Retkeily

Testissä Pinewood Caribou TC- housut!

Markkinoiden keskihintaluokkaa edustavat Pinewood Caribou TC housut ovat varteenotettava vaihtoehto retkeily- ja ulkoilukäyttöön, mutta ulkonäkönsä puolesta housut soveltuvat niin rennompaan työympäristöön kuin myös vapaa-ajalle.

Hyvät käyttötarkoitukseen soveltuvat housut kuuluvat jokaisen ulkona viihtyvän vakiovarusteisiin. Kestävät, joustavat ja hengittävät materiaalit teknisillä ratkaisuilla, kuten taskujen sijoittelulla, tuuletusaukoilla, lahkeidenkiristyksillä sekä monilla muilla tärkeillä yksityiskohdilla tekevät housuista monipuoliset. Lisäksi hyvin istuvia housuja on mukava pitää niin harrastuksissa kuin töissäkin.

Syksyllä 2018 meille tarjoutui mahdollisuus testata ruotsalaisen Pinewood AB:n ulkoilu- ja retkeilykäyttöön suunniteltuja Caribou TC-housuja. Päätimme selvittää, vastaako housujen ominaisuudet käyttötarkoitusta ja onko hinta-laatusuhde kohdallaan. Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Suomen markkinoinnista vastaavan Anders Weckströmin kanssa. Housut on saatu käyttöön testaamista varten ja mielipiteet tuotteista ovat testaajien henkilökohtaisia. 

Caribou TC -housujen päämateriaali on Pinewoodin TC-Lite-kangasta, joka sisältää 65% polyesteriä ja 35% puuvillaa. Lisäksi kangas on peruskyllästetty vettä- ja likaahylkiväksi ekologisella Bionic Finish® Eco- kyllästeellä. Valmistajan mukaan monien vuosien kokemusten perusteella materiaali on osoittautunut erinomaiseksi juuri retkeilyvaatteissa.

Hyvin istuvat housut!

Hyvä istuvuus on retkeilyhousuissa tärkeä ominaisuus. Pinewood Caribou TC- housujen valmistuksessa on huomioitu ihmisten erilaiset ruumiinrakenteet ja housuja valmistetaankin laajalla kokovalikoimalla. Housuja on saatavilla normaalin mallin lisäksi myös lyhyitä ja pitkiä malleja. Näin lähes kaikille ihmisille löytyvät sopivat housut. 

Testattavien housujen kooksi valitsimme C52, jolloin housut sopisivat tiimissämme jopa kolmelle testaajalle. Koko osoittautui juuri oikeaksi. Housut istuvat hyvin kahdelle yli 180 senttiä pitkälle testaajalle, joista toinen normaalivartaloinen ja toinen hoikka. Kolmannelle noin kymmenen senttiä lyhemmälle testaajalle housut sopivat myös yllättävän hyvin, vaikka oikea koko hänelle olisi ollut D104, jossa on viisi senttiä lyhyemmät lahkeet. 

Kymmenen sentin pituusero tasoittui kuitenkin housujen joustavuuden ja säätömahdollisuuden ansiosta. Hyvin istuvia retkeilyhousuja oli mukava testata.

Housujen ulkonäköön vaikuttaa myös työnlaatu. Testaajien mielestä Caribou TC- housut olivat laadukkaasti valmistetut. Kaikki saumat olivat siististi ommeltuja, vetoketjut toimivia ja napit tiukasti kiinnitetty. Kaikesta näki, että laatuun oli kiinnitetty huomiota.

Housut joustavat ja hengittävät!

Istuvuuden lisäksi tärkeitä ominaisuuksia ulkoilu- ja retkeilyhousuissa ovat joustavuus ja hengittävyys. Housujen täytyy myötäillä kehon liikkeitä ja joustaa kriittisistä paikoista.

Caribou TC- housujen neljään suuntaan joustava stretch-materiaali takaa hyvän liikkumavapauden. Joustava stretch-kangas on takamuksessa sekä polvissa. Polvien kohdat ovat myös muotoon ommeltuja. Stretch kankaan materiaali on 92% polyesteriä ja 8% Spanex™- joustomateriaalia. Polyesteri hengittää ja % Spanex™ on erittäin kulutusta kestävää ja venyvää materiaalia. Sen sijaan polyesterin muita hyviä ominaisuuksia ovat lujuus, elastisuus ja hankauksenkesto. Elastisuus myös tekee materiaalista erittäin pehmeän ja sileän tuntuisen.

Housujen päämateriaalina oleva TC-Lite-kangas vaikuttaa kestävältä ja samalla mukavan ohuelta. Kangas hengittää hyvin, mutta on kyllästekäsittelyn ansiosta myös vettä- ja likaahylkivä. Sateella on kuitenkin suositeltavaa käyttää irrallisia sadelahkeita tai housujen päälle puettavia kevyitä vedenpitäviä kuorihousuja.

Runsaimman hikoilun aikana TC-Lite-kangas ei välttämättä hengitä tarpeeksi. Tästä syystä housuissa ovat ventilaatiot, eli vetoketjuilla toimivat tuuletusaukot. Aukkojen avulla ihosta haihtuva kosteus ja kuumuus pääsevät housujen sisäpuolelta tehokkaasti tuulettumaan. 

Housujen tekniset yksityiskohdat!

Testaamisessa kiinnitimme erityisesti huomiota erilaisiin teknisiin yksityiskohtiin, jotka ovat tärkeä huomioida ulkoilu- ja retkeilyhousujen valinnassa. Näihin kuuluivat muun muassa taskut, vyölenkit sekä lahkeiden suiden kiristysmahdollisuus.

Retkeily- ja vaelluskäyttöön tarkoitetuissa housuissa on hyvä olla riittävästi taskuja. Usein taskuissa kannetaan pikkutarvikkeita, kuten muistivihkoa, pikkupurtavaa, tulentekovälineitä ja usein myös karttaa. Caribou TC- housut ovat varusteltu neljällä taskulla, joista kaksi ovat molempien reisien etupuolella sijaitsevat vetoketjulliset reisitaskut ja toiset kaksi molemmin puolin sijaitsevat käsitaskut. Karttaa varten ainakin toinen reisitasku voisi toki olla isompi, mutta muille tarvikkeille taskujen koko on riittävä. Reisitaskujen avaaminen ja sulkeminen onnistuu helposti yhdellä kädellä. Lisäksi housujen molemmilla sivuilla sijaitsevat käsitaskut ovat sopivan malliset sekä riittävän väljät, joten taskuja mahtuu penkomaan isokin koura.

Caribou TC- housuissa vyölenkit ovat tarpeeksi tiheästi ja kriittisin vyölenkki housujen takana on leveämpi riittävän lujuuden varmistamiseksi. Housujen kiristysmahdollisuus lahkeidensuissa on toteutettu tarranauhakiristyksellä. Lahkeen saa kiristettyä tiiviisti kengän varren ympärille, jolloin kenkään ei pääse roskat, lika tai mikään muukaan kenkään kuulumaton materiaali. Hyvin kiinnitetyt lahkeidensuut eivät myöskään jää kiinni kävellessä risuihin tai aluskasvillisuuteen. Lisäksi kiristys jää kätevästi lahkeessa takaviistoon.

Housut ovat käyttövaate, jotka kuluvat käytössä. Maastossa kävellessä housut hankautuvat aina aluskasvillisuuteen, oksiin ja risukkoon. Yksi ongelmakohta voi olla lahkeiden suiden kestävyys. Ongelman voi kuitenkin ratkaista käyttämällä säärystimiä. 

Toinen yleinen ongelma voi olla haarasauman kestävyys. Caribou TC- housuissa ei myöskään tätä ongelmaa ole, koska haarasauman kohdalta housut joustavat riittävästi. Näin ainakin testattujen housujen osalta voimme todeta.

Hinnan muodostuminen tuotteissa!

Tyyli ja tottumukset ohjailevat usein retkeily- ja ulkoiluhousujen käyttäjiä. Retkeily- ja ulkoiluhousuja on markkinoilla monentyyppisiä. Retkeilyhousujen nimellä myytävien housujen hinnat alkavat reilusti alle sadasta eurosta. Vanhan sanonnan mukaan ei ole olemassa hyvää ja halpaa, pitää varmasti paikkansa myös retkeilyhousuissa. Toinen sanonta; köyhän ei kannata ostaa halpaa, pitää sekin usein paikkansa.

Miten hinta-laatusuhde sitten määritellään? Siinäpä kysymys, johon vaikuttavat monet asiat. Jos ajattelemme hinnan muodostumista tuotteessa. Hintaan vaikuttavat tuotteessa käytetyt materiaalit, kuten esimerkiksi kankaan laatu ja vahvuus sekä mitä materiaalia kangas on. 

Hintaan vaikuttavat myös tuotteen ominaisuudet, paljonko esimerkiksi taskuja, vetoketjuja, tuuletusaukkoja ja muita yksityiskohtia tuotteessa on. Kolmantena hintaan vaikuttavat tuotteen valmistukseen käytetty aika ja millaista palkkaa työntekijöille maksetaan. Edellä mainitut koskevat myös raaka-aineiden valmistusta. Kaikkien näiden jälkeen tulevat lisäksi rahtikustannukset, pakkauskustannukset sekä jakelun ja myynnin kulut. Varmasti hintaan vaikuttavia asioita voi olla edellä mainittujen lisäksi monia muitakin. 

Kalliimpi ei aina tarkoita laadukkaampaa!

Esimerkkinä omalle kohdalle sattunut tilanne. Muutama vuosi sitten hankin erään tunnetun valmistajan vaellushousut, hintakuokka yli kaksisataa euroa. Housut olivat istuvuudeltaan sekä teknisiltä ominaisuuksiltaan erinomaiset, mutta joustokankaan valinnassa oli sattunut virhe. Kangas nukkaantui kesän ajan käytössä erittäin huonoon kuntoon. Kyseinen valmistaja oli varmasti huomannut ongelman, koska housut ovat poistuneet markkinoilta. Esimerkin myötä kannattaa varmistaa ennen tuotteen hankkimista, onko kyseistä tuotetta testattu missään tai mitä kokemuksia muilla kuluttajilla tuotteesta on. Näin on mahdollista välttyä ikävältä yllätyksiltä.

Caribou TC- housuissa erinomainen hinta-laatusuhde!

Tarkastellessa testimme Pinewood Caribou TC- housuja ja mitä 99 eurolla lopulta saa, jos vertaamme yllä olevan esimerkin yli kahdensadan euron housuihin, jotka eivät kestäneet huonosta kankaasta johtuen? Yleensä tuplasti kalliimmissa housuissa voi olla hintaa nostavia yksityiskohtia ja ratkaisuja, mutta ovatko ne tarpeellisia? 

Mielestämme markkinoiden keskihintaa edustavat Pinewood Caribou TC ulkoilu- ja retkeilyhousut ovat varteenotettava vaihtoehto retkeily- ja ulkoilukäyttöön, mutta ulkonäkönsä puolesta housut soveltuvat niin rennompaan työympäristöön kuin myös vapaa-ajalle.

Lopuksi voimme vain todeta, Caribou TC- housut ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset.

Pinewood Caribou TC housujen ominaisuudet pääpiirteittäin!

  • Kangas vahvaa Pinewood TC-Lite™ kangasta. (Sisältää 65% polyesteriä ja 35% puuvillaa).
  • Kangas peruskyllästetty vettä- ja likaahylkiväksi ekologisella Bionic Finish® Eco- kyllästeellä.
  • Takamuksessa ja polvissa 4-way stretch kangas. (Stretch kangas 92% Polyesteriä ja 8% Spanex™.)
  • Kaksi vetoketjullista reisitaskua ja kaksi tavallista käsitaskua.
  • Housujen molemmilla sivuilla joustava vyöresori.
  • Ergonomisesti muotoillut polvet.
  • Vyölenkit riittävän tiheästi, takana erityisen vahva vyölenkki. 
  • Housujen reisissä avattavat tuuletusaukot.
  • Housuissa tarranauhakiristys lahkeiden suussa.
  • Saatavilla useilla eri väreillä. 

Pinewood Caribou TC- housujen suositushinta on 99,00 €. Housuja on saatavilla Pinewood kauppiailta kautta maan. Halutessanne voitte tilata housut esimerkiksi *TÄSTÄ

Pinedoodin valikoimista löytyy myös monia muitakin housuja ja vaatteita sekä varusteita. Naisten housuja voitte katsella esimerkiksi *TÄSTÄ.

Pinewood AB:n kotisivuille pääset TÄSTÄ.

Pinewood AB:n historia!

Pinewoodin historia alkoi Ruotsissa 1997, kun Rainer Rüssel rekisteröi tuotemerkin ja aloitti liiketoiminnan äitinsä kellarissa. Pian äiti joutui pitämään autonsa ulkona, koska autotalli tarvittiin yrityksen varastona. Perheenjäsenet auttoivat ja saivat palkaksi pelkkiä halauksia. Muutaman vuoden kuluttua autotalli kävi pieneksi ja yritys muutti isompiin tiloihin.

Kaikki lähti liikkeelle Canada-paidasta, jota oli saatavana neljällä värivaihtoehdolla. Tyytyväiset asiakkaat ympäri Ruotsia pyysivät kehittämään ja valmistamaan muitakin tuotteita. Viisauden sanoilla, ”kiirehdi hyvin hitaasti”. Tuoteperhe kasvoi vähitellen ja tänä päivänä vaatteita ja varusteita on saatavilla erittäin laaja valikoima.

Ensimmäisten vuosien aikana kaikki vaatteet valmistettiin samassa tehtaassa, mutta tuotevalikoiman kasvettua tähän päivään Pinewood- tuotteet valmistetaan pääosin kahdessa tehtaassa. Toisen tehtaan Pidewood AB omistaa kokonaan ja toisen osittain. Edellä mainitut kaksi tehdasta ovat Kiinassa, mutta joitakin tuotteita valmistetaan myös Euroopassa. Pinewood AB:n koko tuotemallisto on ollut PFC vapaa vuodesta 2017 alkaen. 

Yrityksen mottona on valmistaa laadukkaita ulkoiluvaatteita kohtuulliseen hintaan. Visiona on luoda kansainvälisesti vahva brändi, ei halpa eikä kallis, vaan keskihintaiset tuotteet, jossa eurooppalaiset kuluttajat pitävät brändiä luonnollisena ja suosituimpana valintana nykyisten tuotemerkkien maatieteellisellä alueella. Yhtiön tuotteet tulee olla tarjolla kaikissa tärkeissä Euroopan maissa, mutta sen ydinliiketoiminta on kuitenkin Ruotsin paikallisilla markkinoilla ja muissa pohjoismaissa.

Pinewood AB pyrkii edistämään parempaa maailmaa toimivalla aktiivisesti tavarantoimittajien kanssa vaatimalla heitä noudattamaan sosiaalista vastuuta kuten ihmisoikeuksien kunnioittamista. Lapsityövoimaa tai mitään syrjintää ei sallita. Työntekijöiden palkat ylittävät lakisääteiset vaatimukset, ympäristöasiat on huomioitu ja korruptiota vastustetaan. Yhtiö osoittaa yhteiskuntavastuunsa myös monella muulla tavalla, kuten tukemalla rahallisesti orpoja sekä sairaita lapsia ja lahjoittamalla syöpärahastoon.

Pinewood AB on ylpeä arvoistaan ja kertoo niistä mielellään. Yhtiö välittää ympäristöstä ja työntekijöistään ja on jäsenenä amfori:ssa (ent. Foreign Trade Association) ja BSCI;ssä (työntekijän oikeudet). Lisäksi yhtiö noudattaa YK: n kymmentä pykälää kestävän liiketoiminnan edistämiseksi.

Hyvistä housuista kannattaa pitää huolta!

Housujen oikeanlainen hoito sekä pesu ovat tärkeä huomioida, sillä ne tuovat housuille lisää käyttöikää. Hoito-ohje, eli pesuohjemerkintä löytyy merkistä, joka on ommeltu kiinni housujen sisäpuolen saumaan.Halutessasi voit käsitellä retkeilyhousut esimerkiksi ekologisella Bionic Finish® Eco- kyllästeellä. Tämä käsittely antaa housuille vedenhylkivyyden. Toinen vähän työläämpi tapa on uusia likaa- ja vettähylkivyyskäsittely vahalla. Vahaaminen tekee kankaan siis vettähylkiväksi. Se myös tuo kankaaseen lujuutta, ja vahattuna se kestää paremmin kulutusta. Käsittely tietenkin huonontaa osaltaan hengittävyyttä.

* Kyseiset linkit ovat niin sanottuja affiliate-linkkejä, jonka kautta tilatuista tuotteista saan pienen komission. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *