Retkeily

Testissä Ticket to the Moon Double riippumatto kahdelle!

Loikoilenko yksin vai kaksin? Ticket To The Moon Hammock Double riippumatto on suunniteltu kahden henkilön tarpeisiin, mutta on kuitenkin parhaimmillaan yhden henkilön käytössä. 

Ticket To The Moon Hammock (jatkossa TTTM) on yksi tunnetuimmista riippumattojen valmistajista. Etiketteihin painettu” Made in Utopia – For Dreamers Worldwide”, antaa ymmärtää, ettei kyseessä ole pelkästään alkuperäisvalmistaja, vaan yhteisö, jonka tavoitteena on viestiä erilaisesta elämäntavasta. Kaikki tuotteet on vastuullisesti valmistettu Indonesian Balin tehtaalla.

TTTM- riippumatot ovat testattu useiden ammattilaisten ja käyttäjien toimesta ympäri maapallon erilaisissa olosuhteissa. Myös Suomen oloissa TTTM- riippumatot ovat osoittautuneet erinomaiseksi metsässä yöpyjille, mutta myös matkailuun, mökille, kotipihaan tai parvekkeelle rentoutumiseen tai majoittumiseen. Huomionarvoista on myös se, että TTTM on listattu Madventures -seikkailijan oppaan ”Must Have TOP-10” -varustelistalle.

Riippumatot valmistetaan lujasta hyvin hengittävästä laskuvarjokankaasta. Hyvin hengittävällä materiaalilla on positiivinen vaikutus kehon verenkiertoon sekä aineenvaihduntaan. Kankaan ominaisuuksia ovat myös hyvä kosteuden kesto ja nopea kuivuminen. Lisävarusteina saatavien sadekatoksen, hyttysverkon sekä MoonQuilt lisäeristyksen ansiosta TTTM- riippumatot soveltuvat kovia pakkasia lukuun ottamatta ympärivuotiseen käyttöön.

Artikkeli on kirjoitettu kaupallisen yhteistyön pohjalta, ja mielipiteet tuotteista ovat testaajien henkilökohtaisia. Helppokäyttöisyys, mukavuus, siirrettävyys ja kestävyys olivat tärkeimpiä ominaisuuksia tuotteita arvioitaessa. 

Asennus käden käänteessä!

TTTM- riippumatto on mahdollista asentaa lähes mihin tahansa, kun vain löytyy kaksi puuta tai tarkoitukseen soveltuvaa kiinnityspistettä 3-6 metrin väliltä toisistaan. Paikkaa valitessa pitää varmistaa riippumaton yläpuolella olevat puiden lahot tai katkenneet oksat, jotka saattaisivat tipahtaa riippumatossa loikoilevan tai nukkuvan päälle. Joissakin tilanteissa riippumaton saattaa saada kiinnitettyä puun sijaan myös sopivan kokoiseen kiveen tai muuhun tarkoitukseen soveltuvaan kiinnityspisteeseen. Kotioloissa riippumatolle voi ruuvata kiinnikkeet esimerkiksi seinään.

Asennus aloitetaan kiinnittämällä puunhalaajat (Moon Strap nauhat) noin 1,5-2 metrin korkeudelle. TTTM- Moon Strap nauhat ovat 2,6 metrin pituisia ja niissä on yhdeksän ommeltua lenkkiä, joiden avulla riippumatto on helppo säätää juuri sopivalle kireydelle. Riippumaton päissä olevat koukut kiinnitetään puunhalaajiin. Sopiva kiinnityskulma on noin 30 astetta harjalinjasta ja tarkan kiinnityskorkeuden määrittelee kiinnityspisteiden välinen etäisyys istumakorkeuden kanssa. Korkeus on sopiva, kun jalat ylettävät riippumatossa istuessa maahan.

Tämän jälkeen tarvitaan vielä olosuhteista riippuen mahdollisia lisävarusteita, kuten sadekatos, hyönteisverkko sekä alapuolinen eristys, jonka jälkeen riippumattoa voidaan hyödyntää lähes kaikissa olosuhteissa. Lisävarusteista tarkemmin tuonnempana.

Riippumatto kahdelle! (Ticket to the Moon Hammock Double)

Kahden henkilön riippumaton pituus koukusta koukkuun on 3,2 metriä, josta makuupituus 2,9 metriä. Makuuleveys on kaksi metriä ja kantavuus 200 kiloa. Painoa itse riippumatolla on vain 600 grammaa.

Riippumatto toimitetaan pienessä integroidussa puolikuun muotoisessa vetoketjullisessa kuljetuspussissa, jonka voi sitoa retkeillessä tai vaelluksella esimerkiksi repun ulkopuolelle roikkumaan. Kuljetuspussin pituus on 37 senttiä ja halkaisija 11 senttiä.

Vaikka riippumatto on suunniteltu kahdelle, se on mielestäni parhaimmillaan yhden henkilön käytössä, koska voit asettua luontevammin ja on enemmän tilaa liikkumiseen. Tilavampaan riippumattoon saa myös paremmin retkipatjan lisäeristeeksi nukkujan alle.

Riippumaton ominaisuudet pääpiirteittäin!

 • Luja kosteutta kestävä nopeasti kuivuva laskuvarjokangas.
 • Päädyissä ripustuskoukut ruostumatonta terästä.
 • Integroitu pakkauspussi. 
 • Paino vain 600 grammaa.
 • Maksimi kantavuus 200 kiloa.
 • Pituus koukusta koukkuun 3,2 metriä.
 • Makuupituus 2,90 metriä ja makuuleveys kaksi metriä.
 • Kuljetuspussin pituus 37 senttiä ja halkaisija 10 senttiä.
 • Konepestävissä 30ºC. (ei rumpukuivausta)
 • Kahden vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuu.   
 • Suositushinta 44.90 €. TTTM-riippumattoja ja lisävarusteita on saatavilla hyvin varustelluista tavarataloista ja erikoisliikkeistä kautta maan.

Riippumattoja voitte tilata esimerkiksi *TÄSTÄ . (Huom! Nykyään Double Hammock on nimeltään  ”Ticket To The Moon Original Hammock”)

*Sisältää mainoslinkkejä. Linkkien kautta tilatuista tuotteista saan pienen komission. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia.

Sadekatos! (Moon Tarp)

Sadekatos (tarppi) suojaa sateelta ja tuulelta. Sadekatos asennetaan riippumaton harjalinjan ripustusten yli, jolloin sade ei kastele riippumattoa. Sadekatoksessa on kiinnityspisteet naruineen valmiina, joten asentaminen on yksinkertaista ja nopeaa.

Sadekatoksen pituus kulmasta kulmaan on 3,5 x 3,5 metriä ja paino vain 660 grammaa. Materiaali 210T nylon polyesteri ripstop, jonka vedenpitävyys 2000 mm. Toimitetaan puolikuun muotoisessa Moon Tarp -pakkauksessa, joka sisältää myös maakiilat.   

Sadekatoksen ominaisuudet!

 • Diagonaalisesti mitattuna 3,5 x 3,5 metriä kulmasta kulmaan. Sivun pituus 247 x 247 senttiä.
 • Paino 660 grammaa.
 • Materiaali 210T Pu pinnoitettu vedenpitävä nailon polyesteri.
 • Sisältää kahdeksan kiinnityspistettä. 
 • Materiaali- ja valmistusvirhetakuu kaksi vuotta.

Suositushinta 129,00 €.

Sadekatoksen voitte halutessanne tilata *TÄSTÄ.

Hyönteisverkko 

Hyönteisverkko estää pistävien ja purevien hyönteisten ja eläinten sekä tuulen mukana kulkeutuvien roskien pääsyn riippumaton sisäpuolelle. Lisäksi se myös pehmentää tuulen vaikutusta huomattavasti. Lämpimällä säällä hyönteisverkko on hyttysten ja muidenkin hyönteisten takia erittäin tarpeellinen, mutta varsinkin tropiikissa malarian ja muiden vaarallisten tautien riskialueilla se on välttämätön.

Hyönteisverkko on helppo ja nopea asentaa. Sukkamainen verkko kiristetään molemmista päistä riippumaton narujen kohdalta tiiviiksi. Hyttysverkossa on käyttöä helpottava kaksisuuntaisella vetoketjulla suljettava kulkuaukko, joiden avulla hyönteisverkon saa aukaistua kokonaan. Ylhäällä olevan ripustusnarun ansiosta sisäpuolelle jää runsaasti tilaa. Harjalinjassa olevaan naruun voi tarvittaessa ripustella roikkumaan keveimpiä varusteita, kuten esimerkiksi retkilyhdyn.

Hyönteisverkon ominaisuudet pääpiirteittäin!

 • Saatavana väreissä valkoinen, musta ja vihreä.
 • Mitat 280 x 130 senttiä.
 • Paino 450 grammaa.
 • Materiaali 100% polyesteriä, 
 • Materiaali- ja valmistusvirhetakuu kaksi vuotta.

Suositushinta 65,00 €

Hyönteisverkon voitte halutessanne tilata esimerkiksi *TÄSTÄ.

MoonQuilt- lisäeriste riippumaton ympärille! 

Kylmiä säitä varten tarvitaan alapuolinen eriste. Kevään, syksyn ja talven olosuhteissa lisäeristys on välttämätön, koska makuupussin materiaali painuu kehon alla kasaan heikentäen eristävyyttä. 

MoonQuiltin kanssa riippumattoa voidaan hyödyntää kylmemmissä olosuhteissa. MoonQuilt toimii makuupussin tavoin riippumaton ympärillä. Myöskin MoonQuiltin asennus on helppoa ja asennus tapahtuu karabiinihakojen avulla riippumatossa oleviin koukkuihin. Päissä olevien kiristysnauhojen avulla istuvuutta voidaan säätää sopivaksi ja vetoketjun avulla MoonQuiltin saa täysin kiinni. Tämän lisäksi on vielä mahdollista käyttää solumuovi- tai ilmapatjoja, jotka laitetaan riippumaton sisäpuolelle. Ylimääräisen eristyksen ja kunnollisen neljän vuodenajan makuupussin kanssa riippumaton hyödyntäminen majoitteena onnistuu yli -10 ºC pakkasilla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kylmän tunteminen on yksilöllistä.

MoonQuilt ominaisuudet pääpiirteittäin!

 • Koko 200 x 140 senttiä.
 • Paino 1130 grammaa.
 • Materiaali 70D / 210T Polyesteri (ulompi) / 50D / 320T polyesteri (sisäinen)
 • Eriste polyesteri Hollowfibre 13,5 TOG
 • Kaksinkertainen vetoketju
 • Materiaali 100% polyesteriä.
 • Konepesu 30ºC. (ei rumpukuivausta)
 • Käyttölämpötila suositus noin +5ºC- +18ºC. 
 • Makuupussitila noin +10 ºC/ +5ºC/ +2ºC(Comfort / Limit / Extreme) 

Suositushinta 139,00 €

MoonQuilt lisäeristeen voitte tilata esimerkiksi *TÄSTÄ

Moon-Strap nauha 2×260 senttiä (puunhalaajat)

Moon-Strap nauhat ovat valmiita ja pieneen tilaan pakkautuvia kiinnitysratkaisuja riippumaton ripustamiseen. Nauhojen pituus on 2,6 metriä ja niissä on valmiina yhdeksän ommeltua lenkkiä. Lenkkien ansiosta riippumaton saa asennettua suoraan oikealle kireydelle. Moon-Strapit eivät kuulu riippumaton vakiotoimitukseen, vaan ne on hankittava erikseen. Moon-Strapit estävät kiinnityspuiden vaurioitumiset ja helpottavat ja nopeuttavat asentamista merkittävästi.

 • Toimitetaan kuljetuspussissa. 
 • Nauhan leveys 20 milliä. 
 • Maksimikuorma 350 kiloa. 
 • Kokonaispaino 250 grammaa. 
 • Materiaali 100 % Polyesteri.
 • Materiaali- ja valmistusvirhetakuu kaksi vuotta.

Suositushinta parille 29,00 €

Kiinnitysköydet voitte halutessanne tilata *TÄSTÄ.

Muutama sana Ticket To The Moon Hammockin historiasta!

Ticket To The Moonin perustaja ranskalainen Charly asui Intiassa kehittämässään riippumatossaan. Paremmat hiekkarannat ja unelmien surffikelit siirsivät rentoutumisen ammattilaisen Indonesian Balin saarelle, jossa TTTM sai alkunsa vuonna 1996. Tavoitteena oli ollut tehdä kevyempi, kestävämpi sekä helpommin pakattava, ripustettava ja puhdistettava riippumatto. Laskuvarjokankaasta löytyi ratkaisu tavoitteen saavuttamiseen.

Nykyään yritys tunnustetaan riippumattojen alkuperäiseksi brändiluojaksi. Ticket To The Moonin arvomaailmaan kuuluvat oleellisina osina korkea laatu, keveys, helppo mukana kuljetettavuus, reilu tuotanto, ympäristöystävällisyys, utopistisen hyvän olon tavoittelu sekä unelmointi. Saman henkisiä kutsutaan, tervetuloa heimoon!

Lopuksi!

TTTM- riippumatto lisävarusteineen on varteenotettava vaihtoehto riippumattoa hankkivalle. Erityisesti keveys ja kestävyys ovat huippuluokkaa. Sopivaa riippumattoa valittaessa on syytä kiinnittää huomiota kokoon ja valita mieluummin suurempi, koska mukavuuteen vaikuttaa erityisesti riippumaton makuuosan laajuus.

Toinen tärkeä asia on huomioida sisältö. Puunhalaajat ovat erittäin tärkeät ja ne kannattaa hankkia samalla kertaa riippumaton kanssa. Riippumattojen yleistymisen myötä markkinoille on tullut monenlaisia riippumattoja. Vaikka perusidea on kaikilla sama, toteutukset ja ratkaisut vaihtelevat. Joillakin pakettiin voi kuulua lisävarusteita, mutta myös materiaaleissa on eroja. 

Kolmantena asiana turvallisuus. Muun muassa telttamajoitukseen verrattuna riippumatot ovat myös turvallisempia, koska suojaavat paremmin maassa piileviltä vaaroilta, kuten myrkyllisiltä käärmeiltä, tauteja levittäviltä punkeilta sekä monelta muultakin kutsumattomalta vieraalta.

Neljäntenä asiana eettisyys ja vastuullisuus. Usein halvat tuotteet on saatettu valmistaa huonoissa oloissa ja lapsityövoimalla. TTTM- tuotteet ovat valmistettu eettisissä ja ihmisoikeutta kunnioittavissa olosuhteissa. Riippumattojen ympärille on perustettu TTTM säätiö, joka on ottanut kunnia-asiakseen auttaa Indonesian Sumban saarella elävää Kodin heimoa. Yhdistys on rakennuttanut saarelle koulun, opastanut malarian hoidossa ja tehnyt paljon hyvää yhteisön hyväksi. Lisätietoja TTTM säätiöstä TÄSTÄ.

Suomen maahantuontia hoitaa Vandernet Oy. Valmistajan sivuille TÄSTÄ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *