Yleinen, Retkeily

Testissä ThermaCELL®- hyttyskarkotin

Hyttysen kiusaavat meitä läpi kesän. Toiset eivät välitä niistä, mutta toisille ne ovat suuri ongelma, joka vaikuttaa ulkona viihtyvyyteen merkittävästi.

Hyttysiä vastaan voi suojautua monella eri tavalla. Tällä kertaa testasimme ThermaCELL® -hyttyskarkottimen, joka valmistajan lupauksen mukaisesti karkottaa hyttyset noin 20 neliön alueelta jopa 98-prosenttisesti. 

Hyttyset löytävät meidät hajun, ulkomuodon ja lämmön perusteella. Ensin ne haistavat hengityksemme tuottaman hiilidioksidin, sen jälkeen ne saavat meihin näkökontaktin ja päästyään muutaman metrin päähän ne aistivat meistä huokuvan lämmön ja hyökkäävät kimppuumme saadakseen veriaterian.

ThermaCELL®:in vaikuttava ainesosa on nimeltään pralletriini, joka kuuluu pyretroideihin. Pyretroidit ovat pyretriinin synteettisiä muotoja. Pyretriini on luonnossa esiintyvää karkoteainetta, jota tuottavat eräät krysanteemikasvit.

Patentoitu ThermaCELL® toimii pienellä 12 gramman nestekaasusäiliöllä (butaani). Laite lämmittää karkotetyynyä jolloin torjunta-aine höyrystyy ja muodostaa laitteen ympärille noin 20 neliömetrin suoja-alueen. Yhdellä säiliöllä laite toimii noin 12 tunnin ajan.

Miten karkotinta käytetään?

Käyttökytkin väännetään ON-asentoon ja painetaan start-nappia, laitteesta alkaa kuulua hentoa suhinaa ja laiteen yläpään pienessä tähystysreiässä näkyy oranssi hehku. 10 minuutin kuluttua laitteesta tulee höyryä, joka karkottaa hyönteiset. Yksinkertaista ja helppoa!

Laite todellakin toimii! 

Testasimme laitetta monissa eri tilanteissa ja paikoissa. Tyynellä kelillä laite toimii 100% tehokkaasti, mutta kovalla tuulella teho hieman laskee, mutta ei merkittävästi.

Suojaisella terassilla, johon ei pääse tuulikaan vaikuttamaan, laite toimi loistavasti. Ensin istuimme terassilla ilman laitetta, jolloin hyttysiä oli kymmenittäin ongelmaksi asti. Sitten laite päälle ja kun noin varttitunti oli aikaa kulunut, alkoi hyttyset häviämään. Aine vaikutti niin, että hyttyset poistuivat vaikutusalueen ulkopuolelle. Uskomatonta mutta totta, laite toimii.

Moniin uusiin laitteisiin ja menetelmiin suhtaudumme yleensä tietyllä varauksella. ThermaCELL®- hyttyskarkotin on saavuttanut suosion myös Pohjois-Amerikassa, jossa esimerkiksi USA:n armeija luottaa laitteeseen 100 prosenttisesti. 

Toisen testauksen suoritimme kuusikossa, jossa verenhimoisia hyttysiä oli häiritsevän paljon. Istuimme reppujakkaroilla, jolloin hyttysen olivat kimpussamme. Laitoimme laitteen kuusen oksalle noin 1,5 metrin korkeuteen. Tällä kertaa vaikutti siltä, että laite ei toimi ja hyttysiä oli lähes sama määrä, kun ilman karkotinta. Seuraavaksi laitoimme karkottimen kivelle lähes maan pinnan tasolle. Kului 10 minuuttia ja hyttysen alkoivat vähentymään, ja vähän ajan kuluttua hävisivät kokonaan. Hyttysongelma oli poistunut.

HUOM! Thermacell- hyttyskarkoituslaitteen käyttäminen on kielletty pihapiirin ulkopuolella.

Kolmanneksi testasimme laitetta mökissä. Laitoimme ovet ja ikkunat auki, jolloin hyttysiä tuli sisälle kymmeniä, jopa satoja. Laitoimme ikkunat kiinni, mutta oven jätimme hieman raolleen. Karkotin päälle ja hyttyset alkoivat vähän kerrassaan vähenemään. Osaan hyttysistä karkotusaine vaikutti niin, että ensin ininä voimistui huomattavasti ja kohta ne pökertyivät lattialle. On huomioitava, että karkotin tarkoitettu ulkokäyttöön ja sitä ei saisi käyttää sisätiloissa. Tässä testissä tehtiin poikkeus, jotta saimme selville hyttysten käyttäytymisen karkotusaineelle.

Kenelle laite sopii?

ThermaCELL® on erinomainen ratkaisu pihoille ja mökeille kaikille ihmisille jotka haluavat nauttia ulkoilmasta ilman häiritseviä hyttysiä.

Laitteen tehoainemäärät ovat pieniä – ne eivät tapa hyttystä, mutta karkottavat ne erittäin tehokkaasti. Karkotetyynyssä on 0,51 grammaa tehoainetta.

Laite toimii parhaiten tuulelta suojaisessa paikassa, kuten terassilla tai parvekkeella. Laite kannattaa asettaa mahdollisimman matalalle. Tuulisemmalla säällä laite kannattaa asettaa tuulen yläpuolelle. Näin höyrystyvä torjunta-aine leviää parhaiten halutulle alueelle.

Mistä Thermacell-hyttystorjuntalaitteen voi hankkia?

Thermacell-hyttystorjuntalaitteita on saatavilla useimmista tavarataloista ja kaupoista kautta maan.

Karkotetyynyt kannattaa vaihtaa neljän tunnin välein, jolloin paras tulos saavutetaan. Butaanisäiliö tyhjenee noin 12 tunnissa. Butaanikaasu toimitetaan turvallisessa ja helppokäyttöisessä säiliössä. Säiliöt on valmistettu ASTM-standardien mukaan kestämään fyysistä vahinkoa. Jokainen tuote on paine- ja vuototestattu.

Normaalikäytössä tyynystä vapautuu pieniä määriä pralletriiniä. Oikein käytettynä se ei aiheuta terveydellistä vaaraa aikuisille, lapsille tai lemmikkieläimille.

Niin kuin testimme osoitti, laite todellakin toimii tehtaan lupauksien mukaisesti.

HUOM! ”Thermacell- hyttyskarkoituslaitteen käyttäminen on kielletty pihapiirin ulkopuolella. Laitteen vaikuttava aine on nykyisin prallertriini ja se on erittäin vaarallinen kemikaali hyönteisille, matelijoille sekä kaloille. Väärin käytettynä laite voi olla vaarallinen myös ihmiselle”

Lisätietoja maahantuojalta:

Proviter Oy

Pulttikuja 4 B, 21110 Naantali

info@proviter.fi

Puh. 010-229 1250

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *