Retkeily

Ledlenser ML6 – monipuolinen ja tehokas lyhtyvalaisin!

Ledlenser ML6 on kevyt, tehokas ja monipuolinen lyhtyvalaisin niin retkeilyyn kuin moneen muuhunkin tarpeeseen. Lisäksi valaisinta voidaan käyttää virtapankkina.

Luonnosta on mukava nauttia myös pimeällä. Pilvetön yötaivas tähtineen tai revontulien loiste ovat kaunista katseltavaa. Upeista valoilmiöistä huolimatta pimeys tuo mukanaan myös ongelmia. Varsinkin leiriolosuhteissa retkeilijän on syytä varustautua tarkoitukseen soveltuvilla valaisimilla.

Retkeilykäyttöön soveltuvia valaisimia ovat otsa- ja lyhtyvalot. Molemmissa malleissa on omat etunsa. Otsavalot ovat käytännöllisempiä maastossa liikuttaessa. Sen sijaan lyhtyvalot soveltuvat paremmin leiriolosuhteisiin, sillä lyhdyt valaisevat tasaisemmin ympäriinsä.

Ledlenser ML6 lyhtyvalaisin on suunniteltu erityisesti leiriolosuhteisiin, mutta soveltuu käytettäväksi toki muuallakin. Leiriolosuhteissa hämärän ja pimeän aikana valaisin lisää turvallisuutta, mutta myös viihtyisyyttä. 

Artikkeli on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä Ledlenser- valaisimien maahantuojan Nordic Trail Oy:n kanssa. Valaisin on saatu testattavaksi artikkelia varten. Kaikki valaisimeen liittyvät mielipiteet ovat kuitenkin kirjoittajan henkilökohtaisia mielipiteitä. 

Ledlenser ML6 lyhdyn ominaisuudet pääpiirteittäin:

 • Portaaton tehonsäätö välillä 20 – 550 lumenia. Lisäksi 750 lumenin boost-toiminto.
 • Punainen hämäränäköä säästävä lukuvalo.
 • Fluorisoiva hohtava materiaali lyhdyn rakenteissa auttaa löytämään ”pimeän” lyhdyn. 
 • Vilkkuvalotoiminto. (Muun muassa SOS-hätävalo ja turvavalo)
 • Lyhdyn voi ripustaa sekä yläpuolella sijaitsevasta kumisesta ripustuslenkistä että alapuolella sijaitsevasta taittuvasta metallilenkistä.
 • Lyhdyn pohjassa magneetti, jolla sen saa kiinnitettyä teräksiseen pintaan.  
 • Li-Ion akku 18650 3.6V, 3200 mAh.
 • Akunkesto noin 70 tuntia.
 • USB latausmahdollisuus johtoineen. 
 • Toimii myös virtapankkina.
 • Pituus 17,8 senttiä.
 • Halkaisija 42 milliä.
 • Paino 301 grammaa sisältäen akun. (252 grammaa ilman akkua)
 • Vesitiiveysluokitus IP54 (pölyltä ja vesisuihkulta suojattu)
 • Tuotteella on viiden vuoden takuu ja rekisteröitymisen kautta takuuaikaa on mahdollista pidentää seitsemään vuoteen.
 • Pakkaus sisältää suojapussin lyhdylle.

Tehokas, häikäisemätön ja portaattomasti säädettävä valaisin!

Valaisimen täytyy olla käyttötarkoitukseen sopiva. Leiriolosuhteissa käyttökelpoisia ovat riittävät tehokkaat ja mahdollisimman vähän häikäisevät valot, joilla myös tarkkuutta vaativat askareet onnistuvat. 

Ledlenser ML6 lyhtyvalaisin täyttää muun muassa edellä mainitut vaatimukset. ML6 valaisee 20- 550 lumenin tehollaan, mutta boost toiminnon kautta valaisimesta on saatavissa jopa 750 lumenin valoteho. Valaisimen patentoitu Micro Prism -teknologia tuottaa tasaisen valaisun ilman häiritsevää häikäisyä. Valotehoa voi säätää portaattomasti sekä perus- että punavalotilassa. Pienemmällä valoteholla valaisin tuottaa myös pienemmät kontrastit ilman jyrkkiä varjoja. Lisäksi himmeämpi valaistus säilyttää myös osan hämäränäöstä. 

Punainen valo säilyttää hämäränäön!

Pimeästä valoon tultaessa ihmisen silmä sopeutuu hetkessä, mutta toisin päin sopeutuminen voi kestää jopa 20 minuuttia, ennen kuin paras mahdollinen hämäränäkö saavutetaan. Ihmisen silmien värien näkemisestä vastaavat tappisolut, mutta pimeän ja kirkkaan valon vaihteluihin reagoivat sauvasolut. Punainen valo ärsyttää vain tappisoluja, joten punaisen valon sammumisen jälkeen silmät sopeutuvat nopeimmin pimeään.

Kirkkaat ”valkoiset” valot pilaavat siis vähäksi aikaa hämäränäön. Paras valonlähde hämäränäön säilymisen kannalta on häikäisemätön punainen valo. Punainen valo onkin erityisen tarpeellinen muun muassa tarkkuutta vaativissa askareissa tai esimerkiksi karttaa tutkittaessa. Lisäksi vilkkuvaa punaista valoa voi käyttää myös merkinanto- ja hätävalona.

Valaisimen voi ripustaa myös ylösalaisin lyhdyn pohjasta olevasta esiin taitettavasta koukusta.

Ripustuslenkeillä, jalustalla tai magneetilla!

Ledlenser ML6-lyhtyä voi käyttää monin eri tavoin. Normaalin pöytälyhdyn tavoin sekä ripustamalla lyhdyn päällä sijaitsevasta kumisesta ripustuslenkistä esimerkiksi teltan kattoon tai vaikkapa puun oksaan. Lyhty on mahdollista ripustaa myös ylösalaisin lyhdyn pohjassa olevasta esiin taitettavasta koukusta. Lisäksi pohjassa olevan magneetin avulla lyhdyn saa tarttumaan tukevasti teräksiseen pintaan. Lyhdyssä on myös kuljetuslukitus, jolloin valo ei syty ainakaan vahingossa liikkumisen aikana. Fluorisoivan rakenteen ansiosta lyhty erottuu helposti pimeässä, vaikka lyhdyssä ei palaisi valo.

Lyhdyllä on kätevä ladata esimerkiksi älypuhelin.

Monipuoliset käyttömahdollisuudet!

Ulkoilu- ja retkeilykäytön lisäksi ML6- lyhtyvalaisin soveltuu moneen muuhunkin käyttöön, kuten esimerkiksi sähkökatkosten varalle kotiin, sähköttömälle mökille tai varavaloksi mihin tahansa, jossa tarvitaan kätevää valaisinta. 

ML6- lyhtyvalaisimessa on monipuoliset valotoiminnot. Portaattomasti säätyvän valon lisäksi on vilkkuvalotoiminto. Vakiona on muun muassa SOS – valon lähettämä hätäsignaali, joka on SOS Morse-koodina (3 x lyhyt, 3 x pitkä, 3 x lyhyt). Lisäksi ”Strobe” – valon välähdykset, joilla saadaan aikaiseksi hämmentävä sokaisuvaikutus esimerkiksi itsepuolustukseen.

Lyhtyä voidaan käyttää myös tehokkaana varavirtalähteenä mikro-USB ladattaville elektronisille laitteille kuten matkapuhelimille, kameroille ja monille muillekin laitteille. Virtapankista saa ladattua esimerkiksi älypuhelimen noin kaksi kertaa. Lämpötila ja olosuhteet vaikuttavat tietenkin akun varauksen kestoon.

Valaisin on helppo ladata USB -väylien kautta. Latauksen ilmaisin kertoo akun varaustilan ja valon vilkkuminen ilmoittaa, milloin akku tulisi viimeistään ladata. Pienen kokonsa ansiosta lyhty on helppo kuljettaa mukana esimerkiksi repussa tai jopa takin taskussa.

Mistä lyhtyjä voi ostaa?

Ledlenser ML6 lyhdyn suositushinta 89,00 €. Myyntipakkaus sisältää valaisimen, akun mallia 18650 (3,6V ja 3200 mAh), pöytäjalustan, USB-johdon, säilytyspussin sekä käyttöohjeet.

Ledlenser tuotteiden virallinen maahantuoja on Rovaniemeläinen Nordic Trail Oy. Edellä mainittua lyhtyjä sekä muitakin Ledlenser -tuotteita voitte tilata suoraan maahantuojan verkkokaupasta TÄSTÄLisäksi tuotteita voi ostaa myös hyvin varustelluista urheilu- ja retkeilyliikkeistä sekä tavarataloista kautta maan. Halutessanne voitte ostaa valaisimen myös *TÄSTÄ.

Huoltopalvelu ja jopa seitsemän vuoden takuu!

Ledlenser on luotettava, alan huippua edustava laatuvalaisin, jolla on viiden vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuu sekä huoltopalvelu Suomessa.

Lyhdyn pohjassa sijaitsevan magneetin avulla lyhty tarttuu tukevasti teräksiseen materiaaliin.

Lopuksi!

Mielestäni Ledlenser ML6 lyhtyvalaisin tuo kätevästi valoa pimeyteen aina silloin kun valoa tarvitaan. Valaisin on helppo kuljettaa mukana repussa tai rinkassa jokaiselle reissulle. ML6- lyhdyn helppokäyttöiset ja monipuoliset ominaisuudet sekä pitkät käyttöajat palvelevat tarpeitani täydellisesti. 

Muita artikkelia Ledlenser- valoista:

Testasimme Ledlenser MH10 otsavalon! Artikkelin pääset lukemaan TÄSTÄ.

Käytetyt lähteet: Valmistajan kotisivut ledlenser.com, maahantuojan kotisivut nordictrail.fi

*Tähdellä merkatut sisältävät mainoslinkkejä, joiden kautta tilatuista ostoista saan pienen komission. Komission avulla ylläpidän tätä blogia. Mielipiteet valaisimesta ovat henkilökohtaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *