Retkeily, Yleinen

Arvioitavana Osprey Transporter Panel Loader reppu

Osprey Transporten Panel Loader on kestävä, käytännöllinen ja vettähylkivä päiväreppu jokapäiväiseen käyttöön. 

Kunnollinen reppu on työ- tai koulumatkoja aktiivisesti kulkevan yksi tärkeimmistä varusteista. Ei ole väliä, kuljetko jalkaisin vai pyörällä, repun pitäisi olla säädettävissä istuvaksi. Lisäksi reppuun pitäisi mahtua kaikki tarpeelliset tavarat ja varusteet.

Viime syksynä Osprey lähetti meille arvioitavaksi Transporter Panel Loader repun. Käytimme reppua vaihtelevissa olosuhteissa ajanjaksolla syyskuulta helmikuulle.

Kiinnitimme huomiota repun istuvuuteen, käyttöominaisuuksiin, kestävyyteen sekä vedenpitävyyteen. Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Ospreyn kanssa. Reppu on saatu käyttöön arviointia varten ja kaikki reppuun liittyvät mielipiteet ovat henkilökohtaisia.

Kunnollinen reppu on yksi aktiivisesti liikkuvan työ- tai koulumatkalaisen tärkeimpiä varusteita. Osprey Transporten Panel Loader repun suunnittelun lähtökohtana on ollut valmistaa täydellinen päiväreppu monipuoliseen käyttöön.
Koulu- ja työmatkojen lisäksi Transporten Panel Loader päiväreppu soveltuu moneen muuhunkin urbaanin elämän seikkailuihin.

Monipuoliset ominaisuudet

Ajattoman tyylikkään ja ergonomiseksi suunnitellun repun tilavuus on 20 litraa. Suunnittelun lähtökohtana on ollut valmistaa täydellinen päiväreppu monipuoliseen käyttöön. Repun materiaali on vahvaa 400D TPU polyamidi- kangasta. Vaikka kangas pitää vettä, ei kankaan saumoja ole kuitenkaan teipattu vedenpitäviksi. 

Hyvältä päivärepulta vaaditaan istuvuutta sekä monipuolisia säilytysratkaisuja. Lisäksi hyvä reppu suojaa tavaroita ja varusteita kosteudelta sekä vaurioilta. 

Osprey Transporter Panel Loader repussa on pehmustettu ja hengittävä selkämys. Repun selkämys on tukeva, mutta ei kuitenkaan liian jäykkä ajatellen pyöräilyä. Pehmustetut olkaviilekkeet ovat riittävän leveitä ja säädettävissä. Olkaviilekkeisiin on mahdollista kiinnittää esimerkiksi aurinkolasit, juomapullo tai mikä tahansa muu ripustettava varuste. 

Rintaremmi on säädettävissä portaattomasti sopivalle korkeudelle. Rintaremmin solkeen on integroitu hätäpilli. Lantiovyön virkaa hoitaa pehmustamaton hihna, joka voi tuntua epämiellyttävälle liian kireälle säädettynä. Reppua testanneet eivät pitäneet pehmustamatonta lantiovyötä ongelmana. Lantiovyössä, olkaviilekkeissä sekä rintaremmissä riittivät säätövarat isokokoisillekin henkilöille.

Repun varustukseen kuuluu myös pehmustettu kantokahva sekä kiinnityspaikka ”takavaloa” varten. Valaisimen kiinnitysmahdollisuus kannattaakin hyödyntää, sillä valaisin parantaa turvallisuutta. Repun oikeasta alareunasta löytyy läpivienti esimerkiksi kuuloke- tai muuta johtoa varten.

Osprey Transporter Panel Loader Reppu on säädettävissä kantajalleen sopivaksi.
Oikein säädettynä reppu istuu selässä tiiviisti mukaillen vartalon liikkeitä.

Ominaisuudet pääpiirteittäin:

 • Tilavuus 20 litraa
 • Kulutusta kestävä 400D kangas kestää käyttöä ja TPU-käsittely tekee kankaasta vedenpitävän (repun saumat eivät kuitenkaan ole vedenpitävät)
 • Hengittävä, pehmustettu selkäpaneeli
 • Säädettävä rintaremmi ja irrotettava lantiovyö
 • Rintahihna hätäpillillä
 • Sisällä kiinnityspaikka avaimille
 • Kiinnitys polkupyörän valolle
 • Nostokahva
 • Vetoketjullinen etutasku
 • Pehmustettu tasku kannettavalle tietokoneelle (enintään 15 tuumaiselle) tai tabletille
 • Valikoima erilaisia taskuja
 • Juomapullotasku päälokeron sisäpuolella
 • Paino 920 grammaa
 • Mitat: 49 x 32 x 22 senttimetriä
Päälokero on mahdollista avata laajasti, jolloin tavaroiden pakkaaminen ja esille ottaminen on helpompaa.

Säilytystilat tavaroille 

Repussa on runsaasti erikokoisia säilytystiloja ja taskuja. Repun etupuolella sijaitsevaan vetoketjulliseen taskuun mahtuu pienempiä tavaroita. Etutasku on repun levyinen ja 22 senttimetriä korkea. Kaikki muut taskut ja säilytystilat piiloutuvatkin pääosaston sisäpuolelle. 

Pääosasto on avattavissa laajasti, jolloin tavaroiden pakkaaminen ja esille ottaminen on helpompaa. Pääosaston uumeniin piiloutuukin valikoima erilaisia taskuja. Pääosastosta löytyy tasku kannettavalle tietokoneelle (enintään 15 tuumaiselle). Lisäksi pääosastossa on erikokoisia taskuja, kirjoja, papereita, kyniä ja muitakin pientarvikkeita varten.

Kannettavaa tietokonetta varten on oma pehmustettu taskunsa ja muut tavarat ovat organisoitavissa eri kokoisiin taskuihin. 

Mitä mieltä olimme?

Istuvuus ja käyttömukavuus ovat repun tärkeimpiä ominaisuuksia. Hyvillä säätöominaisuuksilla varusteltu Osprey Transporter Panel Loader reppu istui hyvin testaajien selkään ja reppua oli miellyttävä kantaa.

Reppu jakoi kantamuksen painon tasaisesti olkapäille ja osittain myös lantiolle. Repun rintaremmin sai säädettyä sopivalle korkeudelle ja kireydelle.

Säätömahdollisuuden ansiosta 10- 15 kilogrammaa painavan kuorman kantaminen ei tuottanut ongelmia. Transporter Panel Loader repun hengittävä selkäpaneeli, säädettävät rintaremmi, olkahinnat sekä lantiovyö tekivät repusta miellyttävän kantaa.

Testasimme reppua myös pitkäkestoisen sateen aikana. Vaikka vedenpitävyyden kanssa ei meillä ollutkaan ongelmia, reppu ei ole saumojen osalta 100% vedenpitävä.

Osprey Transporter Panel Loader reppu on varteenotettava vaihtoehto, mikäli haet minimalistista reppua työ- tai koulumatkoille. Reppu soveltuu toki mainiosti myös jokapäiväiseen käyttöön.

Hinta ja saatavuus!

Osprey Transporter Panel Loader repun suositushinta on 110 euroa. Reppuja on saatavissa hyvin varustelluista erikoisliikkeistä kautta maan. Repun voi tilata suoraan myös Ospreyn verkkokaupasta TÄSTÄ. (Tällä hetkellä Ospreyn verkkokaupassa on vain vanhempaa mallia, joka on hinnaltaan 100 euroa.)

Halutessanne voitte tilata repun myös Partioaitasta *TÄSTÄ.

*Tähdellä merkatut ovat mainoslinkkejä, joiden kautta tilatuista ostoista saan pienen komission. Komission avulla ylläpidän tätä blogia. 

Osprey Transporter Panel Loader päivärepun pelkistetty muotoilu tekee repusta oivallisen kaupunkiin, mutta reppua voidaan toki käyttää retkeillessäkin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *