Terveys

Arctic Pure- kotimainen maitohappobakteeri

Arctic Pure vahva maitohappobakteeri on yksi Hyvinvoinnin Tavaratalon lanseeraamista ravintolisistä. Miksi juuri Arctic Pure maitohappobakteeria kannattaisi käyttää?

Suunnittelun lähtökohtana oli lupaus puhtaudesta. Puhdas arktinen luonto, kirkkaana virtaava tunturipuro, naavan peittämät oksat ja elinvoimaiset villiyritit sekä marjat inspiroivat mielikuvaa puhtaudesta.

Arctic Pure vahva maitohappobakteeri sisältää neljää tutkittua maitohappobakteerikantaa sekä pienen määrän sinkkiä. Yhdessä kapselissa on jopa 10 miljardia maitohappobakteeria. Valmiste ei sisällä laktoosia, hiivaa, gluteenia, sokeria, soijaa, suolaa eikä mitään makeutusaineita. Vaikuttava aine on myös pakattu vegaani kapseleihin.

Arctic Pure tuotesarjaan kuuluu myös monia muitakin ravintolisiä, mutta tässä artikkelissa keskityn pelkästään tuotteeseen Arctic Pure Vahva Maitohappobakteeri. Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä hyvinvoinnin.fi kanssa. Blogin kautta sain testiin purkillisen edellä mainittua Arctic Pure vahvaa maitohappobakteeria.

Mitä ovat maitohappobakteerit?

Maitohappobakteerit ovat bakteereja, jotka muodostavat hiilihydraateista käymistuotteenaan maitohappoa. Maitohappobakteerien tuottama maitohappo tuhoaa huonoja bakteereita sekä tehostaa immuunivastetta.

Monet maitohappobakteerit vaikuttavat myönteisesti suoliston toimintaan ja vahvistavat suoliston hyvää bakteerikantaa, joka taas parantaa immuniteettiä. Elävien maitohappobakteerien tehtävänä on siis taistella suoliston pahoja mikrobeja vastaan vahvistamalla suoliston hyödyllistä bakteeristoa ja palauttamalla sinne oikea bakteeritasapaino.

Arkikielessä maitohappobakteerin ja probiootin ajatellaan usein tarkoittavan samaa, mutta maitohappobakteeri on probiootti vasta, kun sen tehosta on saatu todisteita.

Miksi maitohappobakteereita kannattaisi ottaa?

Monien tutkimusten mukaan maitohappobakteereilla on paljon terveyttä edistäviä hyötyjä, vaikka niitä on myös kritisoitu. Maitohappobakteerit vaikuttavat myös yksilöllisesti.

Tutkimuksissa on todettu saman bakteerin toimivan toisella ihmisellä paremmin kuin toisella, vaikka heillä olisi sama käyttötarkoitus.

Ennen maitohappobakteereja otettiin lomamatkoja varten tai antibioottikuurin yhteydessä. Viime vuosina maitohappobakteerit ovat nousseet suosioon koko kansan ravintolisänä.

Maitohappobakteereita saa myös ruoasta, kuten maitohappobakteereilla hapatetuista hapankaalista, maitorahkasta ja viilistä sekä monista muista maitotuotteista.

Maitohappobakteereja kannattaa kuitenkin syödä säännöllisesti vatsan hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Purkista ottamalla päivittäisen yhden kapselin varmistat riittävän saannin.

Päivittäisessä elämässä maitohappobakteerien käytön vaikutus näkyy vaivattomana ruoansulatuksena ja ravinteiden parempana imeytymisenä sekä hyvinvointina.

Miksi kannattaisi valita juuri Arctic Pure vahva maitohappobakteeri?

Maitohappovalmisteista puhuttaessa laatu nousee vahvasti esille. Arctic Pure vahvan maitohappobakteerin laadunvarmistamiseksi on huomioitu kaikki tärkeät ominaisuudet.

 • Arctic Purevahva maitohappobakteeri on suojatussa erikoisvalmisteisessa kapselikuoressa. Kapselointi takaa bakteerien pääsyn elävinä aina ohutsuolen loppuosaan ja paksusuoleen asti, missä ne liukenevat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
 • Arctic Pure vahva maitohappobakteeri sisältää neljää tutkittua maitohappobakteerikantaa.
  • Lactobacillus rhamnosus, 5 miljardia elävää bakteeria
  • Bifidobakterium lactis, 2 miljardia elävää bakteeria
  • Lactobacillus reuteri, lactis, 1 miljardia elävää bakteeria
  • Lactobacillus casei, 2 miljardia elävää bakteeria
 • Arctic Pure vahva maitohappobakteeri sisältää myös sinkkiä. Sinkki edistää immuunijärjestelmän toimintaa sekä näön, luuston, ihon, hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina.
  • Sinkki, 10 mg (100 %*) * = %-osuus vuorokautisen saantisuosituksen vertailuarvosta.
 • Hyviä hoidollisia tuloksia saavutetaan vain, jos maitohappobakteerien annostus on tarpeeksi suuri. Yksi kapseli Arctic Purevahvaa maitohappobakteeria riittää päivässä. Yhdessä kapselissa on vähintään 10 miljardia maitohappobakteeria neljästä tutkitusta maitohappobakteerikannasta.
 • Arctic Purevahva maitohappobakteeri ei sisällä pintakäsittely-, säilöntä-, täyte-, väri-, makeutusaineita ja kapselit ovat myös täysin vegaanisia.

Halutessanne voitte tilata maitohappobakteereita TÄSTÄ *

Alennuskoodilla HELMIYSTÄVÄ15 saatte 15% alennusta normaalihintaisista tuotteista 14.02.2023 asti. 

 

Miten maitohappobakteeri kannattaa ottaa?

Yleensä maitohappobakteerit suositellaan ottamaan tyhjään vatsaan ennen aamupalaa. Tällöin bakteerit pääsevät nopeinten suolistoon ja pysyvät elinvoimaisina perille asti vaikutusalueilleen.

Maitohappobakteerien käytön historiasta ja tutkimuksista!

Nykyaikaisen mikrobiologian alkutaipaleelta saakka on tutkittu maitohappobakteerien terveellisiä vaikutuksia suoliston toiminnalle.

Probioottisen hoidon isänä pidetään Venäläistä mikrobiologia Ilja Iljitš Metšnikovia (s.1845–k.1916). Hän teki merkittävää tutkimustyötä immuunijärjestelmän tutkimuksessa. Hän sai Nobelin lääketieteen palkinnon vuonna 1908 fagosytoosin alalla.

Eläviä maitohappobakteereja on käytetty vuosituhansien ajan elintarvikkeiden säilömiseen. Jo roomalainen historioitsija Plinius suositteli vuonna 76 eKr hapatettuja maitotuotteita maha- ja suolistotulehdusten hoitoon.

Tähän päivään maitohappobakteerien vaikutuksia on tutkittu laajasti. Tutkimukset kertovat niiden ehkäisevän ja hoitavan esimerkiksi suolistosairauksia, atopiaa, ruoka-aineallergioita, ummetusta ja flunssaa.

Tutkimuksista on saatu vaihtelevia näyttöjä. Joidenkin tutkimusten osalta näytöt ja vaikutukset ovat olleen merkittäviä, mutta jotkut  ovat todenneet vaikutusten olevan vähäisempiä.

Mainittakoon vielä, että Arctic Pure Vahvassa Maitohappobakteerissa on käytetty bakteerikantoja, joista on tutkimusnäyttöä riittävästi. Näitä ovat muun muassa Lactobasillus rhamnosus, Lactobasillus reuteri sekä Bifidobacterium Lactis.

Muita Arctic Pure ravintolisiä:

Arctic Pure tuotteiden valikoimista löytyy tällä hetkellä maitohappobakteerin lisäksi myös kasviperäinen D3- vitamiini, tuplasinkki, kollageeni, biotiini, magnesiumjauhe, ubikinoni sekä omega- 3 ravintolisä.*

Käytettyjä lähteitä:

https://www.hyvinvoinnin.fi

*Sisältää mainoslinkkejä hyvinvoinnin.fi verkkokauppaan. Linkkien kautta tilatuista tuotteista saan pienen komission. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *