Yleinen, Retkeily

Testissä ThermaCELL®- hyttyskarkotin

Hyttysen kiusaavat meitä läpi kesän. Toiset eivät välitä niistä, mutta toisille ne ovat suuri ongelma, joka vaikuttaa ulkona viihtyvyyteen merkittävästi.

Hyttysiä vastaan voi suojautua monella eri tavalla. Tällä kertaa testasimme ThermaCELL® -hyttyskarkottimen, joka valmistajan lupauksen mukaisesti karkottaa hyttyset noin 20 neliön alueelta jopa 98-prosenttisesti. Ja mikä parasta, vaivattomasti ilman myrkyllisiä torjunta-aineita.

Hyttyset löytävät meidät hajun, ulkomuodon ja lämmön perusteella. Ensin ne haistavat hengityksemme tuottaman hiilidioksidin, sen jälkeen ne saavat meihin näkökontaktin ja päästyään muutaman metrin päähän ne aistivat meistä huokuvan lämmön ja hyökkäävät kimppuumme saadakseen veriaterian.

ThermaCELL®:in vaikuttava ainesosa on nimeltään pralletriini, joka kuuluu pyretroideihin. Pyretroidit ovat pyretriinin synteettisiä muotoja. Pyretriini on luonnossa esiintyvää karkoteainetta, jota tuottavat eräät krysanteemikasvit.

Patentoitu ThermaCELL® toimii pienellä 12 gramman nestekaasusäiliöllä (butaani). Laite lämmittää karkotetyynyä jolloin torjunta-aine höyrystyy ja muodostaa laitteen ympärille noin 20 neliömetrin suoja-alueen. Yhdellä säiliöllä laite toimii noin 12 tunnin ajan.

Miten karkotinta käytetään?

Käyttökytkin väännetään ON-asentoon ja painetaan start-nappia, laitteesta alkaa kuulua hentoa suhinaa ja laiteen yläpään pienessä tähystysreiässä näkyy oranssi hehku. 10 minuutin kuluttua laitteesta tulee höyryä, joka karkottaa hyönteiset. Yksinkertaista ja helppoa!

Laite todellakin toimii! 

Testasimme laitetta monissa eri tilanteissa ja paikoissa. Tyynellä kelillä laite toimii 100% tehokkaasti, mutta kovalla tuulella teho hieman laskee, mutta ei merkittävästi.

Suojaisella terassilla, johon ei pääse tuulikaan vaikuttamaan, laite toimi loistavasti. Ensin istuimme terassilla ilman laitetta, jolloin hyttysiä oli kymmenittäin ongelmaksi asti. Sitten laite päälle ja kun noin varttitunti oli aikaa kulunut, alkoi hyttyset häviämään. Aine vaikutti niin, että hyttyset poistuivat vaikutusalueen ulkopuolelle. Uskomatonta mutta totta, laite toimii.

Moniin uusiin laitteisiin ja menetelmiin suhtaudumme yleensä tietyllä varauksella. ThermaCELL®- hyttyskarkotin on saavuttanut suosion myös Pohjois-Amerikassa, jossa esimerkiksi USA:n armeija luottaa laitteeseen 100 prosenttisesti. 

Toisen testauksen suoritimme kuusikossa, jossa verenhimoisia hyttysiä oli häiritsevän paljon. Istuimme reppujakkaroilla, jolloin hyttysen olivat kimpussamme. Laitoimme laitteen kuusen oksalle noin 1,5 metrin korkeuteen. Tällä kertaa vaikutti siltä, että laite ei toimi ja hyttysiä oli lähes sama määrä, kun ilman karkotinta. Seuraavaksi laitoimme karkottimen kivelle lähes maan pinnan tasolle. Kului 10 minuuttia ja hyttysen alkoivat vähentymään, ja vähän ajan kuluttua hävisivät kokonaan. Hyttysongelma oli poistunut.

Kolmanneksi testasimme laitetta mökissä. Laitoimme ovet ja ikkunat auki, jolloin hyttysiä tuli sisälle kymmeniä, jopa satoja. Laitoimme ikkunat kiinni, mutta oven jätimme hieman raolleen. Karkotin päälle ja hyttyset alkoivat vähän kerrassaan vähenemään. Osaan hyttysistä karkotusaine vaikutti niin, että ensin ininä voimistui huomattavasti ja kohta ne pökertyivät lattialle. On huomioitava, että karkotin tarkoitettu ulkokäyttöön ja sitä ei saisi käyttää sisätiloissa. Tässä testissä tehtiin poikkeus, jotta saimme selville hyttysten käyttäytymisen karkotusaineelle.

Kenelle laite sopii?

ThermaCELL® on erinomainen ratkaisu pihoille, mökeille, ulkoiluun, kalastukseen, veneilyyn, marjastukseen, metsästykseen ja kaikille jotka haluavat nauttia luonnosta ilman häiritseviä hyttysiä tai muitakin hyönteisiä.

Laitteen tehoainemäärät ovat pieniä – ne eivät tapa hyttystä, mutta karkottavat ne erittäin tehokkaasti. Karkotetyynyssä on 0,51 grammaa tehoainetta.

Laite toimii parhaiten tuulelta suojaisessa paikassa, terassilla, parvekkeella, leiripaikalla tai vaikkapa metsästysreissun passipaikalla. Laite kannattaa asettaa lähelle maan pintaa. Tuulisemmalla säällä laite kannattaa asettaa tuulen yläpuolelle. Näin höyrystyvä torjunta-aine leviää parhaiten halutulle alueelle.

ThermaCELL-laitteen ja tarvikkeet noin 12 tunnin käyttöä varten (kaasusäiliön ja kolme karkotetyynyä).

Karkotetyynyt kannattaa vaihtaa neljän tunnin välein, jolloin paras tulos saavutetaan. Butaanisäiliö tyhjenee noin 12 tunnissa. Butaanikaasu toimitetaan turvallisessa, helppokäyttöisessä ja ympäristöystävällisessä hävitettävässä säiliössä. Säiliöt on valmistettu ASTM-standardien mukaan kestämään fyysistä vahinkoa. Jokainen tuote on paine- ja vuototestattu.

Normaalikäytössä tyynystä vapautuu pieniä määriä alletriiniä. Se ei aiheuta terveydellistä vaaraa aikuisille, lapsille tai lemmikkieläimille.

Niin kuin testimme osoitti, laite todellakin toimii tehtaan lupauksien mukaisesti. Muita pistäviä hyönteisiä vastaan laitetta on tarkoitus testata loppukesän aikana. Mielenkiinoista on testata, toimiiko laite hirvikärpäsille. Mikäli hyttyset häiritsevät, suosittelemme laitetta varauksetta. Ainakin omassa käytössä laite tulee palvelemaan aina, kun hyttysistä on haittaa.

Halutessanne voitte tilata tuotteen *TÄSTÄ. *Tähdellä merkatut linkit ovat mainoslinkejä, joiden kautta tilatusta tuotteesta saan pienen komission. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia.

Lisävarusteena on saatavilla Thermacell Kantolaukku, jonka avulla saat sijoitettua Thermacell MR300-karkottimesi muun muassa repun ulkopuolelle, vyöhön, veneeseen tai moneen muuhunkin paikkaan. Kantolaukku löytyy *TÄSTÄ.

10-12 tunnin täyttöpakkaus Thermacell-hyönteiskarkottimeen löytyy *TÄSTÄ.

Suurempi täyttöpakkaus, jossa 30 karkotetyynyä ja 12 kaasusäiliötä, löytyy *TÄSTÄ.

Thermacell Backpacker- hyönteiskarkotin, joka toimii tavallisilla retkikaasusäiliöillä, on tilattavissa esimerkiksi *TÄSTÄ.

Thermacell Backpacker- hyöteiskarkottimen kaasusäiliöitä löytyy esimerkiksi *TÄSTÄ.

*Tähdellä merkatut linkit ovat mainoslinkejä, joiden kautta tilatusta tuotteesta saan pienen komission. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia.

Lisätietoja maahantuojalta:

Proviter Oy

Pulttikuja 4 B, 21110 Naantali

info@proviter.fi

Puh. 010-229 1250

2 thoughts on “Testissä ThermaCELL®- hyttyskarkotin

 1. Tuomo Tikkanen sanoo:

  Heips!

  Laite on loistava! Ylläpitö vaan paljon käyttävälle kallista.

  Mutta: pullot voi täyttää uudelleen sytkärikaasulla (vaatii yhden pienen jutun) ja tyynyjä (toimivia, eurooppalaisia!) saa netistä Suomesta (olikohan se Kempeleeltä)!

  1. Juha Tissari sanoo:

   Hei ja kiitos viestistä. Hinta on aina suhteellinen käsite, toisille halpa ja toisille kallis.
   Hinta määräytyy markkinan mukaan ja tuotteen myyntihintaan vaikuttaa varmasti myös kysynnän suuruus ja muut markkinoilla olevat kilpailevat tuotteet. Yrityksen on kuitenkin pystyttävä tekemään kannattavaa liiketoimintaa. Aina varmasti löytyy myös halvempia vaihtoehtoja, mutta mikä on sitten järkevää tai oikein, onkin toinen juttu.

   Thermacl Mega Pack sisältää 10 kaasusäiliötä ja 30 karkotetyynyä Thermacl laitteeseen. Riittää 80-120 tunnin käyttöön. Hinta noin 59-65 euroa riippuen mistä ostaa. Jos tuotteet riittävät esimerkiksi 100 tunnin tarpeeseen, tarkoittaa se halvimmillaan 59 senttiä tunti.

   Tietysti myös, kuinka monta tuntia laitetta tarvitsee kesän aikana käyttää. Itsellä tuli kesän aikana käyttöä noin 10 tuntia, eli kustannus oli 5,90 euroa. Pienempiä täyttöpakkauksia ostamalla tulee kuitenkin kalliimmaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *