Retkeily

Testissä Klymit KSB 0° F Oversized – makuupussi isolle miehelle

Sanonnan mukaisesti; ” Hartiat kuin ladon ovet ja rintakehä tilava kuin tynnyri ”. Mistä löytää riittävän tilava makuupussi isolle miehelle? 

Retkillä ja vaelluksilla teltassa, riippumatossa tai jopa taivasalla nukkuneet ymmärtävät kunnollisen makuupussin tärkeyden. Erityisesti viileissä ja kylmissä olosuhteissa oikein valittu makuupussi nousee arvoon arvaamattomaan. 

Riittävä unen määrä ja lepo ovat perusedellytys selviytyä päivän toiminnoista niin ulkona kuin muuallakin. Väsyneinä emme kykene nauttimaan luonnosta, ja retkeily ja vaeltaminenkin tuntuvat puurtamiselta. Hyvän unen ja levon takaamiseksi kunnollinen makuupussi on varmasti yksi ulkoilmaihmisen tärkeimpiä varusteita. Makuupussia valitessa tulisikin huomioida ainakin nukkujan koko, käyttöolosuhteet ja makuupussin ominaisuudet.

Niin kuin nimikin jo kertoo, Oversized on suunniteltu harteikkaita nukkujia varten. Hartioiden kohdalta makuupussin ympärysmitta on 203 senttimetriä ja pituutta makuupussilla on 208 senttimetriä. 

Testissämme ollut untuvamakuupussi Klymit KSB 0 ˚F Oversized (jatkossa Klymit KSB -17.5˚C Oversized) on suunniteltu erityisesti harteikkaita nukkujia varten. Testasimme makuupussia yli vuoden ajan kevään, talven ja syksyn aikoina. Pitkän ja perusteellisen testaamisen ansiosta voimmekin antaa makuupussista perustellun ja tarkan arvion.

Testimme aikana Amerikassa kovassa suosiossa oleva Klymit- brändi olikin viimein rantautunut myös Suomeen Extreme Sport Finland Oy:n toimesta. Yritys tunnetaankin jo entuudestaan innovatiivisten ja korkealaatuisten urheilu- ja ulkoilutuotteiden maahantuojana. Näin Klymitin laadukkaat tuotteet saadaan jatkossa paremmin suomalaistenkin kuluttajien saataville. Vielä testin alkaessa Klymit- tuotteiden lähin maahantuoja oli tanskalainen The Good Karma Company. Heidän kauttaan saimme Klymit KSB -17.5˚C Oversized –pussin testikäyttöömme.

Testin aikana kiinnitimme erityistä huomiota makuupussin kosteuden hallintaan, eristävyyteen sekä käyttömukavuuteen. Lämpötilavaihtelut olivat voimakkaita testin aikana. Lämpötila laski parhaimmillaan -18 ˚C asteeseen ja nousi ylimmillään + 5 ˚C asteeseen. Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet tuotteesta ovat testaajien henkilökohtaisia ja makuupussi saatiin käyttöön testaamista varten.

Nukuitpa sitten riippumatossa, teltassa tai taivasalla, Klymit KSB -17.5 °C Oversized makuupussin ominaisuudet ovat parhaimmillaan yli -10 °C pakkasilla. Testaamisen ohessa lämpimässä ja toiminnallisessa makuupussissa levätessä myös luonnon äänien kuunteleminen oli mahtava elämys.

Innovatiivinen makuupussi! 

Klymit KSB -17.5 ˚C Oversized on neljän vuodenajan makuupussi, jonka ominaisuudet ovat parhaimmillaan yli 10 ˚C pakkasilla. Makuupussi soveltuu mainiosti myöskin kevään ja syksyn viileisiin olosuhteisiin. Tarpeen vaatiessa makuupussin lämpimyyttä on mahdollista säätää kahdesta suunnasta avattavien vetoketjujen avulla. 

Hartian kohdalta 203 senttimetrin ympärysmitta antaa runsaasti tilaa. Taivasalla nukkuessa makuupussin sisäpuolen lämpimään mahtui hyvin myös seuraavan päivän päällysvaatteet.

Niin kuin nimikin jo kertoo, Oversized on suunniteltu harteikkaita nukkujia varten. Hartioiden kohdalta makuupussin ympärysmitta on 203 senttimetriä ja pituutta makuupussilla on 208 senttimetriä. Pituus on säädettävissä porrastetusti (Length Locks™) lukkojen ansiosta jopa 38 senttimetriä lyhemmäksi. Lyhennettynä makuupussi soveltuukin noin 160 senttimetriä pitkän henkilön käyttöön. 

Näin makuupussin käyttäjän pituutta ajatellen makuupussi soveltuu pituudeltaan noin 160- 200 senttimetriä pitkien henkilöiden käyttöön. Lisäksi joustavien resoreiden ansiosta makuupussin jalkaosan ympärysmitta säätyy käyttäjälleen sopivaksi myötäillen kehon liikkeitä. Makuupussi sopii siten tietyin varauksin hyvinkin erikokoisten henkilöiden käyttöön.

Makuupussin pituus on säädettävissä porrastetusti (Length Locks™) lukkojen ansiosta jopa 38 senttimetriä lyhemmäksi.

Klymit KSB Oversized- makuupussin huppu on hyvin istuva ja sen sai säädettyä käyttäjälleen sopivaksi. Hupun reuna asettui kasvoja vasten tiiviiksi ja se myös tuntui ihoa vasten pehmeältä. Makuupussin lämpökaulus säätyi myös hyvin tiiviiksi. Näin makuupussin sisäpuolen lämpö ei päässyt karkaamaan ulkopuolelle. 

Makuupussissa mahtuu nukkumaan hyvin isompikin mies ja mukaan mahtuu myös seuraavan päivän päällysvaatteet.

Lisäksi makuupussin tärkeä valintakriteeri ja ominaisuus on pakattavuus. Klymit KSB Oversized pakkautuu isokokoisena yllättävän pieneen tilaan. Makuupussin mukana toimitetaan kompressiopussi sekä väljempi verkkokankainen säilytyspussi. 

Makuupussi kannattaa säilyttää ilmavassa säilytyspussissa (kuvassa). Vasta reissussa makuupussi kannattaa pakata kompressiopussiin.

Toimivat ja kestävät materiaalit! 

Makuupussin kangas on kevyttä ja kestävää 20D-rip-nailonia, joka on käsitelty vettähylkiväksi DWR- käsittelyllä. Kosteuden suojaus onkin tärkeä, sillä kastuessaan untuva menettäisi eristyskykyään. Kangas vaikutti myös hyvin hengittävältä ja tuntui iholla pehmeältä ja mukavalta.

DWR- käsittelyn ansiosta kosteus tiivistyy helmeileviksi pisaroiksi ja valuu makuupussin pinnalta pois.

Vetoketju oli myös erittäin hyvin toimiva, ja siitä sai otteen myös sormikkaat kädessä. Ompeleet ja saumaukset vaikuttivat laadukkailta ja siististi viimeistelyiltä. Joistakin ompeleista untuvat pyrkivät kuitenkin tulemaan läpi, mutta tämä oli erittäin vähäistä yli vuoden käytön aikana. 

Miksi et ottaisi myös minua lämpimään?

Mitä mieltä olimme?

Klymit KSB -17.5˚C Oversized -makuupussin hyviä puolia on varmasti soveltuvuus niin pitkille kuin lyhemmillekin henkilöille. Lyhemmän kaverin on helppo lyhentää makuupussi sopivaksi tai jättää ylimääräinen tila esimerkiksi seuraavan päivän päällysvaatteille kylmissä olosuhteissa. 

Klymit KSB -17.5˚C Oversized on ominaisuuksien puolesta varteenotettava makuupussi kevään, syksyn ja talven olosuhteisiin, mikäli lämpötila pysyttelee -18˚C asteen alapuolella. Jotkut voivat toki selviytyä kylmemmissäkin olosuhteissa heräämättä kylmyyteen. Kylmyyden sietokyky on yksilöllistä ja siihen vaikuttavat monet muutkin tekijät, kuten esimerkiksi käyttäjän ikä, sukupuoli tai terveystilanne.

Kokonaisuutena Klymit KSB -17.5˚C Oversized -makuupussi oli erittäin laadukas ja toimiva ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Suosittelemme testin perusteella makuupussia varauksetta! 

Ominaisuudet pääpiirteittäin:

 • Materiaali 20D Nylon 400T (WRC6)
 • Makuupussin paino 1770 grammaa. 
 • Fill power-arvo 650 (hanhen untuva)
 • Täytteen paino 1300 grammaa.
 • Makuupussin pituus 208 senttimetriä.
 • Ympärysmitta olkapäiden kohdalta 203 senttimetriä. (uudistuneessa mallissa 198 senttimetriä)
 • Koko pakattuna 24 x 41 senttimetriä 
 • Mukavuuslämpötila -17,5 °C (miehet)
 • Kaksisuuntainen YKK-vetoketju.
 • Takuu kaksi vuotta.
 • Suositushinta 399 euroa.

Saatavuus Suomessa!

Suomessa Klymit- tuotteiden maahantuojana on aloittanut muutama kuukausi sitten Salolainen Extreme Sports Finland Oy. Yritys tunnetaan jo entuudestaan innovatiivisten ja korkealaatuisten urheilu- ja ulkoilutuotteiden maahantuoja. Tuotevalikoimiin kuuluvat Klymit- tuotteiden lisäksi urheilijoille ja elektroniikkatuotteille suunnatut G-Form -suojat, Fimbulvetr -lumikengät, Tasmanian Tiger -rinkat ja reput, FiberFix -korjaustuotteet sekä Adventure Food -retkiruoat.

Yhteystiedot: Extreme Sport Finland Oy, Raitalankatu 20, 24260 SALO.

Yrityksen kotisivuille pääset TÄSTÄ.

Testin aikana markkinoille ilmestyi uudistunut malli, joka on lähes vastaavilla ominaisuuksilla testattuun makuupussiin verrattuna. Uusi malli on nimeltään Klymit KSB 0 XL. Suositushinta uudistuneella makuupussilla on 399 euroa.

Muutama sana valmistajasta! 

Amerikkalainen Klymit on meillä suomessa tuntemattomampi tuotemerkki, mutta on varmasti yleistymässä retkeilijöiden keskuudessa. Klymit on varsin nuori yritys ja perustettu vuonna 2007. 

Klymit haastaa perinteiset lähestymistavat ulkoilutuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Klymit syntyi ajatuksesta, että harrastajien kokemusta voitaisiin parantaa uusilla teknologioilla, jotka tuottavat mukavia, kevyitä ja kestäviä tuotteita.

Erityisen tärkeää on muistaa tuulettaa makuupussi yön jälkeen. Näin mahdollinen makuupussiin sitoutunut kosteus saadaan haihtumaan nopeimmin pois. 

Käytetyt lähteet: Klymitin kotisivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *