Valokuvaus

Testissä Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP kuvauskäsineet

Kylmissä olosuhteissa luontokuvaajan kädet altistuvat herkästi paleltumille. Vallerretin Skadi Zipper Mitt PSP-kuvauskäsineissä sormet pysyvät mukavan lämpöisinä kylmälläkin säällä. 

Luontokuvaajan yksi suurimmista haasteista kylmissä olosuhteissa on lämpimänä pysyminen. Niin kuin tiedämme, kylmyys tuntuu usein ensimmäisenä juuri sormissa. Palelevilla sormilla on erittäin vaikea keskittyä kuvaamiseen.

Ei ole myöskään samantekevää, millaisia käsineitä käytämme. Tavallisilla talvikäsineillä kuvaaminen voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Monet säätävät kameran asetuksia myös paljain käsin. Kylmettyneillä sormilla kameran käsittelystä häviää kuitenkin tarkkuus, nopeus ja sorminäppäryys. Lopulta tunnottomilla sormilla kuvaaminen ei onnistu ollenkaan.

Tässä artikkelissa kerron kokemuksia ja mielipiteitä Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP -kuvauskäsineistä. Käsineiden toiminnallisuus perustuu käytännöllisiin alussormikkaisiin ja niiden päälle puettaviin monipuolisiin rukkasiin. Käsineiden suunnittelusta on vastannut Vallerretin tiimin kuvaaja Lukas Ried yhdessä muun tiimin kanssa.

Lukas kertoo. ”Ollessani ulkona kuvaamassa minun täytyy olla nopea erilaisten varusteiden, kuten linssien vaihdon, kuvanvakaajan käytön, mikrofonin virittämisen ja kameran asetusten säätämisissä. Joskus tarvitsen kaikki sormet käyttöön samaan aikaan, toisinaan taas riittää peukalo tai etusormi. Halusin luoda käsineen, jonka avulla pysyn lämpimänä myös silloin kun minun tarvitsee käyttää kaikkia sormia. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen” 

Käsineen nimessä “Skadi” juontaa juurensa talven jumalattareen. Pohjoismaisessa mytologiassa Skadia kuvataan luonteeltaan villiksi, armottomaksi ja hyvin tiukaksi jumaluudeksi. Hän puhaltaa jäistä tuulta puhuessaan, eikä hänen kerrota koskaan hymyilevän tai nauravan. Skadi opettaa meitä luottamaan itseemme ja kykyihimme selviytyä hankalistakin tilanteista. Tarinan tavoin voimme luottaa myös Skadi Zipper Mitt PSP -kuvauskäsineisiin. Kunnollisten käsineiden avulla meidän on mahdollista selviytyä jäätävän kylmistäkin kuvaussessioista.

Testasimme käsineitä talven ja kevään aikana monilla erämaahan suuntautivilla kuvausretkillä. Olosuhteet olivat monena päivänä kuvausta ajatellen kylmiä. Parhaimmillaan pakkasneste huiteli -33°C asteen lukemissa. Lämpötilan noustua inhimillisemmälle tasolle käsineet pääsivät testiin. Testin aikana lämpötilat vaihtelivat + 8 °C ja -20 °C välillä.

Käsineet on saatu testiin artikkelia varten. Kaikki tuotteeseen liittyvät mielipiteet ovat allekirjoittaneen henkilökohtaisia mielipiteitä. 

Skadi Zipperit yhdistävät hanskojen ja lapasien parhaat puolet! Vetoketjun avulla voit vapauttaa tumppujen sisältä yhden tai neljä sormea kuvaustarpeen mukaan. 

Laadukkaat materiaalit

Alussormikkaat on valmistettu Polartec® Power Stretch® Pro™ -materiaalista, joka on neljään suuntaan joustavaa ihoa myötäilevää elastista neulosta. Materiaalin ulkopinta on tuulenpitävää, hengittävää ja hyvin hankausta kestävää. Materiaali siirtää kosteutta uloimpaan kerrokseen, jolloin sormet pysyvät kuivana. Tämä onkin tärkeä ominaisuus, sillä sormet hikoavat yleensä herkästi.

Rukkasosan, eli käsineiden päällimmäisen osan sisäpuoli on merinovillaa. Merinovillasta seuraavana on Primaloft- kerros. Sekä merinovilla että Primaloft ovat hyvin eristäviä materiaaleja. Merinovillan ominaisuuksiin kuuluu myös se, että materiaali tasaa lämpöä, siirtää kosteutta ja lämmittää kosteanakin. Primaloft- materiaalin parhaimpia ominaisuuksia ovat nopea kosteudensiirto ja kuivuminen. 

Rukkasosan pintamateriaali on vuohen nahkaa, tvilliä ja mokkanahkaa. Materiaalit ovat käsitelty DWR-käsittelyllä. Näin rukkasiin on saatu vettä ja likaa hylkivä pinta. Mainittakoon vielä, että käsineiden työn laatu on myös huippuluokkaa. Kaikki ompeleet ovat siististi viimeisteltyjä ja muutenkin laadukkaasti valmistettuja.

Kylmissä olosuhteissa sormien lämpimänä pitäminen onkin luontokuvaajan yksi suurimmista haasteista. Kunnollisilla käsineillä kameran käsittely onnistuu ja kädet pysyvät lämpiminä olosuhteista riippumatta. 

Tarkkaan mietityt yksityiskohdat

Luistamaton pinta: Käsineissä on luistamaton pinta. Vaikka käsineet ovat paksut, saa käsineillä hyvän ja pitävän otteen kamerasta ja muistakin välineistä. 

Kosketusnäyttö: Sormikkaiden etusormen ja peukalon päissä on materiaalia, joka mahdollistaa kosketusnäyttöjen käyttämisen. Näin puhelimien ja tablettien sekä kameroiden näytöt tunnistavat käsineen kosketuksen. 

Rannelenkit: Rukkaset on varustettu rannelenkeillä, joista ne saa tarvittaessa roikkumaan käsiin. Tämä onkin erittäin hyvä ominaisuus, ettei hukkaa arvokkaita rukkasia.

SD- korttitasku: Kätevä säilytystasku muistikortille, mikrokuituliinalle, kädenlämmittimelle tai muillekin pienille tarvikkeille.

Jalustan avain: Toinen rukkasen taskuista on varustettu jalustan avaimella, jolloin jalustan adapteri on kätevä aukaista tai sulkea ja avain on aina nopeasti käytettävissä.

Sormikkaissa kosketusnäyttöpinta on peukalon ja etusormen kohdalla. Esimerkiksi iPhone -puhelimen käyttäminen onnistui sormikkailla hyvin. 

Käsineissä yhdistyvät rukkasten ja sormikkaiden parhaat puolet

Skadi Zipper Mitt PSP -käsineet yhdistävät rukkasten ja sormikkaiden parhaimmat ominaisuudet. Käsineiden toiminnallisuus perustuu siis alussormikkaisiin ja niiden päälle puettaviin rukkasiin. 

Rukkaset antavat lisää eristävyyttä. Sormikasosan saa kätevästi käyttöön avaamalla rukkasen vetoketjun sekä peukalon läpän. Alussormikkailla pystyy hyvin suorittamaan sorminäppäryyttä vaativat kameran käsittelyt, jolloin kylmään kameraan tai muihinkaan välineisiin ei tarvitse koskea paljain käsin. 

Rukkasen vetoketju mahdollistaa sen, että voit vapauttaa joko yhden tai kaikki neljä sormea rukkasen sisäpuolelta tarpeen mukaan. Vetoketju on kätevä avata tai sulkea. Sormet saa nopeasti takaisin lämpimään kameran säätämisen jälkeen. Lisäksi rukkasten peukaloissa on FlipTech -magneetilla kiinnittyvät läpät, jolloin käsineiden peukalon pintakerros pysyy poissa aluskerroksen tieltä kameraa tai muita välineitä käsitellessä. 

Rannelenkit estävät rukkasten häviämisen. Myöskään kovassa tuulessa kädestä lasketut hanskat eivät lähde tuulen mukaan, vaan jäävät roikkumaan nyörin varassa ranteisiin.

Paras valokuvauskäsine kylmiin olosuhteisiin

Olin vuosia etsinyt kunnollisia kuvauskäsineitä, joiden avulla kameran käyttäminen onnistuisi ilman sormien paljastamista käsineestä. Nyt sellaiset ovat vihdoinkin löytyneet. Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP -käsineitä käytettäessä ei tarvitse enää tuskailla kylmettyneiden sormien kanssa. 

Tietysti kylmän sietäminen on kuitenkin yksilöllistä. Siinä missä yksi pärjää kevyillä käsineillä esimerkiksi -15 °C lämpötilassa, voi toisella paleltaa käsiä sisätiloissakin. Juuri tämä yksilöllisyys kylmän sietämisessä kannattaa pitää mielessä tätäkin arviota tarkastellessa.

Ennen näitä Vallerretin käsineitä olin kokeillut monia eri vaihtoehtoja, joista yksikään ei osoittautunut täysin onnistuneeksi. Kokeilin muun muassa ​​erilaisia sormikkaiden​​ ja rukkasten yhdistelmiä, kuten esimerkiksi lämpimiä rukkasia ja rukkasten alle merinovillaisia alussormikkaita.

Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP -käsineiden hyvä puoli on myös se, että käsineitä on mahdollista käyttää moneen muuhunkin käyttöön, kuten esimerkiksi lasketteluun tai lumilautailuun. Käsineet soveltuvat lähes mihin tahansa käyttöön, jossa maksimoitu lämpimyys käytettävyyden kanssa on tärkeä.

Yritin löytää suositusta Skadi Zipper Mitt PSP -käsineiden lämmöneristävyyteen, mutta valmistaja ei kuitenkaan suoraan ilmoita käsineille pakkasrajoja. Erään jälleenmyyjän asiakaspalautteen perusteella heidän asiakkaansa oli käyttänyt käsineillä kameraa yli -20 °C asteen lämpötilassa ilman sormien kylmettymistä. Minulla raja tuli vastaan -17 °C asteen pakkasessa muutaman tunnin kestoisella kuvaussessiolla. Siis yksilöllisyys kylmän sietämiseen ennen kaikkea.

Käsineiden lämpimyyteen ja toimivuuteen vaikuttavat käsineiden oikea koko. Liian tiukat tai väljät käsineet eivät ole toimivia. Valmistajan sivuilla on kokotaulukko, jonka mukaan sain valittua itselle sopivan koon. Suosittelenkin Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP- käsineitä edellä mainituin varauksin. Mielestäni käsineet ovat paras vaihtoehto kuvatessa kylmissä olosuhteissa. Huomion arvoista on myös se, että erittäin kylmiin olosuhteisiin valmistajan valikoimista löytyy vieläkin lämpimämpi vaihtoehto. 

Hinta ja saatavuus

Vallerret valmistaa talvisiin ja kylmiin olosuhteisiin suunniteltuja käsineitä monia eri vaihtoehtoja. Skadi Zipper Mitt -mallisto on suunniteltu kylmiin kuvaustilanteisiin, eli esimerkiksi tähti- tai revontulikuvaajille. Mielestäni Skadi Zipper Mitt -käsineet soveltuvat myös muuhunkin luontokuvaukseen sekä moneen muuhunkin käyttöön, kun käsineiltä vaaditaan hyvää eristävyyttä ja toiminnallisuutta käyttömukavuudesta kuitenkaan tinkimättä. 

Skadi Zipper Mitt- käsineiden suositushinta on 109,95 euroa. Tuotteita voi tilata suoraan Vallerret verkkokaupasta TÄSTÄ.

Kaikilla Vallerret-käsineillä on sataprosenttinen tyytyväisyys tai rahasi takaisin -takuu, mikä antaa ostajalle suuren luottamuksen ja osoittaa, että valmistaja uskoo tuotteisiinsa ja seisoo niiden takana.

Suomessa Vallerret kuvaus käsineitä ja rukkasia on saatavilla hyvin varustelluista valokuvausliikkeistä kautta maan. Tuotteiden maahantuojana toimii Focus Nordic.

Vallerret tiimi. Vasemmalla Carl van den Boom, keskellä Stine Lyng Jørgensen ja oikealla Erica Clapp. Kuva Vallerret

Muutama sana yrityksestä

Vallerretin perustivat norjalaiset valokuvaajat Stine Lyng Jorgenses ja Carl Van Den Boom korjatakseen kylmiin olosuhteisiin sopivien kunnollisten kuvauskäsineiden saatavuuden puutteen. Yritys aloitti vuonna 2015 onnistuneella Kickstarter-kampanjalla ja on sen jälkeen kasvattanut kuvauskäsineiden tuotevalikoimaansa uusilla malleilla.

Vallerret on sitoutunut kestävään kehitykseen. Vallerret huolehtii ympäristöstään muun muassa lahjoittamalla vuotuisesta liikevaihdostaan yhden prosentin 1 % procent for the planet -ohjelmaan.

”Meille valokuvakäsineet ovat ratkaisu kylmettyneiden käsien toistuvaan ongelmaan, ja ennen kaikkea se on tapa pystyä työskentelemään kauemmin kameran kanssa lempivuodenaikana talvella.”

Käytetyt lähteet: Valmistajan kotisivut (https://photographygloves.com)

In English

Testing Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP shooting gloves  

Text and photos Juha Tissari

In cold conditions, the nature photographers hands are easily exposed to frostbite. Wearing Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP shooting gloves, fingers stay nice and warm even when the weather is cold.  

Staying warm in cold conditions is one of the biggest challenges for nature photographers. As we know, coldness is often felt first in the fingers. With freezing fingers it’s extremely hard to focus on shooting.  

It’s not insignificant what kind of gloves you wear. When using regular winter gloves, shooting can be hard or even impossible. Many photographers adjust camera settings with bare hands also. However, handling the camera with chilled fingers, accuracy, speed and finger dexterity are disappeared. Eventually, with numb fingers, shooting won’t be possible at all. 

In this article I will share experiences and opinions about Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP shooting gloves. The functionality of these gloves is based on practical inner gloves and versatile mittens that are worn on top of them. The gloves were designed by photographer Lukas Ried, together with the rest of the Vallerret team.  

Lukas tells: ”When I’m out shooting, I need to work fast with different gear components like changing lenses, operating the gimbal, fiddling with microphones, adjusting camera settings and all that. Sometimes I need all my fingers out to operate and other times just my thumb or index. I wanted to develop a design that could help me stay warm even when I need to use all my fingers and I’m so pumped with the result – it’s just awesome.”  

The name on the glove ”Skadi” dates back to the goddess of winter. In Nordic mythology Skadi is narrated as wild, cruel and a very strict goddess. She blows an icy breeze when she talks and is never told to smile or laugh. Skadi teaches us to trust ourselves and our abilities to survive in difficult situations as well. Like in this story, we can also rely on Skadi Zipper Mitt PSP shooting gloves. With proper gloves we are able to survive even in freezing cold shooting sessions. 

We tested the gloves in many wilderness oriented shooting trips during winter and spring. For shooting purposes, the conditions were cold for many days. At it’s lowest, the temperature was at -33 degrees (Celsius). After the temperature rose to a more compassionate level, we were able to test the gloves. During the testing, the temperature varied between +8°C and -20°C.  

The gloves have been given to test for the article. All the opinions about the gloves are personal opinions of the signatory.  

High quality materials  

Inner gloves are made of Polartec Power Stretch Pro- material, which is an elastic knit that stretches in four directions and follows the skin. The outer surface of the material is windproof, breathable and very abrasion resistant. The material transfers moisture to the top layer so the fingers stay dry. This is an important feature because fingers tend to sweat easily.  

Mitten is made of merino wool lining and a Primaloft mid- layer. Both of them are well insulating materials. Merino wool also has the qualities of equalizing heat, transferring moisture and keeping warmth even when wet.  The best qualities of Primaloft material are fast moisture transfer and drying. 

The surface material of the mitten is Goat leather, twill and suede. These materials are treated with DWR- treatment and it gives the mittens the surface that resists water and dirt. It should also be mentioned that the quality of the work on these gloves is top notch. All the stitches are neatly finished and high quality.  

Carefully considered details 

Non-slip grip: Gloves have non-slip grip. Even though the gloves are thick, they give a good and a firm grip on the camera and other gears.  

Touch screen: The fingertips (index, thumb) of the gloves have material that allows the use of different kind of touch screens, like phones, tablets and camera screens.  

Wrist strap: The gloves are equipped with wrist straps so they can be hung on the hands if necessary. This is a very good feature, so the valuable gloves are not lost.  

SD-card pocket: A handy pocket for a memory card, a microfiber cloth, a hand warmer or other small items.  

Tripod Key: One of the pockets of the glove is equipped with tripod key, which makes it convenient to open or close the tripod adapter and the key is always quickly available. 

The combination brings out the best of the gloves and mittens  

Skadi Zipper Mitt PSP shooting gloves combines the best features of mittens and gloves. The functionality of these gloves is based on inner gloves and mittens that are worn on top of them. 

The mittens give more isolation. The gloves are ready for use by opening the mitten’s zipper and the cap of the thumb. With inner gloves, it’s easy to do handle the camera that requires prestidigitation and you don’t have to touch the cold camera or other equipment with bare hands.  

Zipper of the mitten allows you to utilize either one of all four fingers from inside the glove as needed. The zipper is convenient to open or close. You can get your fingers quickly back to warm after adjusting the camera. In addition, the thumbs of the mittens have flaps that attach to the FlipTech magnet, so the top layer remains out of the way of the base layer when handling a camera or other equipment.  

The best shooting glove for cold conditions  

For years, I had been looking for proper shooting gloves that allowed me to use the camera without taking my fingers out of the glove. Now I finally found them. With Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP gloves I don’t have to suffer with freezing fingers anymore.  

Of course, cold tolerance is individual. When one can be fine in -15°C with light gloves, the others hands can feel cold even indoors. Just this individuality in cold tolerance is worth keeping in mind when reading this review.  

Before these Vallerret gloves, I had tried many different options, and none of them proved to be completely successful. Among other things I tried different kind of combinations of mittens and gloves, such as warm mittens and under them gloves that were made of merino wool.  

The good side of Skadi Zipper Mitt PSP shooting gloves is that they can also be worn in many other activities, like snowboarding and skiing. The gloves are suitable for almost any use where maximized warmth with usability is important.  

I tried to find a guideline for Skadi Zipper Mitt PSP gloves thermal insulation, however, the manufacturer doesn’t directly indicate frost limits for gloves. Based on a customer’s feedback from a dealer, one customer had used the camera with these gloves below -20°C without fingers getting cold. I had a limit in -17°C and a few hours of shooting. So, the individuality of cold tolerance above all.  

Warmth and functionality of the gloves depends on the right size. Too tight or too loose gloves don’t work well. The manufacturer’s website has a size chart and it helped me to choose the right size for myself. That’s why I recommend Vallerret Skadi Zipper Mitt PSP gloves with the reservations above. I think these gloves are the best option when shooting in cold conditions.  It’s also worth noting that for very cold conditions, there is even warmer options in the manufacturer’s selections.  

Price and availability  

Vallerret manufactures many different types of gloves that are designed for winter and cold conditions. The Skadi Zipper Mitt collection is designed for cold shooting situations, for example star or northern lights photographers. I think Skadi Zipper Mitt gloves are also suitable for other nature photographing, as well as other use, when good insulation and functionality are required in gloves without compromising for comfort.  

The recommended price for Skadi Zipper Mitt gloves is 109.95 euros. Products can be ordered directly from Vallerret online store HERE.  

All Vallerret gloves have a one hundred percent satisfaction or money back guarantee, which gives the buyer great confidence and shows that the manufacturer believes in its products and stands behind them.  

In Finland, Vallerret shooting gloves and mittens are available in well-stocked photography shops across the country. The products are imported by Focus Nordic.  

A few words about the company  

Vallerret was founded by Norwegian photographers Stine Lyng Jorgenses and Carl Van Den Boom to repair a lack of availability of decent gloves that are suitable for cold conditions. The company started in 2015 with a successful Kickstarter campaign and has since expanded its range of shooting gloves with new designs. Vallerret is committed to sustainable development. Vallerret takes care of its environment, among other things, by donating one percent of their annual sale to the 1 % precent for the planet- program.  

“For us, shooting gloves are the solution to the frequent problem of frozen hands, and most of all, it’s a way to be able to work longer with the camera during favorite season, winter. ”  

Sources used: Manufacturer’s website (https://photographygloves.com)  

Caption: Skadi Zippers combine the best parts of gloves and mittens! Zipper allows you to release one or four fingers from inside the mittens according to the need for shooting.  

Caption: One of the biggest challenges for nature photographers is to keep your fingers warm in cold conditions. With proper gloves, you can handle the camera and your hands remain warm regardless of the conditions.  

Caption: There is a touch screen surface on the thumb and forefinger. For example, using an iPhone was successful with the glove.  

Caption: Wrist straps prevent you from losing your gloves. Also in windy weather, gloves taken out of the hand won’t go with the wind, but remain hanging on the cord on your wrists.  

Caption: Vallerret team. On the left Carl van den Boom, in the middle Stine Lyng Jørgensen and on the right Erica Clapp. Picture Vallerret

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *