halutaan juoda tiheään tahtiin. Mukiin on integroitu sormilenkki, joka tekee kantamisesta helppoa. Mukin saa ripustettua näppärästi esimerkiksi repun kylkeen.

Materiaali laadukasta ruostumatonta BPA-vapaata terästä. Helppo puhdistaa, metallikuppi käsinpesuna ja korkki astianpesukoneessa.

Tekniset tiedot: Paino 329 g, ulkomitat 104 x 220 mm, tilavuus 490 ml. Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 10 vuotta. Saatavilla useissa tyylikkäissä väreissä.

Suositushinta 49,00 euroa. Maahantuonti ja markkinointi: Vandernet Oy, Pälkäneentie 14, 00510 Helsinki. Sähköposti vandernet(at)vandernet.com.

Camelbag Hot Cap 0,4 l Cardinal

Camelbag Hot Capon suunniteltu liikkuvan käyttäjän parempaan kahvin- ja teenjuontikokemukseen sekä myös kylmille juomille. Materiaali on laadukasta ruostumatonta terästä. Valmistajan lupauksen mukaan tyhjiörakenne pitää juoman kuumana kuusi tuntia. Testimme osoitti väitteen pitävän paikkansa. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 69,5° C ja kuuden tunnin jälkeen 54,6° C.

Kannessa on 360 astetta pyörivä korkki, joka mahdollistaa juomisen mukista mistä laidasta tahansa. Muki oli myös tiivis. Korkin mekanismi aukeaa kahteen osaan puhdistusta varten ja korkin voi pestä astianpesukoneessa. Teräksinen kuppiosa suositellaan pestävän käsin.  

Camelbag Hot Cap on yksinkertainen käyttää ja sopii monenlaiseen käyttöön. Muki ei ole käytännöllinen ainoastaan ulkoillessa, vaan on erinomainen täytettäväksi toimistossa, kun et halua käydä esimerkiksi kahviautomaatilla montaa kertaa. 

Tekniset ominaisuudet: Paino 245 g, ulkomitat 74 x 155 mm, tilavuus 350 ml. Saatavilla useissa tyylikkäissä väreissä. Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 10 vuotta 

Suositushinta 34,90 euroa. Maahantuonti ja markkinointi: Vandernet Oy, Pälkäneentie 14, 00510 Helsinki. Sähköposti vandernet(at)vandernet.com.

Earthwell 20oz Roaster™ Bottle

Earthwell 20oz Roaster™ Bottleon valmistettu 18/8 ruostumattomasta teräksestä. Teräs ei myöskään siirrä makuja ja siinä ei ole metallista jälkimakua. Valmistaja lupaa TempLock™ kaksoisseinäiselle pullolle juoman kuumanapysymiselle kahdeksan tuntia ja kylmänä kaksitoista tuntia. Testissämme veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 77,6° C, kuuden tunnin jälkeen 65,5° C ja yhdeksän tunnin jälkeen 54,3° C. 

Pullo on pinnoitettu ulkopuolelta EarthGrip- pintakäsittelyllä, joka on kestävä ja auttaa saamaan pullosta pitävän otteen. Roaster™ -korkki on tehty useasta kerroksesta Thermagrid™ eristettä. Korkki on myös tiivis ja sen saa avattua sormikkaat kädessä. Pullo on BPA- ja ftalaattivapaa. Pullo soveltuu myös Roaster™, Kewler™ sekä Kewler™ Opener -korkkien kanssa käytettäväksi. Pullon korkissa on myös silmukka, josta sen saa hyvin roikkumaan esimerkiksi repun tai rinkan kylkeen. 

Earthwell-pullot on suunniteltu seikkailijoille, jotka vaativat varusteiltaan toimivuutta, suorituskykyä, kestävyyttä sekä kunnioitusta luontoa kohtaan. Earthwell on 1 % for the Planet -jäsen. Earthwell onkin täydellinen valinta matkoille, vaelluksille ja myös jokapäiväiseen käyttöön.

Tekniset ominaisuudet: Paino 396 g, ulkomitat 75 x 273 mm, tilavuus 570 ml. Elinikäinen takuu. Konepesun kestävä (käsinpesua suositellaan). Suositushinta: 39 euroa. Maahantuoja WhiteBalance, Lemuntie 3-5, 00510 Helsinki. Puhelin 358 45 129 4896. Kotisivuille TÄSTÄ. 

Tefal Travel mug

Tefal Travel mugon valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka on pinnoitettu ulkopuolelta silikonipinnoitteella (somiste), jolloin pullosta saa pitävän otteen. Valmistaja lupaa juoman kuumanasäilymiselle neljä tuntia ja viileänä säilymiselle kahdeksan tuntia. Testimme osoitti lupauksen pitävän paikkansa. Veden lämpötila oli kolmen tunnin jälkeen 79,5° C ja kuuden tunnin jälkeen 61,1° C. Yhdeksän tunnin jälkeen 2 ° C veden lämpötila oli 10,4° C.

Kannessa on pikapainike avausta ja sulkemista varten. Mekanismin ansiosta mukista voi juoda joka reunalta. Sopii kaikkiin yleisimpiin autojen mukipidikkeisiin. Kannen saa myös kahteen osaan, mikä helpottaa puhdistusta. Muki ei myöskään vuotanut.  

Tekniset ominaisuudet: Paino 385 g, ulkomitat 80 x 201 mm, tilavuus 390 ml. Mukin voi myös pestä koneessa. Takuu viisi vuotta. Väri teräs/punainen.

Suositushinta: 17,90 euroa. Maahantuonti ja markkinointi: Groupe SEB Finland. Kotisivuille TÄSTÄ. Saatavuus: Tefal jälleenmyyjät kautta maan.

Thermos Stainless King 470 ml termosmuki

Thermos Stainless King 470 ml termosmuki on valmistettu kestävästä ruostumattomasta 304-teräksestä. Mukin sisäpinta on elektrokiillotettu (EP), mikä vähentää maku- ja hajujäämiä. Valmistajan lupauksen mukaan juoma pysyy kuumana viisi tuntia ja kylmänä yhdeksän tuntia. Lupaus piti paikkansa. Testimme osoitti veden lämpötilaksi kolmen tunnin jälkeen 78,1° C ja kuuden tunnin jälkeen 65,9° C. Kylmäneristävyydeltään 2° C veden lämpötila oli yhdeksän tunnin jälkeen 9,1° C.

Sopii useimpiin autojen mukitelineisiin. Muki on varustettu kahvalla. Kansimekanismi helppo ja nopea käyttää. Muki oli myös tiivis ja vuotamaton. 

Tekniset ominaisuudet: Paino 449 g, ulkomitat 85 x 200 mm, tilavuus 490 ml. Takuu eristävyydelle 10 vuotta. Suositushinta: 34,90 euroa. Maahantuonti ja markkinointi: Mastermark Brands Oy, Vajossuonkatu 16, 20360 TURKU. Puhelin: 02 – 2760 250, sähköposti: asiakaspalvelu (at) mastermarkbrands.fi

Kotisivulle TÄSTÄ.

Valitse termari käyttötarkoituksen mukaan!

Vaikka eristävyys on termospullon tärkein ominaisuus, hankintapäätökseen vaikuttavat myös käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja ympäristöystävällisyys. Termos kannattaa valita oman käyttötarpeen mukaan. Tästä artikkelista saat varmasti hyviä vinkkejä termoksen valintaan.

Mieti ensimmäisenä, millaiseen käyttöön termos tulee. Jos käyt pitkäkestoisilla retkillä tai vaelluksilla, arvostat varmasti pitkää lämmönsäilytyskykyä, kun taas pelkkää työmatkakahvin nauttimista varten yksinkertainen ja kätevä termosmuki voi olla täysin riittävä ratkaisu.

Puolen litran vetoinen termos on yhdelle ihmiselle sopiva. Pitkillekin reissuille kannattaa varata mieluummin kaksi puolen litran termosta yhden litran termoksen sijaan, koska vajaaksi käytetyssä pullossa loppuosa juomasta jäähtyy nopeasti. Kookas termos voi myös olla painava vieden turhaan tilaa laukussa tai repussa. 

Kannattaa myös verrata erilaisten mallien korkkeja ja niiden mekanismeja. Perinteinen kierrettävä korkki voi tuntua turvalliselta valinnalta, mutta tarjolla on myös malleja, joissa korkkimekanismi avautuu helpommin, esimerkiksi nappia painamalla. Termoksien oleellisemmat erot syntyvätkin käyttömukavuudella. Yleensä käytettävyyden ja hygienian ratkaisee juuri termospullon korkki.  Myös termoksen tukevuus, eli pohjan muoto ja laajuus ovat käyttömukavuutta lisääviä tekijöitä. 

Termospullo voi olla mieluinen lahja! Termosmuki, termosjuomapullo tai termospullo henkilökohtaisella kaiverruksella on ihanteellinen lahja ulkoilun harrastajalle! Termari on mahtava ja ilostuttava lahja läheiselle ystävälle, siskolle tai veljelle. Termos on aina tarpeellinen. 

Termareiden lämmöneristyskykyä voi edistää esilämmittämällä tai viilentämällä se ennen, kuin kaadat juoman pulloon. Täytä termospullo aina täyteen, sillä vajaa pullo luovuttaa enemmän lämpöä ihan vain siksi, että kuumaa massaa on niukemmin. 

Takuu ja huoltaminen!

Takuusta pitää lain mukaan selkeästi käydä ilmi:

 • takuun sisältö sekä se, että ostajalla on lainmukaiset oikeudet ja että takuulla ei rajoiteta näitä oikeuksia.
 • takuun antaja, voimassaoloaika ja -alue sekä muut takuuseen perustuvien vaatimusten esittämisen kannalta tarpeelliset tiedot. Nämä tiedot voivat koskea esimerkiksi virheestä ilmoittamista ja takuutodistuksen esittämistä.

Ostajalla on oikeus vedota takuuseen, vaikka se ei täyttäisi em. vaatimuksia. Tämä koskee esimerkiksi tilannetta, jossa ostaja saa myyjältä ainoastaan kuitin, jossa on takuuaikaa koskeva maininta. Takuu on silloin voimassa lain virhevastuusäännösten edellyttämällä tavalla ilman mitään takuun sisältöä koskevia rajoituksia.

Takuu on voimassa niin laajasti kuin takuuehdoissa määritellään. Takuun ulkopuolelle voidaan rajata virheet, jotka ovat aiheutuneet ostajasta. Syitä ovat esimerkiksi käyttö- tai hoito-ohjeiden laiminlyönti, muu tavaran vääränlainen tai huolimaton käsittely tai vaikkapa luovutuksen jälkeen sattunut tapaturma.

Takuusitoumus annetaan tuotteelle ja se pysyy voimassa, vaikka tuote vaihtaisi omistajaa. Takuuta ei siis voi rajoittaa tavaran ensimmäiseen omistajaan, vaan takuunantaja vastaa sitoumuksestaan koko takuuajan tavaran omistajasta riippumatta.

Takuun voi antaa tavaran myyjä, valmistaja tai maahantuoja. Valmistaja ja maahantuoja vastaavat virheestä takuun perusteella samoilla periaatteilla kuin myyjäkin. Myyjä, maahantuoja ja valmistaja vastaavat tavaran virheestä kuluttajansuojalain luvun 5 säännösten perusteella. Joidenkin tuotteiden normaali kestoikä saattaa olla hyvinkin pitkä, jolloin myös takuuajan voidaan edellyttää olevan tavanomaista pidempi. Lähde: Kuluttaja-asiamiehen linjaus (2002, tarkistettu 2011 ja 2018).

Jotkut valmistajat ilmoittavat takuuajaksi elinikäisen takuun. Elinikäinen takuu on käsitteenä käytännössä epämääräinen, sillä siitä ei saa tietoa, mikä takuun elinikä on. Takuusta pitäisi aina käydä ilmi sen kestoikä.

Nykyiset teräksiset termospullot kestävät kovassakin käytössä, eivätkä edes pienet kolhut vaikuta niiden lämmönsäilytyskykyyn. Hyvästä termospullosta kannattaa kuitenkin pitää huolta. Tärkeintä termospullon oikeassa hoidossa onkin huolehtia sen kunnollisesta puhdistamisesta joka käytön jälkeen. Pesu on tärkeää tietysti mahdollisen mikrobikasvuston kasvamisen estämiseksi ja muutoinkin hygieenisyyden vuoksi, mutta myös käyttömukavuuden takia, sillä esimerkiksi kahvin tai teen tuoksu jää helposti kiinni termospulloon pitkäksi ajaksi. 

Tähän loppuun jälleen vielä naapurin rouvan vinkki termospullojen pesemisestä. Laita pulloon neljäsosa tiskiainetabletista ja kaada kyytipojaksi kiehuvaa vettä. Huuhtele lopuksi hyvin.

 

Testivoittaja Thermos FBB 500- termospullon voitte halutessanne tilata *TÄSTÄ.

Stanley Classic 0,47l termospullon voitte tilata esimerkiksi *TÄSTÄ.

Gyttorp patruunatermospullon voitte halutessanne tilata *TÄSTÄ.

*Tähdellä merkatut sisältävät mainoslinkkejä. Linkkien kautta tilatuista tuotteista saan pienen komission. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia.

3 thoughts on “Termareiden sekalainen seurakunta- vertailimme puolen litran termokset

 1. Rainer Toiminen sanoo:

  Arvoisa Airamin henkilö

  Ostin viime syksynä Airam Terästermospullon, johon olen ollut erittäin tyytyväinen
  Nyt pari päivää sitten pullo putosi kädestäni ja pullon sisäkorkki, jossa on punaiset auki/kiinni painonapit jumittuivat niin, että en saanut painonappeja enää liikkumaan. Olen kokeillut lievää väkivaltaakin.
  Kysynkin, että mistä Tampereen seudulta voi hankkia uuden sisäkorkin rikkoutuneen tilalle
  Terveisin
  Rainer Toiminen

  1. Juha Tissari sanoo:

   Kiitos tiedustelusta! Takuuasiat ja varaosien kyselyt hoituvat kätevästi palautelomakkeella https://www.airam.fi/fi/airam/yhteystiedot/palautelomake/view/form
   Välitin asian myös Airamin asiakaspalveluun. Laitan vielä tarkemmin infoa vastauksen saatuani.

   1. Juha Tissari sanoo:

    Valmistaja lähettää teille uuden korkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *